Cărți de vacanță

Nu o să-ți spun în acest articol care sunt cărțile pe care trebuie ar fi bine să le citești vara asta, căci eu nu mă iau niciodată după topuri internaționale, nici după cărțile din categoria ”bestseller”- deși am făcut anul ăsta greșeala asta, dar nu se va mai repeta. Aici voiam doar să trec în revistă titlurile cărților pe care le voi lua cu mine în vacanță.
carti de vacantaVacanța e aproape, cărțile și ele, dar niciodată nu-mi sunt de ajuns. Nu spun nimic nou, așa-i? Am de unde alege, dar tocmai alegerea este cea mai grea, căci dacă ar fi după mine, le-aș căra pe toate după mine.
Și pe lângă faptul că nu știu nici ce cărți, nu știu nici măcar câte cărți să-mi pun în bagaj. Ar trebui să fie totul mul mai simplu, căci vacanța durează doar câteva zile. Dar cum să fie mai simplu?! Acum parcă  și mai complicat.
Dacă nu-mi erau de ajuns dilemele amintite mai sus, mai am una. Oare să-mi iau cu mine și e-reader-ul? :))). Știu!!! Deja sunt imposibilă, iar tu te prăpădești de râs. Poți să râzi, căci și eu râd în timp ce scriu și voi râde și în momentul în care voi reciti acest articol.
Pe e-reader am cele mai noi achiziții, așa că nu aș pierde nimic dacă l-aș lua și pe el- și ele (cărțile) să vadă marea, nu? Nu știu ce și câte cărți o să-mi pun în bagaj, dar bine că mai am suficient timp să mă gândesc, răzgândesc și să mă decid care vor fi norocoasele.
Nominalizate până în acest moment sunt:

  • Păpușile, Cristina Nemerovschi
  • Malad, Alexandru Voicescu
  • La limită, Diana Farca
  • Pragul, Doina Roman
  • Exorcizat, Radu Găvan

Și până e de plecat… sigur mai primesc câteva. Și cine știe câte o să mai adaug în bagaj. Greu, domnule, greu…
Un lucru e sigur: faptul că mă voi întoarce acasă cu și mai multe cărți. Chiar vreau să-mi iau o carte amintire. Două. Sau poate trei :).
Tu ce cărți ai luat, iei sau vei lua cu tine în vacanță?
Și dacă ai fi în locul meu, ce cărți ai alege din lista de mai sus?
Nu te întreb întâmplător, dar poate mă ajuți să mă decid și eu mai repede, căci eu tare indecisă mai sunt! Mulțumesc anticipat pentru sugestii.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

28 iunie 2015 at 9:11 AM

Exorcizat al lui Radu Găvan l-am citit și eu luna trecută. Eu încă nu mi-am făcut planurile de lectură pentru vacanță, dar probabil o să vreau să iau ceva care se citește ușor.1 iulie 2015 at 1:26 PM

Laura, chiar ma intrebam ce voi lua in vacanta, norocul meu ca mai am aproape o luna de gandire. Cu siguranta voi lua ceva romantic, sa ma destinda seara si sa am somnul lin atunci cand voi pune capul pe perna. In general prefer cartile usoare pentru astfel de escapade si chiar daca nu voi avea timp pentru lectura..sigur voi lua in gentuta vreo 2/3 titluri, ca deh, poate nu ma prinde una din ele.
Din cele mentionate de tine, doar Exorcizat am citit si este o carte foarte bine scrisa, desi nu este tocmai pe placul meu. Realitatea prezentata, cruda, atat de palpabila m-au facut sa constientizez ca are mare dreptate si oricat ne-am dori, trebuie sa ne trezim din visare.
Sa citesti cu drag cartile si astept opiniile tale.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.