Inca o zi infecta, Pierre Enckell

Inca o zi infectaInainte de a spune ceva despre cartea asta, care fie vorba intre noi, m-a surprins foarte placut, am sa anunt noutatea (pe care au vazut-o deja cei care urmaresc acest blog): voi posta aici, la categoria Uncategorized articole si postari pe care le-am citit pe alte site-uri si cred ca merita sa fie cunoscute de cat mai multi pasionati de carti si lectura.

Cartea Inca o zi infecta, Pierre Enckell face parte din pachetul de 10 carti comandat in acest an cu ocazia Back Friday, iar in momentul in care imi descopeream cadoul, imi amintesc faptul ca am luat aceasta in maini, am tinut-o… fara sa spun nimic, dar am privit-o ca pe ceva dubios :).

Ma bucura atat de mult si am un sentiment foarte placut atunci cand vad stiva de carti se micsoreaza :).

Cartuliua rosie, a fost pe placul ochisorilor mei. Din afara e atat de frumoasa si prietenoasa, iar astazi am pus mana pe ea. Iar m-am uitat la ea..ca aproape in fiecare zi, dar astazi a fost diferit pentru ca m-am decis sa o deschid si sa citesc din ea, un rand.

Am pornit de la un rand si nu m-am mai putut opri :). A fost o incantare si mi-a oferit si cateva reprize de ras copios. Apropo, oare e in regula daca razi in timp ce citesti o carte in care un om e suparat, mahnit, depresiv etc? :).

Nu e prima data cand o carte, cu o poveste trista, imi ofera o stare de bine, ma face sa zambesc si ma inspira sa actionez.

Inca o zi infecta, Pierre Enckell este o culegere de stari ale unor autori cunoscuti sau mai putini cunoscuti. Mi se pare frumos si interesant sa afli dintr-o carte notari din jurnalele personale ale autorilor preferati.

De exemplu, din paginile acestei culegeri am aflat ca pe data de 17 mai 1857, Lev Tolstoi, scria in jurnalul sau:

Am varsat solnita. M-am trezit tarziu. Ma cam doare capul. Sunt deprimat.

sau 17 noiembrie 1927, Andrei Gide scria:

Din cand in cand, am chef sa ma vait.

sau 19 iulie 1910, Franz Kafka scria:

Dorm, ma trezesc, iar dorm, iar ma trezesc – viata de mizerie

Pare poate o carte banala. Este cum vrei tu sa fie. Este o parere si poate ca daca nu o citeam astazi, asa continuam sa spun si eu, ca este o prostie, o carte banala, care nu face altceva decat sa-ti rapeasca zeci de minute din timpul tau pretios.

Nu este o carte deloc banala, deloc plictisitoare. Este o parte din care afli despre oamenii din spatele meseriei lor de scriitor. Uneori povestea din spatele povestii este mai intersanta decat povestea din cele mai cunoscute carti ale autorilor care iti capteaza atentia si te transforma pe tine intr-un cititor feroce :).

Si scriitorii, inainte de a fi scriitori si a se prezenta in fata cititorilor lor infocati, sunt oameni simpli, care au o viata simpla.

Cartea Inca o zi infecta, Pierre Enckell o poti cumpara de aici.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.