Seara cântărețelor, Lidia Jorge

Seara cantaretelorMulțumesc Editurii Univers pentru această nouă carte oferită spre citire și recenzie.
În Seara cântărețelor găsești povestea unui grup de cinci fete, iar totul este relatat la persoana I, trăit, văzut și simțit de Solange. Povestea te poartă în necunoscut și trezește în tine un mix de sentimente greu de descris în cuvinte.
Întâmplările, acțiunea, emoțiile, reacțiile și atitudinea personajelor te determină să devii curios, să te înfurii, îți stârnește mila,compasiunea și toți nervii pe care nici nu știai că îi poți avea.
Ajungi să trăiești această poveste, să te implici, să trăiești și să simți totul exact ca un personaj 100% implicat în fiecare situație, chiar dacă nu ajungi să citești despre tine, ci doar despre cele cinci suflete, care și-au dorit bine și succesul, chiar dacă asta însemna renunțare la propria viață și multe compromisuri – care le-a oferit mai multă nefericire decât bucurie, faimă și succesul la care visau cu ochii deschiși, în timp ce munceau.
Romanul Seara cântărețelor, Lidia Jorge mi-a plăcut mult. Foarte mult, dar până într-un punct. A avut și câteva situații și momente în care mă așteptam la altceva. Bineînțeles, vorbesc despre „seara clipei prezente”, când Gisela Batista a mărturisit doar jumătate de adevăr.
Cartea este foarte bună. Are de toate: viață, sacrificiu și iubirea capabilă să treacă peste orice. Cu toate astea, te lasă cu foarte multă confuzie, multe întrebări în legătură cu Solange și iubirea ei.
Este genul de lectură care te lasă fără răsuflare, cu întrebări multe, dar și cu sufletul plin de mulțumire, căci ai citit un roman care nu poate fi descris în cuvinte – oricât de multe cuvinte ai așterne. Este cartea pe care o recomand oricui fără să stau pe gânduri!

Fericirea vine cu pași mici, dar când te părăsește, pleacă în salturi mari.
Fericirea e un corp care nu se descompune în elementele lui, poate fi numită, dar nu descrisă, și de aceea sunt atât de puține relatări ale acestei stări sufletești.

Are dragoste, dar n-are iubit
Are o locuință, dar n-are casă
Are noroc și nu dorește nimic.
Dacă vrei să citești o carte de nota 10+, dacă ai ocazia să o găsești undeva – aici, nu ezita să o cumperi și să o citești.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

15 iulie 2015 at 5:57 PM

Foarte frumoasă recenzia!! Citatul este minunat, de suflet. 🙂



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.