Te iubesc, Filip, Antonia Bogdana Bălan

Doamne, am citit cartea asta acum foarte mult timp, dar Te iubesc, Filip – povestea scrisă de Antonia Bogdana Bălan mi-a rămas în suflet și în gând. Este o carte de citit cu sufletul, de simțit, trăit și de ținut minte.

O carte bună o citești acum, dar o păstrezi în suflet pentru totdeauna!

Iubirea și trăirea ei, povestea ce unește două suflete este cea mai puternică legătură. Puternică și imposibil de distrus, indiferent de piedici.
Povestea este simplă și complicată, frumoasă și complexă- un episod din viață, foarte profund, sensibil și real. Dureros de real. Și dureros de bine scris. O poveste de iubire trăită intens de două suflete ce parcă s-au cautat întotdeauna, care s-au simțit, dar s-au rătăcit pe drumul vieții.
Te iubesc, Filip este povestea unei iubiri visate, căutate, rătăcite, simțite și regăsită… când? Atunci când te aștepți mai puțin sau deloc. Atunci când te resemnezi și ajungi să te alini cu gândul că iubirea adevărată există doar în vise – ale pe care le visezi noaptea și ai vrea sa le trăiești ziua.
O poveste despre fericire, familie, împlinire,, dragoste eternă, vise împlinite, liniște, pace. O poveste despre familia perfectă în care nimic nu lipsește și nimic nu mai este necesar pentru a trăi fericit și împlinit.
O poveste ca-n viață – în care e nevoie doar de o clipă pentru ca întregul univers pe care credeai că-l ai, că l-a clădit iubirea și familia  – model pentru alții, pierderea, durerea și neputința..te schimbă, te transformă, te duce într-o altă poveste.
Povestea Călinei este una frumoasă pentru cei din afară, dar e una tristă pentru ea, cea care abia își duce zilele, care abia simte și abia trăiește de când nu mai are nici un sens. Este femeia care suferă în tăcere, care nu mai simte decât golul, singurătatea, durerea și lipsa. Nici măcar soțul nu o scoate din starea ei, din labirintul în care și-a închis inima. Nu mai știe ce este ea, cine este și ce înseamnă  viața. Se simte pustie, iar iubirea este..de domeniul trecutului.

Viața îți dă mereu o altă șansă. Ai câte șanse îți oferi tu în viață.

Niciodată să nu pui la îndoială durerea femeii. Niciodată să nu tratezi durerea ei ca pe ceva trecător. Să nu crezi nici măcar un motiv prea banal pentru a crea femeii suferință.
Femeia suferă singură, se distanțează, plânge atunci când nimeni nu o vede. Iar dacă o lași va suferi singură până o nouă oportunitate, o rază de soare va pătrunde prin norii grei ai tristeții ei.
Călina are o nouă șansă la viață, la liniște, împlinire sufletească și iubire. Dar cu ce preț? Va fi dispusă să-l plătească? Va avea curajul să-și ofere oportunitatea de a simți din nou că trăiește lângă un alt bărbat, nu soțul ei? Va avea tăria de a reseta sufletul ei pentru a trăi alături de Dorin?
Ce se întâmplă când soțul va descoperi adevăratul motiv al schimbării Călinei? Ce se va întâmpla oare cu noua iubire pe care o simte Călina? O va lăsat ea să prindă aripi sau o va închide în sufletul ei – prefăcându-se că nu există?
Ce mi-a plăcut la cartea Te iubesc, Filip?
Totul!
Simplitatea scrierii unei povești atât de emoționantă. O poveste plină de trăire, de sentimente contradictorii, de emoții și stări. Simplitatea cu care cititorul trece de la agonie la extaz.
O iubire ca în basme ce poate fi trăită de oricine. O poveste minunată, adusă parcă din basme în realitatea actuală, adaptată atât de ușor de condeiul interior al autoarei Antonia Bogdana Bălan.
O carte ce te va bucura și întrista, trezi și te va duce pe tărâmul celui mai frumos vis de iubire, te va răni și vindeca, te va lovi și mângâia cu iubire venită de peste tot. Din fiecare cuvânt, trăire și emoție.
Mulțumesc mult Antonia Bogdana Bălan pentru carte, pentru poveste, pentru emoția pură pe care mi-ai dăruit-o. Abia aștept să citesc și cea de-a doua carte scrisă de tine. Mulțumesc pentru prietenie și răbdare.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt un cititor

8 octombrie 2016