Casa de pe plaja, James Patterson

Ador cartile pe care uit cand le deschid. Ador cartile ale caror pagini se intorc singure. Si nu imi place niciodata cand ma trezesc inchizandu-le. – Laura Apetroaie

Casa de pe plaja, James Patterson iti da o doza generoasa de suspans calitativ

casa de pe plaja  Citita prin vara anului trecut, dar am ramas cu gandul la actiunea ce mi-a taiat rasuflarea.  Cartea cu adevarat bine scrisa, este cea care stii cand o incepi, dar nu stii niciodata cand ai terminat-o. Cartea cu adevarat bine scrisa o citesti acum si ti-o amintesti peste ani.

Cam asta pot sa spun despre romanul Casa de pe plaja a lui James Patterson.  Asta este descrierea care m-ar convinge de fiecare data sa citesc o carte. O frza in care sa concentrezi esenta. Atat si nimic mai mult.

Conteaza si actiunea in jurul careia se tese povestea. Conteaza si personajele care intotdeauna au propria poveste de spus, dar povestea lor nu sta scrisa negru pe alb – povestea unui personaj bine ales sta in spatele scenei, in spatele ochilor cititorului. O citesti printre randuri, iti este relatata prin cuvintele povesti ce ti se deruleaza in fata ochilor. O poveste spusa printr-o alta poveste.

Banii si renumele capatat cu ajutorul lor, nu iti pot ascunde faptele – Laura Apetroaie

Totul in viata este alegere. La fel e si in cazul mortii lui Peter Mullen – cand toti cred ca s-a inecat, fratele sau  alege si merge pe cea de-a doua varianta. Tanarul crede (si are si motive intemeiate) ca fratele sau a fost omorat.

Cand politia te contrazice, care este urmatorul pas? Cedezi sau crezi in continuare in ceea ce simti? Dar atunci cand autopsia iti da dreptate, ce faci?

Continui pana in panzele albele, continui sa crezi si sa speri ca vei reusi sa demasti si sa pedepsesti vinovatul.  La proces, cand legea este de partea celui omorat, participi fara voie la  mascarada si mai mare – puterea banului isi spune cuvantul si poti cumpara pe oricine, indiferent de adevar, de lege si dreptate.

Nu are rost sa continui si sa-ti spun continuarea, dar iti recomand sa cumperi cartea de aici. Si sa o citesti pentru ca merita!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

Evelina Rustem
11 iunie 2013 at 10:50 PM

Am citit si eu Casa de la Malul Marii, Esther Freud, si am mai vazut un roman in doua volume cu acelasi nume, ma pregatesc sa il cumpar! 🙂 sunt curioasa de perspectiva 😀



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.