Booktube – comunitatea celor care iubesc lectura

BOOKTUBEBooktube – este comunitatea celor care iubesc lectura și o încurajează altfel – cum altfel? Prin filmulețe și clipuri. Da, se filmează vorbind despre cărți! Iată o altă întrebuințare minunată a Youtube-ului. E bun și pentru muzica, dar și pentru lectura – nebunia mea curată.
Într-o zi din luna decembrie a anului trecut (2014), căutam pe Youtube o melodie – îmi scapă acum care anume, dar asta este mai puțin important. Căutând eu pe youtube, dau peste un video despre cărți. Și, cum sunt curioasă din fire, am dat play. Și-am rămas uimită.
Wow! Video despre cărți, despre recomandări, recenzii și concursuri cu cărți! Știam că iubitorii de carte au bloguri, scriu pe blog, citesc pe rupte și iar scriu pe blog, realizează concursuri și fac foarte multe recenzii la cărțile pe care și le cumpără, le primesc în dar din partea unor autori/edituri/librării.
Dar totuși, video-uri literare? Adică oameni din țara asta iubesc atât de mult lectura încât trec peste emoții, se filmează și recomandă cărți. Ce modalitate frumoasă de a încuraja lectura.
Cât de frumos poate să fie această acțiune și activitate a unor tineri. Și se mai spune că tinerii din țara asta citesc puțin…
Atât de încântată am fost de această descoperire a mea, că m-am abonat imediat la canalul Adelei, iar apoi i-am urmărit toate clipurile postate. Știi cum m-am simțit în ziua aceea? A fost ca la ziua de naștere – zi în care am primit cel mai mare și frumos cadou!
Urmărind clipurile Adelei am descoperit și alți Booktuberi, la care m-am abonat cu drag și ale căror clipuri le-am urmărit cu plăcere și foarte mult interes. Cam așa mi-am petrecut eu ultimele zilele  ale lunii decembrie, în fiecare zi deschid Youtube-ul să văd ce mai găsesc nou, pe cine mai descopăr nou, cine a mai intrat în comunitatea cititorilor.
De pe canalul Adelei am descoperit și alți pasionați de lectură, iar cei care au reușit să mă determine să le vizionez clipurile, să le apreciez video-urile, să le comentez și să mă abonez la canalele lor sunt:

  1. Irina Citește – clipurile Irinei le-am urmărit  și re…re..re..reurmărit cel mai mult. Unele clipuri au fost chiar și pe repeat 🙂
  2. Diana Loves Book
  3. Simona Husaru
  4. Twist
  5. Supliment pentru imaginatie

Mai sunt abonată la câteva canale de acest gen, dar pe cele scrise mai sus, le urmăresc cel mai des. Pe acestea vi le recomand cu tot sufletul.
Felicitări pentru activitatea voastră, dragii mei! Faceți asta cu atât de multă plăcere, ușurință și dragoste pentru cărți.. că mi-ați făcut și mie poftă. Mi-a trecut prin cap să mă alătur, dar mi-a trecut la fel de repede :), preferând să rămân la acest stadiu..momentan.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

2 ianuarie 2015 at 5:25 PM

ce frumos!!!! multumim din suflet pentru cuvintele frumoase <3



Twist
2 ianuarie 2015 at 6:01 PM

Felicitari pentru articol si multumim pentru promovari. Ma bucur foarte mult ca iti plac clipurile noastre.
Sper sa te razgandesti si sa ni te alaturi, daca ai vreo intrebare sau vreo nelamurire eu sunt mereu disponibil sa te ajut ♥️



    2 ianuarie 2015 at 8:32 PM

    Adi (Twist), ce frumos v-ati aliniat la comentarii :)). Cred ca trebuie sa-i multumesc Irinei care a dat vestea mai departe :).
    Revenind la ideea comentariului, ce sa zic? Mai am ceva de lucru, exista unele impedimente, limitari autoimpuse si lipsuri. Eh, nimic nu e pentru totdeauna. Iti multumesc pentru incurajari si sustinere. <3 :*



2 ianuarie 2015 at 6:19 PM

Mă bucur că filmulețele noastre ți-au făcut ziua mai fericită!!! >:D< Tare frumos că ai făcut un articol aşa simpatic! ♡



2 ianuarie 2015 at 8:08 PM

Mulțumesc, Laura! Ma bucur foarte mult ca ne urmaresti cu atata drag



2 ianuarie 2015 at 9:07 PM

Multumim frumos pentru apreciere, mi-ai readus zambetul pe buze citind articolul tau. Te asteptam sa te alaturi echipei, Laura. :*



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Provocarea lui 2015

2 ianuarie 2015