Ghici pe cine iubesc eu?, Catia Maxim

Catia-Maxim-Ghici-pe-cine-iubesc-euNici nu mai stiu de cati ani am acest roman in biblioteca.  Oricum e vorba de ani.  Tot atunci am si citit-o, dar nu am mai apucat sa-mi astern pe hartie parerea de dupa lectura.
Despre cartea Ghici pe cine iubesc eu?, scrisa de Catia Maxim am aflat de pe internet.  Mi-am comandat cartea imediat – curiozitatea era mult prea mare. Si, da, titlul a fost cel care a inclindat balanta in decizia mea.
Ghici pe cine iubesc eu? este un titlu care trezeste curiozitatea, dar care nu spune mai nimic despre povestea ce se intinde pe 200 de pagini.Pana sa-mi ajunga comanda si sa ma apuc de lectura, am avut timp suficient pentru a face cunostinta cu autoarea. Am descoperit o femeie puternica si pasionata de ceea ce face.
Ghici pe cine iubesc eu? este romanul cu actiune simpla. Viata cotidiana este un subiect atat de comun in literatura contemporana, atat de comun, incta tinzi sa spui din prima „eh, nu e nici o noutate in asta. Cu ce m-ar mai putea surprinde o carte cu acest subiect?”
Ei bine, cartea asta  mi-a raspuns. Un subiect comun inca ma mai poate surprinde placut prin simplitate.   Pe scurt, cartea urmareste viata a trei persoane: sot, sotie si amanta sotului.  Simplu? Complicat? Depinde de perceptia fiecaruia.
Sotia – Smara, accepta ca sotul are o amanta – Corina se multumeste cu titulatura de „cealalta femeie” ani la rand, cea care primeste doar pe jumatate, cea care se simte iubita, dar care, in fiecare zi este lasata..pentru ca barbatul revine zi de zi la sotie.  Sotul – Adrian care se imparte intre casa si amanta, doar pentru ca le iubeste pe amandoua si nu poate renunta la nici una dintre ele.
Atitudinea personajelor a trezit in mine stari contradictorii. Am avut momente pe parcursul lecturii cand mi-as fi dorit sa trag de maneca pe fiecare, sa le atrag atentia si sa-i cert.
Intotdeauna este loc de mai bine. Nu este cel mai bun,dar nici cel mai prost roman citit de mine.
Nu il ridic in slavi, dar nu pot nici sa-l critic aspru. Ghici pe cine iubesc eu?  este romanul care iti poate tine companie intr-o singura zi.
Personal nu regret ca am cumparat si citit aceasta carte.  Mi-a placut mult. As citi oricand si cu drag romane semnate Catia Maxim.
Mai multe informatii gasesti pe site-ul doamnei Catia Maxim, dar si pe blogul pe care scrie frecvent.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.