Ce nu-mi place la o carte?

M-am tot gândit ce anume nu îmi place la o carte. Și din toate cel mai mult mă deranjează ceea ce urmeazăCe nu-mi place la o carte

  1. Scrisul mic /înghesuit și cele 124 de pagini ale cărții. Nu am să înțeleg niciodată de ce editurile preferă cărțile cu număr redus de pagini. Sau de ce dacă o carte are număr redus de pagini, publică respectiva carte cu un scris minuscul.
  2. Cărțile care conțin descrieri inutile. Aici nu mai e rost de explicații. Sunt cărți care au zeci (multe zeci) de pagini doar cu descrieri. Nu mă înțelege greșit, dar uneori descrierile sunt atât de detaliate și neînsemnate, că mă plictisesc.
  3. Cărțile a căror acțiune se desfășoară lent și foarte lent. Ador să citesc, accept viziunea autorilor, dar acțiunea foarte lentă plictisește cititor, cel puțin pe mine mă seacă de energie și îmi scade subit pofta de lectură. Acesta este unul din motivele pentru care citesc mai multe cărți în același timp.
  4. Sunt cărți ale căror foi se desprind foarte ușor. Nu mi se pare deloc ok și nici estetic. E păcat să cumperi o carte pe care abia aștepți să o citești, dar să realizezi că foile încep să zboare. Am o astfel de carte, dar care așteaptă și acum să fie citită. Mi s-a tăiat curajul și entuziasmul.
  5. Cărțile care au prea mult scris italic sau unul care obosește ochiul și îngreunează lectura. Ca să înțelegi mai bine, am să-ți dau exemplu cărțile din colecția Biblioteca pentru toți – de la începutul colecției, căci acum am o vagă impresie că au schimbat câte ceva la ele.
  6. Că sunt scumpe și nu mi le permit. Da, e cam ciudată treaba asta, dar am o groază de cărți pe care mi le-aș dori, dar au prețuri deloc prietenoase.  Și eu nu mă pot opri din cumpărat. Și nici nu pot cumpăra doar una. Am o listă cu cărți care tot crește, de nici nu mai trec pe ea titlurile ca să nu mă îngrozesc.

Tu ce-ai mai adăuga? Abia aștept să-mi spui ce anume nu apreciezi tu la o carte?

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

31 iulie 2015 at 1:18 PM

Cărțile care au capitolele foooooooooarte lungi, care nu se opresc deloc. Gen cap-coadă, mă înțelegi tu, Laura! 🙂 Da, ai surprins foarte bine toate aspectele. Zi frumoasă!



31 iulie 2015 at 8:55 PM

Cum ai zis si tu la puncul 2, descrierile luuuuuuungi.



1 august 2015 at 4:08 PM

Pe mine mă deranjează când o serie este scoasă în super multe ediţii, sar de la o ediţie la alta. Sau când o carte e scoasă pentru bani, sau continuările sunt scoase pentru mai mulţi ,,verzişori”.



2 august 2015 at 12:20 PM

Cred că și eu sunt de acord cu toate punctele enumerate de tine!!! 😀 Nu prea îmi plac cărțile cu supracoperte însă am început să mă obișnuiesc cu ele. Nici mie nu îmi plac cărțile care au scrisul prea mic (doar în cazul în care sunt foarte mari și acest lucru ar fi cam necesar).
Pe listă aș putea trece și cărțile care sunt prea grele (pentru simplul fapt că nu le pot lua oriunde cu mine). :)) Momentan nu îmi mai vine nimic în minte. Cred că ai zis cam tot ce trebuia zis.



19 august 2015 at 5:59 PM

Nu-mi plac cărțile ce conțin cuvinte vulgare, nici nu reușesc să duc la capăt o asemenea carte. Și mă plictisesc cărțile scrise superficial, cu un vocabular sub limita modestului și care prezintă doar evenimente nu și trăiri interioare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.