Felii de lămâie, Anca Vieru

Opinia mea începe cu coperta. Atunci când am văzut coperta cărții m-am hotărât să trec titlul ei pe lista cărțilorvieru de citit. O simplă privire, o copertă care nu-mi spunea mare lucru despre conținut și o decizie pe moment – o decizie pe care nu o regret nici acum după ce am terminat de citit Felii de lămâie, de Anca Vieru.
Nu mi-a spus nimic. Dar mi-a deschis borcanul cu imaginație, dar și pofta de lectură. Recunosc faptul că văzând coperta m-am tot gândit și mi-am făcut scenarii despre ceea ce ar putea să fie vorba  în cartea cu iz special și răcoros.
Legat de copertă. Poate aș fi pus un sezlong și carafa cu limonadă. Nu aș fi pus asta ca să se înțeleagă faptul că ar fi bine ca cititorul să se aștepte la o carte de bucate, o carte cu băuturi răcoritoare de consumat pe caniculă. Doar pentru a se înțelege că urmează o lectură relaxantă.
Proza scurtă de nota 10 O să recunosc faptul că nu prea am citit proză scurtă. Nu m-am dat în vânt după ea, iar acum realizez faptul că am cam greșit, căci s-ar putea să fi ratat cărți minunate. De nota 10 e și cartea Felii de lămâie, dar nici autoarea Anca Vieru nu se lasă mai prejos, căci o carte foarte bună, are un autor foarte bun. Logic!
Dar nimic din ce-am crezut, din ce mi-am imaginat nu a fost precum a fost atunci când am deschis cartea și am început să citesc. Și crezi că m-am supărat că nu am intuit nimic? Niciodată! Chiar m-am bucurat, căci am fost surprinsă plăcut, a fost mai mult decât mi-am putut imagina.
Felii de lămâie  – o limonadă dulce-acrișoară, foarte rece. Asta este, în mare, părerea mea. Asta mi-a fost senzația pe tot parcursul lecturii.  Așa am simțit această carte. Exact așa am savurat-o, așa cum m-aș delecta cu o limonadă delicioasă, pe malul mării.  M-am bucurat de savoarea ei, de gustul ei. Când mai dulce, când mai acrișoară, dar mereu gata să mă ia pe nepregătite, să mă surprindă și să mă încânte la maxim.
Nu mi-am dorit să o las din mână, nu am petrecut o secundă în care să mă simt plictisită sau să-mi doresc să se termine mai repede povestirea.  Nici măcar o povestire nu mi s-a părut a fi prea lungă, ba chiar mi-aș fi dorit să nu se termine, să mai citesc, să mai descopăr, să mai trăiesc. Să mai..orice. Numai să nu se sfârșească.
Felii de lămâie este genul de carte din care aș putea citi fără să mă opresc. O carte care ar putea să aibă sute de pagini, căci fiecare pagină își spune povestea, fiecare pagină te invită și te inundă cu o doza mare de liniște interioară E atât de frumoasă, de specială, de aerisită, de liniștită.
Îți recomand o pauză de relaxare. O pauză de câteva ore – pe care să le petreci cu tine. Doar tu și această carte ușoară, dar plină de momente unice, de umor și motive care îți vor da de gândit.
Felicitări, draga mea Anca Vieru. Îți mulțumesc pentru faptul ă mi-ai dăruit o parte importantă din sufletul tău. Să nu te oprești din scris pentru că inima ta e plină e frumos care abia așteaptă să fie dăruit acestei lumi.
Cumpără-ți porția de limonadă literară de aici și bucura-te de o vară dulce-acrișoară!
P.S. Dacă vei cumpăra aceasta carte, vei primi un cadou deosebit:Beethoven, Mari compozitori, Vol. 1, carte+CD

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cum iubesc bărbații?

19 iulie 2015