Ce nu-mi place la o carte (partea a II-a)

Ce nu-mi place la o carte.(2)jpgAm mai scris despre acest subiect, dar acum am în mâini o carte – citesc această carte, care m-a dus cu gândul direct la ceea ce spuneam în primul articol. Și așa se mai adaugă câteva chestii care nu-mi plac deloc la o carte. Și anume:
Nu-mi plac deloc cărțile (ca și aspect) care nu se bucura de spațiere între paragrafe. E cumplit să citești și să te pierzi, să-ți fugă ochii de zeci de ori. Nu știu îmi dă impresia că totul fuge, că literele și cuvintele suferă că nu pot respira, că nu se simt în largul lor. Dragi edituri, vă rog eu, nu mai sugrumați cărțile! Nu le mai terorizați!
Un alt aspect deloc plăcut este fraza kilometrică. Dar lungă tare. Atât de tare, încât de la începutul ei și până la punct uiți tot ceea ce ai citit. Și dacă vrei să înțelegi ceva, trebuie să o iei de la capăt. Să bați pasul pe loc. Nu se poate (sau se pare că se poate orice!) să existe o singura frază pe mai mult de jumătate de pagină. Da, fix pe mai mult de jumătate de pagină se întinde fraza. Nu cred că suntem la nici un concurs în care cea mai lungă frază scrisă, câștigă.
Degeaba e o carte bună dacă lectura cărții obosește cititorul!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

alexandra341
7 august 2015 at 7:43 PM

Aş mai adăuga la această listă cărţile care nu transmit absolut nimic, seci, fade, care sunt scrise numai pentru a fi publicate, pentru ca „scriitorul” să ia şi el nişte bani.
Îmi place blogul, mai trec. 😉



12 august 2015 at 3:50 PM

Nu-mi plac cartile ce sunt publicate doar de dragul artei sau pentru a promova ceva inedit si de a starni curiozitatea. Nu-mi plac copertile inestetice care nu transmit nimic sau daca o fac nu-ti pune mintea la contributie. Nu-mi plac cele care sunt obositoare, textul se lungeste la infinitiv si te pierzi printre randuri.
Si la final as adauga cartile care au descriere foarte multa de te gandesti la Calistrat Hogas-Pe drumuri de munte, o carte inceputa si neterminata.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.