Vreau să citesc în limba engleză

Așa cum spuneam și pe pagina de Facebook a blogului.. regret enorm faptul că nu sunt în relații foarte, foarte, dar foarte bune cu limba engleză pentru a putea citi cărți și în limba engleză. Motivul este unul banal pentru unii. Dar nu e vorba de lene, comoditate sau confort – așa cum poate ai putea crede, ci un alt motiv plauzibil.

Bine, nici motivul real al faptului că NU am citit până acum cărți în limba engleză nu este unul plauzibil Lectura în limba englezăpentru tine sau pentru oricine altcineva citește acum aceste rânduri, dar pentru mine este cel mai bun motiv. Este și cel mai  incomod, dar nu prea am ce să fac. Acum nu mai pot schimba nimic. Bine că nici atunci nu puteam să fac ceva ca să schimb situația asta – doar nu era să mă revolt și să ameninț profesorii de limbă engleză – sau conducerea școlii generale sau a liceului..

Dacă în clasa a III-a puteam să fac ceva și să mă împotrivesc atunci când  a plecat doamna profesoară cu care am învățat engleză în primul an, crede-mă că aș fi făcut-o.. dar..și oricum fost prima care a plecat – una dintre cele mai bune profesoare cu are îmi erau atât de dragi orele de limbă engleză, una din cele două profesoare minunate pe care le-am avut.

În generală am avut cinci 5 profesori de limba engleză, iar prin liceu… mai puțini. Au fost doar vreo doi. Și uite așa ai cunoscut astăzi cel mai mare regret al meu. Nu! Nu mă plâng, nu spun că e de vină această situație – deși are și ea o mare parte din vină, dar voiam să subliniez cât de importantă este CONTINUITATEA în învățarea unei limbi străine.

Continuitate – același profesor, cu același stil de predare, cu același accent, cu aceeași modalitatea de a atrage și stimula elevii – pentru a învăța de drag, cu drag, nu din obligație, nu cu stres și teamă -așa cum ajunsesem eu să trăiesc orele de limbă engleză.

Am scris acest articol nu pentru a mă plânge, ci pentru a vă cere recomandări de cărți în limba engleză. Vreau recomandări de carte în engleză, dar nu vreau să încep cu unele la care să am nevoie la fiecare cuvânt și de un dicționar lângă mine.

Vreau cărți în engleză care să se citească ușor chiar și de cineva care nu a mai citit în engleză până acum. ? :).

Mulțumesc anticipat pentru toate recomandările pe care le voi primi.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

27 aprilie 2015 at 10:18 PM

Nu te pot ajuta, eu am studii in domeniu… am citit carti mai greute 🙁 de ce nu incerci sa cauti (desi stiu ca sunt rare) editii bilingve romana-engleza ale unor autori romani, cred ca ar fi mai util pentru inceput!



28 aprilie 2015 at 7:49 AM

Aceeasi situatie am tranversat-o si eu din gimnaziu pana in liceu si vreau sa spun ca am incercat dif metide de a face engleza sa se prinda de mine si cu mare greu. E o idee fff buna cea cu cititul . Multumesc si spor 🙂



28 aprilie 2015 at 3:14 PM

Am citit articolul tău şi aş avea câteva idei să-ţi dau, dacă vrei să începi să citeşti în engleză. Un prim link folositor ar fi ăsta: http://www.amazon.com/Excellent-abridged-classics-illustrated/lm/R1BN7V9BE5QX2I (doar ca să-ţi faci o idee privind titlurile)
Eu am început cu retellings (adică repovestiri) după opere clasice, în special David Copperfield, Oliver Twist, Mândrie şi prejudecată, etc. Toate cărticelele aveau până în 70-80 de pagini, iar limbajul era mult simplificat în funcţie de nivelul de engleză la care te aflai. Sigur se mai publică şi acum astfel de cărţi! 😉 Partea bună e că la sfârşit au glosar, unde găseşti explicate toate cuvintele mai grele. Poţi să cauţi astfel de cărţi pe Book Depository, unde e transport gratuit în toată lumea, sau pe Okian sau Books-Express, la noi în ţară. Sper că te-am ajutat, măcar puţin. Baftă! 🙂



29 aprilie 2015 at 5:26 PM

Poti sa citesti orice de Coelho tradus in engleza. Are un limbaj extrem de usor, sigur nu ti-ar pune probleme. Il recomand strict pentru limbajul usor, nu pentru scriitura. Eu l-am citit in portugheza in primul an de facultate pentru a invata limba mai repede si nu am intampinat deloc probleme. Imi vine in minte si The Paris Wife (Paula McLain), o carte pe care am citit-o usor in engleza, sau chiar Eat, pray, love (daca esti din Bucuresti o gasesti in editie noua cu 10 lei la anticariatul Ex Libris).



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Idei de cadouri

27 aprilie 2015