Noutăți la Editura Univers

La Editura Univers tocmai au apărut două romane nou nouțe. Cele două romane fac parte din Colecția Romanul secolului XX, respectiv Colecția Romanul secolului XXI. Aceste două titluri abia așteaptă să fie citite de către iubitorii cărților, dar și de către iubitorii genului și colecțiilor din care fac parte.
Recunosc: Și de această dată noutățile de la Editura Univers îmi fac tare cu ochiul :).

Alint, Romain Gary (Émile Ajar) Alin, Romain Gary (Émile Ajar)– click  pe titlul romanului pentru a cumpăra această carte la preț redus.

Ce faci când ești un om singur în marele Paris și simți nevoia să fii alintat cu drag? Domnul Cousin a găsit soluția: adoptă un piton, botezându-l chiar așa, Alint. De aici o sumedenie de încurcături, într-o fabulă modernă care amestecă umorul cu tristețea fără margini a unei existențe. Prima carte publicată de Gary sub pseudonimul Émile Ajar (și apărută abia în 2007 în versiunea integrală) este o poveste care, precum afectuoasa reptilă, se răsucește și face nenumărate noduri, constând în situații absurde, jocuri de cuvinte și, mai ales, în modul cu totul original de a gândi și a se exprima al eroului.
Pe numele său adevărat Roman Kacew, Romain Gary sa născut în 1924 la Vilnius, în Lituania, unde și-a petrecut prima parte a copilăriei. A studiat Dreptul la Paris și a învățat să piloteze avioane în cadrul Forței Aeriene Franceze. În cel deal Doilea Război Mondial a luptat alături de trupele franceze în Europa și în Africa de Nord, devenind apoi un diplomat și un scriitor de succes. Este cunoscut publicului român pentru cărțile Clar de femeie, Ai toată viața înainte și Groapa bunei speranțe, primul său roman, publicat în 1945. Gary a reușit să înșele vigilența criticilor și a cititorilor, fiind singurul scriitor nominalizat la Premiul Goncourt de două ori. După ce în 1956 a primit premiul pentru romanul Les racines du ciel (Rădăcinile cerului), Academia Goncourt ia oferit din nou premiul, în 1975, pentru Ai toată viața înainte, publicat sub pseudonimul Émile Ajar. La decernarea premiilor, Gary a privit din sală cum vărul său, care sa prezentat drept Ajar, a primit premiul. Semnul identității dintre Gary și Ajar a fost pus abia după ce scriitorul s-a sinucis, în decembrie 1980.

Cărări clandestine, Emmanuel KattanCărări clandestine, Emmanuel Kattan click pe titlul romanului pentru a cumpăra această carte la preț redus.

Înainte de a pleca din Montréal, tânăra Sara nu-și pune prea multe întrebări în privința originii și a identității sale. Dar mutarea ei în Ierusalim, unde studiază arheologia, schimbă totul. Născută dintr-o mamă musulmană și un tată evreu, cum ar putea să reconcilieze cele două aspecte atât de opuse ale originii ei? Sara încearcă să se adapteze, se împrietenește cu Samira, o fată musulmană, cu Tamar, o tânără evreică; dar nu se simte în largul ei în nici un grup. La un moment dat, Sara dispare brusc, fără urmă, iar tatăl ei sosește în Ierusalim, alarmat de faptul că ancheta declanșată de dispariția fetei nu face nici un progres.

Emmanuel Kattan a studiat filosofia la Universitatea din Montréal, orașul său natal, și la Oxford. Și-a publicat primul roman, Nous seuls (Noi singuri), în 2008 la Éditions du Boréal. Au urmat Les Lignes de désir (Cărări clandestine), în 2012 și Le Portrait de la reine (Portretul reginei) în 2013.

Vestea bună este că între 2-15 aprilie 2015, ambele volume sunt la reducere pe site-ul Editurii Univers.  Doar în această perioadă poți cumpăra aceste două cărți cu 25% reducere.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.