Recenzie Ultimul viking, Oana Arion

De cartea Ultimul viking, Oana Arion am auzit în online și atunci când am aflat că o pot citi fără probleme, nu am ezitat, chiar dacă, din ceea ce se tot spunea despre ea..nu părea genul meu, căci nu citisem nici o carte cu vampiri până în acel moment.
Ultimul viking a spart gheața din mai multe puncte de vedere. Prima carte cu vampiri pe care am citit-o, prima carte citită pe telefon, prima carte pe care am citit-o pe nerăsuflate. Prima carte pe care am citit-o imediat ce am primit-o. Prima carte cu  vampiri care m-a cucerit iremediabil. O carte devorată, o carte citită cu inima cât un purice și o carte în care nu mi-am dorit să ”omor” nici un personaj – deși atitudinea unora m-a enervat la culme.

O carte bună se citește de cel puțin două ori. De-o carte bună nu te saturi niciodată – o poți citi la infinit.

Fiind o carte cu vampiri, am fost aproape convinsă de faptul că nu mă va acapara. Am citit-o pentru că mi s-a recomandat, pentru că era scrisă de către un autor român contemporan, iar eu mi-am promis că voi citi mai multă literatură română pentru că merită să #PromovămLiteratura 
Am citit o pagină, două, trei și  deja am uitat câte pagini am tot întors. Am uitat, căci povestea m-a captivat total, stilul m-a atras, acțiunea mă ținea cu sufletul la gură, personajele mă încântau, iar iubirea..Hmmm! Iubirea plutea în aer, am simțit-o.
Am citit-o prima dată, iar atunci când am ajuns să întorc și ultima pagină, am regretat că se termină, că nu voi afla prea curând ce se va întâmpla mai departe. Ce voiam să vă zic? A, da! La final, când să scriu despre carte, mi-am dat seama că nu pot, că sunt încă blocată în aceasta poveste fantastică, fabuloasă, specială.
Am renunțat să mă mai chinui să scriu despre carte – să scriu despre ea altceva sau ceva mai mult decât ”mi-a plăcut, e o carte bună. O recomand”, căci nu mi-am dorit să fie nimic forțat, nimic pompos doar de dragul de a impresiona cititorii și autoarea romanului. Mi-am permis luxul să rămân captivă în povestea iubirii fantastice, asezonată cu acțiune, situații limită, sânge, pasiune, moarte, dorințe, secrete și lupte crâncene.
Am recitit cartea și iată-mă scriind aceste rânduri pe care le numesc recenzie, dar să știi că nu este o recenzie – nu știu să scriu recenzii, știu doar să simt cartea pe care o citesc și mai apoi să-mi las sufletul să scrie ce simte.
Cartea Ultimul viking, de Oana Arion am simțit-o, am trăit-o, dar m-a și simțit, m-a trăit, și m-a condus într-o lume mirifică, total necunoscută, dar foarte atractivă, spectaculoasă, colorată, plină de emoții de tot felul.

Viața ta se poate schimba radical în doar două secunde. Poți fi implicat într-o poveste neverosimilă, te poți trezi luptând pentru cineva pe care nu-l cunoști, poți renunța la viața normală, acceptând să pătrunzi în necunoscut – de care ți-e teamă, dar și sete.

Victoria Grey este o fată normală, cu o viață obișnuită, căreia viața i se schimbă cu câteva ore înainte să  dea stratul unei noi etape în viața ei. O nouă etapă a început pentru ea, dar nu e cea pentru care se pregătise, nu e ceea ce aștepta în viața ei.
Totul se schimbă în viața ei, au loc întâmplări ciudate ce o marchează, o iau e nepregătite, o debusolează, dar o și pregătesc pentru ceea ce va urma să trăiască – ceea ce nu voia, nu aștepta, nu credea că poate trăi.

Iubirea intră în viața ta pe cea mai neînsemnată ușa a sufletului: neobișnuitul.

Victoria îl cunoaște pe Arrio la petrecerea dată în cinstea deschiderii cafenelei. Și încă de la început i s-a părut că el – bărbatul frumos este ciudat și.. irezistibil. Ca imediat după aceea, să afle cine este, de fapt..ce este Arrio. De aici până la iubire a mai fost ceva, dar nu prea mult, căci cei doi petreceau nopțile împreună – căci trebuia să aibă grijă de ea. Era mereu în pericol având ceea ce alții căutau și nu ar fi renunțat până nu obțineau. Cineva voia ceea ce ea avea mai de preț.

Acceptă că iubești și aruncă-te în necunoscut.

Exact așa a făcut și Victoria. Iubea cu pasiune, iubea orbește și simțea cum iubirea îi curge prin vene când el îi era alături. Îl iubește și o iubește. Riscă totul pentru el, primește ceea ce nu a mai primit niciodată, simte ceea nu credea că va simți în viața ei. Îl salvează și-l iubește. Se unesc pentru totdeauna și întotdeauna când se vor căuta..se vor găsi, căci ea este al ei, iar el doar pentru ea. Moare și  învie pentru iubirea lor. Iubirea lor învinge până și moartea
O iubire arzătoare, pasională, sfâșietoare, ucigătoare, învingătoare, salvatoare. O iubire căreia nu-i stă nimeni și nimic în cale. O iubire ce înfruntă totul, trece peste pericole – aducătoare de moarte, învinge și promite că va fi nemuritoare, indiferent de timp și distanță.
Ultimul viking m-a ținut cu inima la gură, m-a făcut să tremur, să vreau mai mult, să gust și mai tare din ceața necunoscutului. O carte ce promite dependența – deloc dăunătoare.
Ultimul viking este primul volum din Seria Nemuritorii, este prima doza de adrenalină ce a apărut la Editura Librex. Doza ta este aici. Mai am ceva de așteptat până voi putea să savurez, să mă înfrupt, să devorez o nouă doză de nemurire pură. Volumul II Te voi găsi mă va găsi aici…așteptându-l cu nerăbdare. La capitolul răbdare stau din ce în ce mai prost în ultima vreme.
Mulțumesc mult, Oana Arion pentru o poveste nemuritoare.
Romanul a fost citit în perioada desfășurării campaniei #lunaliteraturiimioritice.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

1 septembrie 2016 at 10:45 PM

Iti multumesc din suflet pentru o recenzie minunata, sensibila si profunda. Te imbratisez cu drag, Oana.



2 septembrie 2016 at 3:33 PM

Mulțumesc mult și eu, Oana! Inspirație pe mai departe. Îți voi urmări activitatea literară și îți voi citi cărțile cu mare drag!



2 septembrie 2016 at 4:24 PM

Foarte faina recenzie, Laura! Cartea Oanei chiar surprinde si ma bucur sa citesc carti ale autorilor romani, carti la fel de bune ca cele straine si mediatizate excesiv. Avem valorile noastre si trebuie promovate.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Concurs pe facebook Bookcaffe

5 septembrie 2016