Provocarea (vol.1), Simona Stoica

Provocarea vol.1Știu ce este aceea o recenzie, dar uneori, oricât de mult aș vrea, nu pot să o transcriu din minte.  Adevărul este că de foarte multe ori nu mă chinui să o scot de acolo, doar pentru că nu-mi doresc să respect regulile recenziei. Îmi place să-mi las inima să cutreiere printre cuvinte, să danseze printre emoții și să o las pe ea să aleagă ceea ce vrea să transmită, să elibereze, să scoată la lumină.
O carte care produce o schimbare în interiorul meu, o carte pe care o citesc încet, dar cu o sete de nestăpânit, o carte care îmi transformă viața, care îmi dăruiește ceva, nu îmi ia, nu este o carte bună. Este cea mai bună carte pe care puteam să o citesc. Cea mai potrivită, cea mai minunată și cea care a meritat fiecare secundă din timpul meu.
Așa este Provocarea pentru mine.O carte și autorul ei mi-au dăruit momente minunate, unice, emoții și trăiri intense. Am avut parte de foarte multe momente în care am simțit să mă opresc din lectură pentru a lăsă totul să-și găsească locul potrivit în sufletul meu.
Provocarea – O carte care schimbă totul, înfrumusețează totul. Pentru totdeauna. O carte care odată intrată în viața mea nu are cum să nu lase urme. O carte căreia i-am citit prima pagină și nu m-am mai putut opri, nu am mai vrut să mă opresc, de fapt
Provocarea – Odată acceptată nu ai cum să mai dai înapoi, să spui că nu o mai vrei, că nu te mai interesează, că nu mai vrei să afli ce și cum se întâmplă. Odată acceptată o lași să te conducă, să te poarte, să te ducă, să te schimbe. Te lași pe mâna ei, ai încredere și nu spui niciodată nu! Provocarea trebuie acceptată până la final… indiferent cât durează, ce se întâmplă pe parcurs.. indiferent de sentimentele care te încearcă.
Cartea este un puzzle, iar lectura a dat naștere unui nou puzzle în mine – unu care a avut nevoie de timp.. pentru ca fiecare nouă piesă să se așeze în locul perfect.. pentru a forma întregul sau poate o nouă poveste.
Am  vorbit despre Provocarea, scrisă de Simona Stoica, am zis multe. Și totuși, nu am spus nimic. Știi ce zic? Oricum  nu mai am atât de multe de spus despre acest prim volum.  Aș putea să vorbesc până mâine despre această minunată carte, dar ce rost ar avea? Aș putea să spun ceea ce se întâmplă în cele 336 de pagini, dar dacă aș face asta ai mai citi cartea?
Îți știu răspunsul deja, iar acesta este NU.
Despre Provocarea, pe scurt.
Într-un oraș liniștit.. totul se va schimba în momentul în care se va afla un secret bine ascuns, dar nici o clipă uitat. Un secret îngropat în interiorul unui conac va schimba totul în orașul în care până atunci domnea liniștea. Întuneric, lumină, moarte, pericole și alte secrete se află în cartea pe care dacă o deschizi, forța curiozității va triumfa. Nimic nu este așa cum părea să fie: iubirea este acolo unde nici nu te aștepți să fie, iar prietenia este o minciună.
Asta-s eu vorbesc despre cărți, dar nu spun nimic din ele,nu pentru că nu aș vrea, ci pentru că vreau să las cititorul să descopere singur, să-i las bucuria asta lui și numai lui, fără să-l forțez să vadă totul prin ochii mei, să vadă și să simtă exact ceea ce am văzut și simțit eu. El vede și simte fără să fie coordonat din afară. Nu pot să fac exact ceea ce mie nu îmi place. Nu-mi place să mi se spună nimic din ceea ce mi-ar putea dezvălui din acțiune și/sau finalul unei cărți
Nici eu nu te pot obliga să o faci. Nici nu încerc să fac asta. Nici măcar nu vreau să te conving de faptul că merită citită, caci fiecare decide pentru sine, fără să aibă nevoie de motivele altuia.
Provoacă dependență, întrebări și alte zeci de povești în mintea și inima fiecărui cititor. Provocarea nu se înțelege, se simte. Nu se citește, se trăiește!
Părerea scrisă este pentru carte și pentru cea care a scris această carte, este modul în care vreau și simt eu să le mulțumesc pentru faptul că au intrat în viața mea, să le mulțumesc amândurora pentru faptul că acum (de acum) fac parte din viața mea. Le  mulțumesc pentru faptul că… și  datorită lor ața mea este acum mult mai frumoasă, mai plina de frumos, de emoție și trăire pură.
Îți recomand să accepți Provocarea. Poate fi a ta dacă intri pe site-ul editurii Herg Benet sau o poți convinge să vină la tine acasă, de aici.
Lectură plăcută!!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt GoodRead!(.ro)

19 mai 2015

Am fost o carte

23 mai 2015