Recenzie Frumuseți monstruoase, Marina Neagu

Frumuseți monstruoase, Marina Neagu este povestea care spune foarte clar : frumusețea este o armă letală. Ca să cunoști un om frumos, citește-i cartea și caută neîncetat în ea sufletul autorului. Îl vei găsi. Și nu doar o dată. E foarte posibil ca în cartea respectivă să găsești bucăți de suflet, să dai peste frumusețea totală – deloc monstruoasă, acea frumusețe unică a sufletului ce s-a pus total în paginile cărții.
Am citit cartea cu foarte multă curiozitate, cu plăcere și foarte mult drag, căci m-am convins încă o dată de faptul că avem oameni frumoși, autori talentați, ce merită să fie cunoscuți, citiți și apreciați la adevărata lor valoare.
Frumuseți monstruoase este despre putere, curaj, tărie, caracter, suflet. Este despre lupta dintre bine și rău, dintre iubire și ură, viață și moarte. Povestea plină de viață, de adrenalină, de pasiune și dorință, a reușit să mă cucerească de la prima pagină.
Povestea Larei este atât de năucitoare, de interesantă, de frumoasă, încât nu am avut cum să mai renunț până la final. Nu am putut, deși mi-am dorit să o lungesc, să pun stop sau să fac ceva să nu se termine.
Cele 213 pagini nu formează o carte, ci un film plin de acțune, de iubire. Un film pe care eu l-am urmărit cu ochii și l-am simțit atât de bine, cu inima  cât un purice, cu sufletul la gură.
Frumuseți monstruoase este un spectacol în care emoții, iubirea, lupta pentru supraviețuire, durerea, neputința și adevărul sunt prezente în toate nuanțele și formele lor.
Nu de puține ori am închis cartea. Nu pentru că nu mai voiam să continui lectura, ci pentru că îmi simțeam inima bătând prea tare. Am închis-o de câteva ori pentru a-mi putea liniști inima ce o lua la galob.
Acțiunea este foarte alertă, situațiile limită au schimbat totul la 400 de grade, iar emoția creștea cu fiecare pagină pe care o citeam, aproape fără să clipesc. Mi-a crescut și scăzut tensiunea de fiecare dată.
Cu toate emoțiile avute, simțite și trăite, oricât de puternice, oricât de schimbătoare, nu regert nimic. Acest roman m-a fascinat, m-a cucerit, emoționat și bucurat enorm. M-a făcut să tremur, să râd și să ridic sprânceana, căci am fost surprinsă, bucuroasă și fascinată.
După ce-am pătruns în tainele romanului Frumuseți monstruoase, după ce-am cunoscut personaje, secrete, după ce am descoperit toate piesele unui puzzle deloc previzibil, m-am simțit ca făcând parte din povestea Larei.
E greu să ajungi într-un nouă locație în care să știi faptul că nu trebuie să te faci remarcată, nu trebuie să atragi atenția, să te împrietenești cu nimeni. Lara își știe foarte bine lecția și are de gând să o aplice imediat ce va ajunge în mijlocul mulțimii. Vrea să urmeze tiparul din mintea ei, dar este pusă în fața unei situații dificile chiar de la început.
Lara află că destinul și ceea ce îți este scris oricum se va întâmpla. Și da, de ceea ce ți-e teamă nu scapi sub nici o formă. Se ăntâmplă și gata, Lara un alt om. Sau mai clar: prioritățile se schimbă, perspectivele sunt altele, pasiunea există, dar stă pitită pe undeva, căci moartea își arată colții, își face simțită prezența, suflând atât de aproape de cei care se decid să o înfrunte.
Ți-ar plăcea să ai o prietenă nouă, a cărei frumusețe răpitoare atrage invidia celor mai cool tipe? Ai fi alături de ea îndiferent de felul ei de a fi? Ai încerca să îi afli secretele înainte ca ea să le afle pe ale tale?
Nu știu răspunsul, dar Lara e o fata specială, interesantă și.. greu încercată. Este genul de persoana care habar nu are ce poate decât în mometul în care evenimentele o iau pe nepregătite și o scot din zona de confort, o sperie, dar o și întăresc.
Lara arată ca orice persoană din jurul ei, dar nimic nu este ceea ce pare a fi. Viața ei se schimbă radical și brusc, iar ea nu se poate împotrivi în nici un fel: își cunoaste jumătatea. Și de aici totul se transformă cu viteza luminii. Alături de jumătatea ei Adrian cunoaște viața la un alt nivel, simte iubirea, ura, disprețul, adevărul pe care îl înfruntă cu foarte mult curaj.
Am terminat de citit cartea scrisă de Marina Neagu acum ceva timp. Și încă mă gândesc la cartea scrisă cu atâta pasiune. Și întreb un mă unde a fost până acum acest suflet minunat și de ce am cunoscut-o acum o lună abia?
Nu știu dacă autoarea și prietena mea minunată s-a gândit să scrie continuarea acestui roman, dar cred că trebuie să o scrie, căci eu una nu m-am săturat de Lara, de Adrain și restul personajelor. Nu m-am săurat de acțiune, de fantastic și fabulosul penelului marca Marina Neagu.
Vreau să aflu ce urmează, ce se schimbă în povestea umbrelor și a îngerilor. Vreau continuarea, căci inima mea încă vrea să bată cu putere, să simtă și să trăiască emoții pe care nu le-a simțit și trăit citit o carte.
Frumuseți monstruoase merită citită, merită mult mai multe pagini, mult mai multe pagini care să mă țină captivă pentru și mai multe zile.
Rămâne scris: nu m-am săturat și nu m-as sătura prea ușor (sau repede) de cele mai frumoase frumuseți monstruoase!
Mesaj pentru Marina Neagu:

Draga mea, să nu te oprești din scris, căci eu nu aș mai avea în ce lume fantastică să mă cufund. Nu înceta să scrii, căci în tine zac multe povești ce așteaptă să vadă reacțiile fabuloase ale cititorilor. În tine există un izvor nesecat de inspirație, de dragoste. Și tot acolo penelul sufletului tău nu vrea să se usuce, să fie uitat sau abandonat.
Scrie. Scrie. Scrie orice. Numai scrie, Ești o Poveste nesfârșită și mereu surprinzătoare

Recenzia cărții se află în spatele cuvintelor, se află în emoții ce nu pot fi exprimate în cuvinte. Mi-aș fi dorit să scriu mai bine această recenzie, dar orice aș scrie și oricât aș scrie despre acest roman.. nu pot exprima în cuvinte ce simt și cred cu adevărat despre această minunăție de carte. De ce? Pentru că nu s-au inventat încă cuvintele potrivite pentru aceasta.
Mulțumesc mult Editurii Quantum Publishers pentru faptul că mi-a oferit șansa să citesc o carte la care să mă gândesc vreme îndelungată, să cunosc un suflet  de a cărui frumusețe și blândețe vreau să mă înconjor mereu.
Vrei porția ta de frumuseți monstruoase? Intră pe site și comandă una la preț special.
Să ai poftă! Atenție: O porție e suficientă pentru a te face să devii dependentă de poveștile Marinei Neagu.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.