Participă la concursuri și poți câștiga un premiu mare: nimic

Concursuri cu cartiPână să-mi săriți în cap, vă spun eu că această postare pe blog este o simplă opinie plină de umor, cel puțin așa se vrea.  Prin acest articol nu-mi voi vărsa frustrarea, nu voi certa pe nimeni, nu-mi scriu supărarea și nici nu acuz pe nimeni de vreo nedreptate în organizarea concursurilor cu cărți, căci despre acest gen de concursuri este vorba.
Știi, nu este nimeni de vină că eu particip la concursuri cu cărți, nu este nimeni de vină ca sistemul de alegere al șcâștigătorului nu alege aproape niciodată numele meu. Dar eu tot particip. Asta e partea funny, paradoxul și „boala” mea. Nu mă învăț minte, eu insist. Poate cândva îmi va surâde norocul… pe care nu îl am.
Mereu îmi spun că nu voi mai participa la genul acesta de concursuri, dar cum apare unul nou, hop și eu cu like-ul, share-ul și commentul. De ce? Nu știu. Poate pentru că nu uit niciodată faptul că, pentru a câștiga ceva, prima condiție este să participi. Și eu particip. Măcar atât pot să fac. Că voi fi sau nu aleasă asta nu mai decid  eu.
Știu că genul de concurs cu share este și pentru promovarea paginilor. Și accept, căci până la urmă toți cei care au pagini își doresc să aibă cât mai mulți susținători/prieteni/cititori. Însă apreciez că se citește. Și se citește mult.
Cine a spus că românii și tinerii nu mai citesc, s-a înșelat amarnic. Priviți doar de curiozitate, câte comentarii, like-uri și share-uri primesc concursurile cu premii constând în cărți. Chiar nu mai citește nimeni în țara asta?
Un alt argument sunt târgurile de carte la care participă o mare de oameni, vânzările record care au loc la aceste târguri.
Un ultim argument pro lecturii este reducerea… marile reduceri de pe site-uri și edituri. Sunt „vânate” reducerile și cititorii împătimiți cumpără cărți atunci când văd că sunt reduse cu 50%, 60% sau chiar 91%. De unde știi că se cumpără. Simplu. Nici nu ai timp să respiri că o carte pe care o tot aștepți cu reducere, îți apare imediat „indisponibil momentan”.
Așadar lumea citește. Citește orice. Citeste oricând. Citește oricum. Și mult.
Revenind acum la concursurile la care eu particip și la care eu am câștigat până acum doar experiență.
Da, exagerez, căci am și câștigat. Din când în când. Așa cât să nu ma plictisesc, dar se întâmplă și să mă plictisesc.Și doar de vreo două ori. Recunosc faptul că la unele am refuzat să mai particip, căci oricum nu dădea norocul peste mine fix în acea zi, la acel concurs.
Și până la urmă, e bună și experiența. Bine că măcar capât ceva, câștig ceva. Poate nu premiul pus în joc, dar experiență, cu siguranță, da. Am din plin.
Gândindu-mă acum la întrebarea De ce nu câștig aproape niciodată la concursuri cu cărți?, am găsit si câteva posibile răspunsuri:

  1. Nu e chiar necesar să citesc acum cărțile puse în joc, drept premiu.
  2. Nu mai am loc în bibliotecă. Ar trebui să faci puțină ordine, să donezi sau să dăruiesc din cărțile pe care le am. Ca să fac loc pentru noutăți. Cărțile deja știu că nu au unde sta în biblioteca ta și se duc în altele.
  3. Norocul tău este în altă parte, nu se găsește în cărți.
  4. Trebuie să-ți cumperi singură cărțile. Nu mai aștepta concursurile care le oferă gratis (aproape gratis).
  5. Concursurile nu sunt pentru mine, dar eu sunt pentru concursuri.

Și ca să vezi cum e viața, tocmai a apărut o nouă tentație în fața ochilor mei. Da, un nou concurs la care nu am putut să nu particip. Numărul concursurilor la care particip crește, experiența e pe măsură, numărul premiile câștigate rămâne constant, dar și când mi-o surâde norocul.
Repet: Nu luați articolul prea în serios, căci el a fost scris cu umor – chiar dacă umorul nu prea se vede :).

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

28 ianuarie 2015 at 9:38 AM

Fain articolul Laura, iti dam dreptate, uneori alegerea celui care castiga la concursurile cu carti e ori mult prea subiectiva ori complet aleatoare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.