Concurs: Piata online de carti. O noua sansa cartilor

Am prins drag si spor la concursuri in care premiile sunt atat de tentante: cartile. Particip, caci asta este primul pas pe care trebuie sa-l indeplinesc pentru a-mi putea mari sansele de castig.

Stii sau nu, dar am prins gustul lecturii pe banda rulanta..abia in clasa a XI-a, cand profesoara de limba romana ne cam „obliga” sa citim si ne recomanda carti spre lectura. Am un secret: am citit doar ce mi-a placut… obligatoriu, nu? :).

Pe vremea aia (clasa a XI-a) nu aveam internetul la discretie, stateam doar cate o ora pe net, caci plateam la telefon de ne indoiam veniturile bine.

Acest  concurs ce ma duce cu gandul in timp, cand abia aveam bani sa-mi cumpar o carte noua, dar nici nu prea gaseam cartile dorite la anticariate. Pe atunci..aveam timp, nu aveam bani si internet, dar nici persoane dornice sa-si vanda cartile din biblioteca.

Astazi „oferta” s-a marit si s-a imbunatatit simtitor, caci exista multe persoane, librarii si anticariate online care vand carti noi si vechi la preturi rezonabile. Astazi avem dorinta de a citi carti bune si foarte bune. Si le citim, chiar daca nu avem foarte multi bani de cheltuit sau investit in cartile preferate.

Astazi avem si  Piata online de carti – locul unde cartile primesc o noua sansa. O noua sansa de a ajunge la cei care chiar le citesc si nu le lasa in biblioteci – doar ca sa dea bine si sa aiba praful pe ce se aseza.

Acest concurs imi da oportunitatea de a scrie raspunsul la o intrebare pe care mi-am adresat-o de foarte multe ori: „Cum putem da o noua sansa cartilor la mana a doua?”

Despre ce carti e vorba?

  • carti pe care le avem in biblioteca, dar pe care nu le vom citi niciodata pentru ca nu ne atrag sau nu fac parte din genul preferat;
  • carti pe care le avem in biblioteca de ani buni, de la bunici si strabunici;
  • carti primite in dar, pe care le-am citit o data si atat – nu ne-au atras, nu le-am terminat etc
  • carti pe care le le putem vinde pentru a putea achizitiona cartile pe care chiar ni le dorim in biblioteca personala.

Cum am putea oferi o noua sansa cartilor?

Nu o sa fac o analiza care sa respecte o anumita ordine sau care sa fie in ordinea importantei, caci important este sa dam o noua sansa cartilor, nu este importanta ordinea in care o facem.

  • Preturile cu care vindem cartile pe care nu le mai vrem sau de care nu mai avem nevoie, sa fie (mult) mai mici decat pe alte site-uri sau in librarii – pana la urma vrei sa o dai si este si folosita de tine sau altcineva.
  • Oferte tentante, care sa faca diferenta intre cei care vand aceeasi carte. De exemplu: La achizitionarea de carti in valoare de 100 ron, primeste doua carti gratis, la alegere sau Daca iti achizitionezi Dictionarul Explicativ al limbii romane, primesti  Dictionarul de sinonime cu 50% reducere.
  • Daca cartile puse spre vanzare, arata bine, desi sunt cite si rascitite, se poate organiza licitatii, iar cartea sa fie a celui/celei care ofera un pret cat mai bun;
  • Eu personal, am grija de toate cartile din biblioteca mea, caci nu se stie cand voi decide sa le vand. Adevarul este ca niciodata nu as putea da spre vanzare carti neingrijite, cu pagini rupte sau pagini scrise cu pixul sau carioci peste textul cartii;
  • O alta sansa pe care o poti oferi cartilor la mana a doua este urmatoarea: desi ideea nu imi apartine, poti oricand transforma o astfel de carte intr-o carte calatoare – o carte pe care sa o trimiti in tara. Cartea pleaca de la tine (Iasi), o trimiti spre Bucuresti, din capitala ajunge in Cluj, de acolo ajunge in Timisoara. Ai prins deja cum functioneaza treaba;
  • Oferi carti la schimb. Ai o carte pe care o oferi unui doritor, iar el iti da o carte pe care tu ai dorit sa o citesti dintotdeauna;
  • Facand donatii. Poti face asta din cand in cand cu cartile despre care am scris mai sus. Ofera-le bibliotecilor, scolilor sau copiilor care nu au posibilitati materiale si financiare.

Orice am face, am face un mare bine cartilor. Le dam o sansa sa ajunga la cei pe care chiar le iubesc, la cei care chiar isi doresc sa citeasca si nu au biblioteca acasa si nici o sansa sa isi cumpere carti

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.