Dragostea nu-mi da pace, Federica Basco

dragostea nu-mi da pace_bt

Am citit aceasta carte in vALLuntar 1, dar acum revin cu o recenzie la romanul Dragostea nu-mi da pace, Federica Basco. Aceasta recenzie face parte din din   campania demarata de Editura ALL, Citeste si castiga carti pe viata, din colectia Strada Fictiunii, initiata de Editura ALFA, parte a Grupului Editorial ALL. Detalii despre campanie citesti aici

Dragostea nu-mi da pace, Federica Basco este genul de carte care nu te poti dezlipi pana nu o termini, iar cand ai terminat-o regreti faptul ca ai intors si ultima pagina.

Este cartea care se poate citi in doar cateva ore, cu o actiune care te prinde inca de la inceput, iar impletirea actiunii cu umorul aferent prezentarii situatiilor prin care trebuie sa treaca si sa le depaseasca personajul principal, Monica, dau savoare acestei carti. Iar lectura devine lina precum o adiere de vant intr-o zi de vara.

Cine este Monica?

Monica are treizeci si ceva de ani. O tanara in floarea varstei, care are parte de doua experiente traumatizante in viata amoroasa. Ambele se incheie destul de prost desi,   de fiecare data crede ca a intalnit iubirea vietii ei.

Cine este Edgar si David?

Edgar este barbatul mereu nepregatit pentru o relatie serioasa cu Monica. Barbatul care nu se poate dezlipi de trecut si de relatia cu femeia care l-a parasit pentru totdeauna.  Edgar este genul de barbat care nu se poate dezlipi de mama lui, dar din cauza careia sufera foarte tare.

David este barbatul foarte egoist si narcisist. Barbatul plin de sine, de care Monica se bucura o singura noapte.  Genul de barbat caruia ii place aventura si diversitatea, care dispare de langa Monica fara sa-i ofere acesteia nici o explicatie.

Ce face Monica dupa experientele cu cei doi?

Pleaca in New York unde i se ofera o noua slujba. Pleaca cu gandul ca are sansa sa isi vindece ranile si sa-si refaca viata, dar viata ii este data peste cap de aflarea unei vesti – o sarcina neasteptata ii schimba total viata si atrage dupa ea o alta serie de intamplari neasteptate pentru Monica si intrebarea „Cine este tatal copilului? Edgar sau David?”

Cum reuseste Monica sa faca fata schimbarii?

In toata aceasta perioada,  Monica este sustinuta de Peter – proprietarul apartamentului in care locuieste la New York. Acesta ii ofera tot suportul de care are nevoie.

Cand viata Monicai intra pe un fagas normal, are parte de alte doua vesti trasnet despre fostii barbati din viata ei. Vestile despre acestia o tulbura din nou, dar nu pentru mult timp.

Monica isi revine treptat, se maturizeaza, isi recapata increderea in sine – toate astea pentru urmatoarea schimbare din viata ei – dragostea.  O va primi in viata ei sau o va lasa sa plece?

Cartea Dragostea nu-mi da pace, Federica Basco poate fi achizitionata direct de aici.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.