Chemarea ingerului, Guillaume Musso

chemarea ingerului

Recenzia cartii Chemarea ingerului, de Guillaume face parte din   campania demarata de Editura ALL, Citeste si castiga carti pe viata, din colectia Strada Fictiunii, initiata de Editura ALFA, parte a Grupului Editorial ALL 

Campania se desfasoara in intervalul 23 aprilie 2013 – 23 aprilie 2014. Mai multe detalii despre aceasta minunata campanie gasiti pe pe acest link.

Am citit aceasta carte prin vara anului trecut. Am pus cartea pe lista de prioritati dupa o perioada in care tot am lasat-o pe lista de asteaptare din doua motive banal de simple:

  • aveam prea multe carti care asteptau la rand;
  • scrisul mic a generat ideea gresita ca va dura ceva timp pana o voi termina de citit.

Si asa cum poate iti imaginezi deja, mai ales cei care au citit aceasta carte absolut minunata, cel de-al doilea motiv al amanarii nu are nici o legatura cu realitatea. Am terminat-o foarte repede. In ciuda scrisului, actiunea m-a acaparat imediat si cu greu am mai lasat din mana romanul. Nu asteptam deloc finalul.. :.
Chemarea ingerului este prima carte scrisa de Guillaume Musso, dar a fost suficient sa o citesc pe aceasta pentru a ma indragosti de stilul autorului. Abia astept sa citesc si celelalte carti aparute si care vor aparea la Editura ALL.
Cum se pot intalni un bucatar si o florareasa daca nu locuiesc in acelasi oras? – ea, o florareasa din Paris. El, un bucatar din San Francisco. Jonathan si Madeline sunt cei pe care destinul se incapataneaza sa-i aduca mai aproape si..reuseste asta. Cum? Raspunsul este simplu: aeroportul JFK din New York face posibila aceasta intalnire. Cei doi, se intalnesc pe aeroport si din greseala, fiecare ia telefonul celuilalt.
De aici incepe toata aventura frumoasa care te tine cu sufletul la gura pana la final.  Desi indignati de evenimentul – pierderea telefoanelor, le da viata peste cap la amandoi,  acestea genereaza o legatura indistructibila intre cei doi.  Totul s-ar fi putut rezolva foarte usor daca se respecta soluatia initiala (inapoierea imediata a mobilelor), dar atunci totul devenea prea simplu, iar totul se termina inainte de a incepe.
Cedeaza curiozitatii si reciproc acceseaza secrete, pe care nici unul dintre ei nu si-ar fi dorit ca altcineva sa le afle, dar destinul nu a fost de aceeasi parere. Cu toate schimbarile de atitudine si discutiile in contradictoriu, ajung sa se cunoasca foarte bine si sa se sustina unul pe altul.
Citatul preferat: „Cei mai frumosi ani ai unei vieti sunt cei pe care nu i-ai trait inca”

Guillaume Musso – scriitorul al carui nume nu iti spune foarte multe, dar dupa ce ii citesti prima carte te indragostei iremediabil – Laura Apetroaie.

Cartea Chemarea ingerului a lui Guillaume Musso poate fi cumparata direct de aici

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

20 mai 2013 at 12:27 PM

am auzit numai lucruri bune despre cartea asta



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Femeia este o zeita

13 mai 2013