Îngerul întunecat (#1 Orașul îngerilor), Mihaela Strenc

Nu știu de ce am așteptat atât de mult până să citesc această carte, dar acum regret faptul că nu m-am bucurat de poveste mult mai devreme. Și înainte să mă apuc de lectură, am avut așa o impresie că aceasta carte nu mă va surprinde cu nimic. Dar din nou m-am înșelat tare, căci imediat, de la primele pagini am fost cucerită de toată povestea, cuprinsă de emoții, cuprinsă de mister și înconjurată de creaturi ireale, puternice și extrem de hotărâte să-mi dovedească faptul că altele ca ele nu mai există, iar mămica lor, autoarea Mihaela Strenc..nu este deloc timidă în actul creației. Poate puțin retrasă, dar îndrăznește să ofere cititorilor momente în care nu poți decât să spui ”Ce?” ”Wow!”, ”Așa ceva nu am citit până acum!”.
Am citit abia acum pentru că..cititor înrăit, care are mereu lista plină și timp puțin, iar când are timp, nu are stare. Iar când are stare, timpul nu o ajută. Am început să citesc romanul chiar de ziua autoarei, dorindu-mi să o termin în aceeași zi. Nu am putut, chiar și din cauza surprizei avute, căci nu m-am așteptat la o asemenea poveste misterioasă, întortocheată, întunecată și mistuitoare. Cadoul meu a întârziat, iar acum nu știu dacă o să pot spune tot ce simt. Încă sunt prinsă între veghetori, strigoi și iubirea arzătoare. Iertare
Și chiar nu am citit până acum o așa carte. A terminat aseară acest prim volum și regretam că nu dețin și continuarea pentru a o devora.E cartea care, anul acesta a reușit să mă lase fără piuit. M-a surprins total, m-a surprins plăcut, chiar prea plăcut.

Nu am mai citit până acum romane cu strigoi. Dar mereu există un început, așa-i?

Citind cartea intri într-o altfel de lume, iar lumea creată de Mihaela Strenc este atât de diferită, de vie, de ciudată, e mereu la limită: ori ești liniștit, ori inima bubuie și vrea să o iasă afară – nu de teamă, ci de emoție. E o lume stranie, care te pune față în față cu temeri, cu trăirile tale, cu emoțiile tale, cu părțile tale cele mai întunecate.
E o lume vie, la care participi, fie că vrei, fie că nu îți dorești asta. E atât de bine scrisă cartea, încât citind cuvintele, vizualizezi imaginile foarte clar. E o lume care te introduce în cele mai întunecate cotloane ale minții umane, care te pune față în față cu temerile și te forțează să ți le înfrunți.
O poveste simplă ai zice. Asta la prima vedere, căci nu e deloc simplă, nu e deloc o lume plină de culoare, nu e o lume roz, ci plină de secrete bine ascunse, de taine care-ți provoacă dureri, de probleme, de vise care-ți dezvăluie o realitate sumbră – care te-ar pune pe fugă.
Este o lume în care puterile oculte, demonice și răutatea te determină să acționezi – chiar dacă ți-e teamă. E atât de viu totul, încât trăiești, de la început până la final, cu senzația că totul se întâmplă chiar lângă tine.
Nu este o lume comodă, luminoasă, prietenoasă, ci te va scoate din cotidian, din starea de bine și liniște, din amorțeală. Vei fi acaparată total de întrebări aparent fără răspuns, gânduri ce nu te lasă indiferentă. O lume diferită, dar în care îți vei găsi locul, cu siguranță!
Dacă m-am temut vreo secundă? Nu! Căci toți avem părți întunecate în noi, pe care trebuie să le acceptăm. Chiar nu asta e problema, mai ales dacă, dintre întuneric și lumină, predomină în noi lumina.

Ce-ai face dacă ai afla că iubești un demon?

Ai fugi? Și ai smulge din inima ta iubirea ce o simți pentru o asemenea ființă cu chip de om: frumos, cuceritor, ce nu-și arată deloc vârsta? Ai rămâne lângă el încercând să-l salvezi, să-l tragi dintr-un hăul care l-ar duce direct spre finalul poveștii lui. Ai rămâne chiar dacă bărbatul te-ar conduce spre ideea că o iei razna? Chiar dacă știi că te minte și îți ascunde unul sau mai multe secrete, care ar putea să te întoarcă din drum? Ai alege calea iubirii, să-ți asculți inima, chiar dacă știi că s-a apropiat de tine cu un alt scop, altul decât iubirea. Ai face asta chiar dacă ar trebui să te lupți, la propriu cu o lume întunecată din care este posibil să nu te mai întorci? Inima ta știe răspunsul.
Cine este cu adevărat Alex? Care este secretul lui? Care este calea pe care o va alege Ana? Vor reuși să comunice, să-și spună adevărul și să trăiască alături unul de altul? Ce va face Ana? Vor rămâne împreună sau viața îi va separa?
Întrebări multe, răspunsuri ascunse într-o lume pe care o vei simți puternic în interiorul ființei tale. Un roman deschizător de drum, un roman care sigur nu te va lasă indiferent, care te va determina să citești fiecare pagină în tensiune maximă.
Mă bucur mult că am citit volumul. Abia aștept să citesc volumul al doilea. Deja mă întreb de aseară ”Oare cine este Valentina?”. Unii știți deja. Voi afla! Curând.
Mulțumesc mult Editurii Quantum Publishers pentru faptul că mi-a dăruit cartea pentru recenzie. Mulțumesc mult pentru încrederea acordată și oportunitatea de a citi toate minunățiile care apar doar aici, la cea mai tare editură. E cea mai tare pentru că fiecare carte citită mi-a plăcut enorm, nu pentru că mă plătește editura să-i laud. Am spus asta ca să nu mai aud că lucrez pentru Editura Quantum.

Volumul I din Îngerul întunecat poate fi achiziționat la preț redus de pe site-ul editurii. De aici. Doar așa vei pătrunde și tu în Orașul îngerilor și vei cunoaște povestea Îngerului întunecat de care te vei îndrăgosti iremediabil.

Felicitări, Mihaela Strenc pentru reușita de a scrie un roman fenomenal, surprinzător și unic. Datorită ție acum iubesc poveștile cu strigoi.
P.S: S-a vrut a fi recenzie și un cadou întârziat pentru autoare, dar a ieșit cu totul altceva. Iertare încă o dată, dar nu știu să scriu recenzii nici să mă pici cu ceară.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.