Love&Gelato. Vacanță la Florența, Jenna Evans Welch

Am terminat de citit cartea Love&Gelato. Vacanță la Florența, carte scrisă de Jenna Evans Welch. Mi-a plăcut mult călătoria prin toată Italia, mi-a plăcut povestea, dar nu m-am săturat de ea. Mai voiam să continue, voiam să mai citesc multe pagini. Dacă Lina a descoperit Italia și Gelato.. și nu se mai sătura, eu nu m-aș sătura niciodată de o astfel de poveste.
Nu știu dacă autoarea cărții mai are și alte romane traduse la noi, dar am îndrăgit stilul de scriere al cărții: relaxat, simplu, colorat și plin de umor. Chiar a fost romanul perfect, căci m-a captivat imediat și m-a ținut în priză până la final. Nu știu dacă această carte va mai avea continuare sau un volum II, dar știu sigur că mi-ar plăcea să apară o continuare. Prea mi-au plăcut personajele.
Cred că mai sunt multe de aflat despre personaje. Prea repede s-a trecut peste tatăl adevărat al Linei, iar despre îndrăgostiți.. sunt sigură că ar mai putea trece împreună peste multe peripeții spumoase.

Viața ascunde secrete nebănuite, dar numai o minte ageră poate descoperi tot adevărul.

Viața Linei nu e deloc ușoară după pierderea mamei, iar mutarea ei într-o casă străină și traiul cu un necunoscut sunt soluții pe care adolescenta le va accepta, cu greu. Departe de casă, de singura ei prietenă, ajunge la casa care îi va deveni acasă. Acasă alături de un tată care a respins-o și despre care află dintr-un jurnal.
Află totul despre viața mamei ei, despre tatăl, despre viața mamei în Italia. Descoperă secrete care-i schimbă total viața, vizitează, gustă din bucuriile vieții din Florența, se obișnuiește cu tot ce o înconjoară. Și mai ales cu Ren – singurul ei prieten, cel care-i acceptă nebuniile, deciziile nebunești, călătoriile pe nepusă masă.

Nimic nu este așa cum pare, iar adevărat părinte se dovedește a fi fix cel care îți este alături deși nu are nici o obligație de sânge.

Când se credea totul aranjat, cu o casă provizorie (doar pe timpul verii), cu un tată – pe care mai că-l acceptase și începe să-i descopere și părțile lui bune, vestitul jurnal se încăpățânează să-i dea Linei, din nou, viața peste cap.
Un adevăr sumbru stătea ascuns între rânduri, iar curajul Linei de a înfrunta totul, îi frânge inima, dar o ajută să accepte un alt adevăr – unul ce stătea chiar în fața ei: iubirea. Un sentiment complet nou, dar atât de frumos!
Și dacă în iubire totul ar fi roz și frumos, nimeni nu ar mai suferi. Iubirea are, însă, lecțiile ei, are momentul ei și frumusețea sentimentului e covârșitoare, dar toate la momentul potrivit.
Mai vreau! Regret un singur lucru: că abia acum, prin această carte, am descoperit minunățiile de la Editura Epica!
Vă recomand cartea. Simt că va plăcea multora. Pe mine m-a bucurat, m-a relaxat și  mi-a redeschis pofta pentru lectura în serie.
Love&Gelato. Vacanță la Forența este o carte de citit. De recitit până când te plictisești de ea (dar nu cred că se va întâmpla asta curând) și de iubit!
O poți achiziționa de pe site-ul editurii, de pe Elefant și Libris.
Lectură plăcută!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

2 februarie 2017 at 10:05 PM

E, de ceva vreme, pe lista mea de carti de citit :).



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Elsa, Florina Sanda Cojocaru

29 ianuarie 2017