The sick book tag

book tagAm preluat acest tag de la colegele mele de pe Literatura cu tocuri și abia aștept să răspund la toate provocările din acest tag. Am văzut că majoritatea blogurilor pe care le urmăresc au preluat ideea, așa că iată și Bookcaffe-ul în rând cu lumea :).
1. Diabet: O carte dulce, extrem de dulce.
Din trecut: Bijuterii, Danielle Steel . O carte foarte groasă, acțiune intensă, dulcegării, sirop și frișcă. Cu toate astea, este o carte interesantă, care se citește ușor.
Din prezent: Nu am mai cit de ceva vreme o carte siropoasă, dar am în plan să citesc vara asta mai multe cărți ușurele, printre care se va număra și Dulce supunere și Dulce abandon, cărți scrise de Maya Banks.
2.Varicelă: O carte pe care ai citit-o odată, dar nu o vei mai deschide vreodată
Vreau să cred că nu voi mai citi niciodată cărți care îmi vor dezvălui finalul încă de la început, din primele pagini. S-a întâmplat cu Sfârșitul Poveștii, de Lydia Davis.
3.  Gripă: O carte contagioasă care s-a răspândit ca un virus.
O carte discutată, apreciată și criticată deopotrivă: Fluturi, Irina Binder. Și chiar dacă o să-mi atrag antipatii, o să repet faptul că mie mi-a plăcut cartea.
4.  Ciclul: O carte care o citeşti în fiecare lună, an sau mai des.
Ah, ce provocare! Aș nominaliza multe cărți și mulți prieteni-autori. Aș citi în fiecare lună Oameni, îngeri și demoni, Lina Moacă. Aș citi în fiecare lună cărți scrise de Lina Moacă, Theo Anghel, Simona Stoica, Lavinia Călina și lista poate continua.
5.Insomnia: O carte care te-a ținut trează toată noaptea.
Aici nu pot să nu amintesc de Noaptea samurailor, Michael Crichton. O carte minunată care mi-a ocupat pauzele de la școală, zilele și nopțile în care trebuia să mă odinesc. Mi-a ținut de foame, căci uitam să mai merg la masă.
6.Amnezie: O carte pe care ai uitat-o și a eșuat în a lăsa o impresie puternică în mintea ta.
Nu pot să spun doar un nume de carte, căci sunt mai multe. Am să vorbesc la general despre un gen de carte pe care nu-l agreez deloc, gen cu care mi-a fost foarte greu să mă împrietenesc și la școală: nu mi-a plăcut lectura istorică obligatorie. Dacă nu era obligatorie, poate citeam ceva, poate că se lipea ceva de mine. Dacă e să aleg ceva frumos, din toate acele cărți care m-au terorizat, aș alege fără să clipesc Pădurea spânzuraților. În rest…
7. Astm: O carte care ți-a luat respirația (care te-a impresionat).
M-a impresionat foarte mult Am murit, din fericire. Vol. 1: Întoarcerea, Theo Anghel. Este o carte atât de frumoasă, atât de frumoasă că nu o vei putea lăsa din mână.
8. Malnutriție: O carte care te-a lipsit de a mai vrea să mănânci.
Nu am citit până acum cărți care să-mi provoace rău, cărți care să-mi taie pofta de mâncare. Și sper să nu citesc niciodată o astfel de carte.
9. Boală ,,călătoare”: O cartea care te-a luat într-o ,,călătorie” prin timp şi spaţiu.
Claaaar!!! E Provocarea Simonei Stoica.  Aici și aici, dar și aici vei găsi impresii despre aceasta călătorie frumoasă și plină de mister.
Acum am terminat de răspuns la provocări, În timp ce scriam răspunsurile mele, citeam și răspunsurile colegei mele Mili. Și la ultima provocare din acest tag, aflu că a mea prietena și colegă, mă nominalizase deja. Am răspuns la provocare fără să știu că cineva se gândise la mine.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește românește!

17 iulie 2015