Câteva citate din cartea Iubesc să fiu femeie, Hedi Hoka

Cartea cu care îmi petrec Revelionul și îmi încep noul an în materie de lectură  este Iubesc să fiu femeie, Hedi HokaIubesc sa fiu femeie.
Câteva citate din carte – notițe, o pagină din jurnalul lecturii mele:

Astăzi femeia singura nu mai este deloc demna de milă.(…). Pentru că, din punct de vedere economic, ea este un vis: trăiește din propriile resurse. În plus, este cultivată, arată bine, are grijă de ea și este promotorul vieții sănătoase.
(…). o femeie nu caută haine în dulap, ci mai degrabă caută să-și administreze o doză de respect față de ea însăși.
După o despărțire, nici nu te aștepta să te simți bine. A te despărți de cineva este ca și cum ai muri puțin. Deci este normal să te simți mizerabil. Acest lucru se întâmplă pentru că suntem extrem de sensibili când ne respinge cineva. (…) atunci când cineva ne respinge, în creier se activează zona durerii. Practic, respingerea socială se suprapune cu durerea fizică.
Acest sentiment, dragostea, contribuie la modelarea noastră umană. Până la urmă, dacă nu am suferi din dragoste, nu ne-am maturiza niciodată. Datorită ei, trecem printr-o paletă largă de emoții: de la fericire la durere, de la extaz la agonie, de la plăcere la furie, de la ură la dorința de a îmbătrâni lângă cineva. Înveți să trăiești din iubire și te eliberezi de iubire. Iar dacă nu ai ști să ierți, cred că n-ai iubi cu adevărat niciodată.
(…) iubirea este un truc al naturii pentru a te convinge să te reproduci.
Dependența emoțională este șarpele în cuplu. Relația durează și poate supraviețui. În schimb, dragostea, comunicarea, încrederea în parteneri s-a dus pe apa sâmbetei.
Fericirea nu este legată de destin, (…). starea de fericire constantă crește speranța de viață cu cel puțin 10 ani.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2015 pe GoodReads

1 ianuarie 2015