Totul pentru femei, Catrinel Zaharia

Există cărți pe care le citesc, le termin de citit, scriu despre ele, iar ele… se așează în sufletul meu. Devin tăcute, suave, blânde. Atât de..că nici măcar nu simți când anume îți cuceresc sufletul, când pătrund în inima ta. Dar simți că sunt acolo, că au devenit prietene, că sunt mai mult decât niște foi scrise de un suflet. Simți că sunt bucăți de suflet, din sufletul autoarei – care devine, cu sau voia ta, o prietenă de suflet, un om care nu trebuie să fie fizic alături, care nu trebuie să te privească în ochi pentru a vorbi.
Azi am regăsit o parte din mine – Catrinel Zaharia. De ce abia azi? Pentru că asta simt, pentru că azi mă simt mai întreagă, mai bogată, mai fericită. O simt pe Catrinel o parte din mine, simt că sufletul meu a vorbit și vorbește cu sufletul ei încă de acum câteva ore. Vorbim fără cuvinte, fără emoticoane, vorbim în tăcere. Și eu sunt fericită. Din acest motiv îi și spun Catrinel. Simt o energie foarte bună, pozitivă, o conexiune puternică într noi
Totul pentru femei – despre prima carte semnată Catrinel Zaharia am scris pe Literatura pe Tocuri. Iar mulțumirile au fost reciproce și neașteptate. Am scris acolo ceea ce am simțit, iar la final am zis: ”Numai recenzie nu este asta”. Recunosc faptul că nu am fost încântată de ceea ce am scris. Nu mă așteptam să placă, să atragă atenția sau să fiu felicitată pentru o recenzie chiar de către autoare. Nu doar eu am fost felicitată, ci întreaga echipă a site-ului Literatura Pe Tocuri.
Ce-aș mai putea să spun despre cartea Totul pentru femei?
Multe și nimic. Totul și nimic. Aș putea să vorbesc și să fac. Aș putea doar să-i privesc minute în șir coperta grăitoare. Este genul de carte care vorbește singură despre ea, despre mesaj, despre femei și sufletul lor sensibil, despre puterea și iubirea din inima lor.
E o carte talisman, o carte mesager. Ea este însăși mesajul pentru femeia care-și dorește mai mult de la viața, mai mult de la sine, mai mult de la cei din jur. Este o carte ce deschide mintea și inima femei. O carte ce vindecă, redă încrederea și deschide ușile prezentului pentru un viitor luminos.
Draga mea, dacă cumva vezi viața ta în ceață, dacă tu crezi că totul s-a sfârșit, dacă simți că nu mai ai nici o soluție, nici măcar o șansă la fericire, dă-mi voie să-ți spun că te înșeli amarnic, iar Totul pentru femei și Catrinel Zaharia vin să-ți ofere soluția, șansa, dar și să-ți dea jos vălul de pe ochi. Cartea asta e o terapie pentru redescoperirea ta ca femeie, ca ființă venită pe pământ pentru a fi fericită!
Totul pentru femei oferă o altă perspectivă, elucidează, calmează, bucură, vindecă, îmbunează, transformă. Este ușor de înțeles, de simțit și trăit. Deschide ochii, mintea, sufletul și o poartă – pe care mulți și-o închid singuri spre fericirea mult visată, spre liniștea și pacea interioară – simțită și trăită în singurătate sau în cuplu.
De obicei nu scriu două articole despre aceeași carte, dar atunci când se întâmplă, se întâmplă cu un scop, iar asta înseamnă enorm – de aici fiecare înțelege ceea ce vrea, simte și are nevoie să cunoască.
Nu știu de ce am scris această a doua opinie despre Totul pentru femei de Catrinel Zaharia. Nu pretind faptul că aceasta este a doua recenzie făcută cărții. Și nici nu am scris-o  cu vreun scop. De fapt, nu eu a scris toate astea , m-am trezit apăsând butonul de ”adaugă un nou articol”, nu eu am scris, ci sufletul meu. Cu ce scop? Nu știu. Întrebați-mi sufletul și poate vă răspunde vouă.
Mulțumesc mult pentru tot Literatura pe Tocuri, Catrinel Zaharia, Alina Radu. Mulțumesc mult sufletului meu pentru că mă susține în tot ceea ce vreau să fac, că mă ajută să fac doar ceea ce îmi place: să citesc, să scriu despre ceea ce citesc, să promovez și să iubesc mult cărțile, literatura, autorii, oamenii cu suflet. Asta-mi place să fac. Doar asta mă împlinește și mă face fericită.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Aripi smulse II - fragment

27 septembrie 2016