Glasul mării, Manuel Vicent

Glasul mării, Manuel VicentMulțumesc Editurii Univers pentru această carte oferită pentru recenzie. Cartea Glasul mării, Manuel Vicent face parte din Colecția Globus.
Dacă te aștepți ca această carte să fie una despre o poveste de iubire cu happy end, răspunsul meu este ăsta: așteaptă-te la mai mult decât o poveste de iubire.
Este o poveste de iubire, o poveste ce se se țese în jurul personajelor Ulises și Martina. Acest roman împletește povestea de dragoste cu misterul, pasiunea, visele și situații duse la extrem.
Povestea m-a prins mai  greu, nu pentru că ar fi o poveste greoaie, dar la începutul cărții eram destul de confuză, neștiind încotro se îndreaptă povestea,  iar când mă pregăteam și așteptam că acțiunea să mă ducă într-o anumită direcție, totul s-a schimbat.
Cartea Glasul mării, Manuel Vicent, începe cu finalul poveștii de iubire dintre cei care se grăbesc să se căsătorească, trăiesc o viată în doi precum străinii, ca mai apoi totul să ia o întorsătură neașteptată, care schimba totul.
Romanul oferă o poveste minunată, care te ține într-o tensiune plăcută, iar nerăbdarea  crește odată cu parcurgerea paginilor. Tensiune, emoție, povestea frumoasă, în care pasiunea depășește limita și se transformă ușor, ușor în posesiune. Iubirea îî unește, iar pe ea o determină să facă pasul decisiv, deși bănuia ceea ce ar putea păți dacă cel care o adora i-ar fi descoperit secretul.
Am avut un moment, chiar la începutul cărții când am fost destul de tentată să las cartea și să urmăresc ecranizarea cărții Glasul mării, Son del mar, însă nu am cedat impulsului de moment. Am continuat lectura și tare bine îmi pare.
Mi-a plăcut mult pentru că, pe tot parcursul cărții au loc numeroase schimbări mari, care mi-a pus imaginația la încercare și mi-a trezit atât de mult curiozitatea, încât, la un moment dat nu mai realizat când dădeam pagina.
Ce mi-a plăcut?
Totul. Și acum să dezvolt puțin.
Mi-a plăcut foarte tare povestea, din care chiar nu vreau să ofer mai multe detalii, mi-au plăcut personajele simple, visătoare, dar pline curaj și ingeniozitate. Romanul este foarte bine scris, personajele bine conturate și cu personalitate.
La un moment dat m-am gândit la faptul că sunt prea multe detalii pe marginea poveștii, însă.. citind din ce în ce mai multe pagini, mi-am dat seama că fără ele, povestea și-ar fi pierdut din savoare.
Mi-a plăcut și faptul că această carte se citește foarte ușor. Mă bucur că am citit-o și că de acum pot oricând să vizionez filmul
Mi-a plăcut mai mult decât pot exprima acum în cuvinte. Din acest motiv o recomand și aș recomanda-o oricui vrea să citească o carte frumoasă, o carte care să țină cititorul cu sufletul la gură până la ultima pagină. Oricui vrea o lectură relaxantă, plină de emoții de tot felul.
Cartea Glasul mării, Manuel Vicent poate fi achiziționată de pe site-ul editurii, adică de aici.
Lectură plăcută!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CONCURS! (5 premii)

27 ianuarie 2015