Procesul, Kafka

Franz Kafka - ProcesulInainte sa-mi cumpar romanul Procesul, imi ajungeau la urechi si in fata ochilor pareri pro pentru cartea asta. Era si este poate, romanul cel mai cunoscut a lui Kafka.

Cand am gasit cartea Procesul, Franz Kafka la un pret mai mult decat acceptabil, mi-am cumparat-o fara ezitari, asteptand cu nerabdare sa o citesc. A devenit chiar o prioritate pe lista mea de lecturi.

Toate bune si frumoase pana in ziua in care nu am mai rezistat si am m-am apucat de citit, cu o pofta nebuna.

In ciuda entuziasmului meu, inaintam foarte greu cu lectura, iar la pagina 60 deja abandonasem cartea. M-am apucat de o alta, dar regretam ca am lasat o carte neterminata, ca m-am grabit si la primul impuls am lasat-o deoparte. Adevarul este ca am mai patit ca subiectul unui roman sa ma ” prinda” dupa zeci de pagini deja citite.

Din dorinta de a nu mai lasa cartile neterminate, am reluat lectura, dorindu-mi sa inteleg, sa gasesc acea frumusete, acea atractie, acel „ceva” care sa ma determine sa spun la final „A fost o carte excelenta”.

Oricat de mult mi-am dorit, nu am putut spune asta, dar am reusit (cu greu) sa o finalizez.  M-am bucurat pentru reusita de a da si ultima pagina, dar am citit-o fara chef, iar asta spune ca nu mi-a placut.

Am inteles ca de fapt, e un proces al constiintei protagonistului si poate limbajul ceva mai greoi, a contribuit foarte mult la inclinarea balantei spre nu.

Prima experienta cu romanul lui Kafka, ma tine acum departe de alt roman a lui – America.

Mie nu mi-a placut, dar este o parere subiectiva, iar asta trebuie tratata ca atare, nu trebuie sa te influenteze  negativ. Romanul Procesul, Franz Kafka il poti cumpara de aici.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

ZeNo
24 iulie 2013 at 6:45 PM

tocmai ca mie mi-a placut mai mult romanul America de Kafka. este mult mai bine scris, te tine in priza. sigur stilul este acelasi, Kafka nu are un stil optimist. crede-ma ca merita sa citesti America, nu abandona ideea asta.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lista de asteptare (1)

25 iunie 2013