Despre colectia Biblioteca pentru toti

Biblioteca pentru totiIubesc colectia Biblioteca pentru toti de la Jurnalul National. Datorita acestei colectii, am reusit sa aduc in biblioteca mea autorii romani atat de iubiti si apreciati de cititori. Nu detin intreaga colectie, dar toate cartile pe care le am din aceasta colectie, stau la loc de cinste in biblioteca mea.
Datorita colectiei Biblioteca pentru toti am descoperit autori romani minunati, am redescoperit placerea lecturii autorilor si literaturii romane. Pana acum am citit cateva carti din colectie – cred ca pot fi numarate pe degetele unei singure maini.
Da, recunosc, am citit mai greu literatura romana si  autorii romani consacrati din trei motive:

  1. am descoperit mult mai tarziu dragostea pentru carti si lectura – cam prin clasa a XI-a
  2. nu aveam prea multe carti scrise de autori romani in biblioteca personala
  3. nu se gaseau asa multe carti de cumparat si nici nu aveam bani pentru a le cumpara – nici acum nu am suficienti bani pentru cate carti imi doresc.

Atunci cand mi le-am cumpara, le aduceam in casa cu dorinta arzatoare de a ale citi imediat, dar ceva m-a oprit, mi-a rapit pofta de literatura romana, de lectura cartilor din colectie, mai exact. Si anume modul de scriere.
Nu, nu am nimic cu marimea textului. Este chiar ok, dar nu am apreciat deloc faptul ca s-au folosit in aceasta colectie si scrisul normal, dar si scrisul italic – scris care pe mine ma oboseste. Imi oboseste ochiul si imi ingreuneaza lectura.
Din acest motiv aman lectura romanului Lorelei, Ionel Teodoreanu. Poate ca in acest roman nu apare scrisul italic, dar stiu sigur ca am citit o carte din colectie care avea acest scris si.. atunci evoluam destul de greu cu lectura. Altfel, sunt convinsa de faptul ca romanul Lorelei este absolut minunat! Si ca merita citit chiar si la o alta varsta decat cea a adolescentei.
Cu toata greutatea din lume, voi citi totusi cartea aceasta.
Si daca vorbim de aceasta colectie, la modul general, atunci cred ca se merita sa spun si faptul ca exemplarul meu din Adam si Eva, Liviu Rebreanu are cateva zeci de pagini lipsa, chiar la inceput. Am citit cartea. Paginle lipsa le-am citit pe calculator, apoi am revenit la cartea in format fizic.
Sper totusi ca numai eu am fost mai putin norocoasa in cazul romanului Adam si Eva.
Lectura placuta

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Surprize de citit in 2015

30 decembrie 2014