Leapșa: Printre cărți

Am fost provocată de Blogurile Mes Passions și Rândurile Evei  să mă plimb printre cărți. Mă supun, căci nu am mai scris de ceva timp articole generale despre cărți, iar aceste întrebări sunt numai bune pentru stres.
Când faci o pauză de la citit, folosești un semn de carte sau îndoi un colț al paginii?
Atunci când aveam 5 ani și, în joacă, ziceam că citesc, îndoiam pagina. Nu făceam bine, iar vârsta nu e neapărat o scuză, dar pe atunci nu erau semne de carte, propriu-zise, rar găseai o carte cu semn personalizat. Acum, la aproape 31 de primăveri, mi-a venit mintea la cap, semne de carte s-au tot confecționat, iar eu le-am tot colecționat, așa că folosesc semn. Am de unde alege. Dacă nu am nici un semn la îndemână folosesc o foiță sau cartonaș de la șervețele de bucătărie sau rețin pagina. 
Ai primit în ultima vreme o carte? Care a fost aceasta?
Am primit chiar astăzi. Și m-a bucurat enorm pentru că am simțit bunătatea și mi-am reamintit cât de simple sunt bucuriile.Am conștientizat că nu fac degeaba ceea ce fac, iar dacă unele suflete ajung la mine, pe căi nebănuite, nu e întâmplător. Am primit o carte de colorat (nu are forma de carte de colorat pentru adulți, dar pot să fac abstracție de asta), culori (pentru carte) și romanul Curcubeie sfârmate, Mary Jo Putney și un semn de carte. Mulțumesc mult!
Citești în baie?
Citesc oriunde se poate, dar în baie nu am încercat (până acum), dar nu se știe niciodată ce se poate întâmpla.
Te-ai gândit vreodată să scrii o carte? Dacă da, despre ce?
Da, m-am gândit. Și cel mai probabil o voi scrie într-o zi specială din viața mea. Încă nu a venit acea zi, mai bine zis, nu am simțit că a venit. Dar va veni. Va fi despre iubirea din viața mea, despre cum mi-a schimbat iubirea viața.
 Care este cartea ta preferată?
E nedreaptă întrebarea, căci nu pot să aleg doar una. Depinde de stare, de carte, de mesaj. Mai depinde și de subiect și de motivul personal (pentru) care o citesc.
 Îți place să recitești cărți?
Am recitit cărți și îmi place, dar am foarte multe cărți de citit și timpul alocat recitirii e atât de scurt, sper deloc. Recitesc doar dacă mi-e dor de o carte. Și doar atunci când a trecut timp – ca să retrăiesc povestea.
Ce părere ai despre o întâlnire cu autorii cărților pe care le apreciezi și ce le-ai spune?
La o astfel de întâlnire nu aș vorbi despre cărți. De ce? Păi le vorbesc despre cărți în mediul online, îmi spun părerea în scris, așa că-mi știu părerea despre cărțile pe care le-au scris. În offline mi-aș dori să-i văd așa cum sunt ei în viața de zi cu zi, să-i simt, să-i cunosc altfel decât citindu-le romanele. Ar fi așa frumos… Să mai viseze Laura puțin.
Îți place să vorbești despre ceea ce citești și cu cine?
Cu cei pasionați de cărți și lectură. E minunat să vezi cum depărtarea nu poate despărți suflete unite de aceeași pasiune.
Care sunt lucrurile care te determină să alegi o carte anume?
Acum pot să spun că aleg și în funcție de ”urgențe”, de dorința de a citi cât mai repede o anumită carte, starea sufletească și alte criterii de moment.
Care crezi că este o lectură ,,obligatorie”, o carte pe care toată lumea trebuie să o citească?
Știi că nu poți obliga pe nimeni să citească o anumită carte, așa cum nu poți ”obliga” pe cel care a citit cartea să fie de acord cu tine în ceea ce privește romanul recomandat ca fiind cel mai bun. Dar am să aleg totuși:

  1. Dacă-ți plac dramele: Printre tonuri cenușii, Ruta Sepetys, Cel care mă așteaptă, Parinoush Saniee, 
  2. Dragoste: Nunta, Nicholas Sparks, Regăsire, Raluca Butnariu, Ultimul viking, Oana Arion.

Care este locul tău preferat pentru lectură?
Citesc oriunde, chiar și în mașină. Locul preferat de lectură este acolo unde am o carte cu mine și mă pot bucura de lectură, poveste, personaje, emoții.
Când citești, asculți muzică sau preferi liniștea?
Liniștea e sfântă. În liniște cartea-mi vorbește. Și nu mai e nevoie să o citesc.
Ai citit cărți în format electronic?
Citesc și în format digital. Mai rar însă, căci trebuie să mai am grijă și de ochișori. Dar dacă mă ”prinde” cartea.. cam uit ce format este, e bine că o citesc.
 Citești numai cărți cumpărate sau citești și cărți împrumutate?
Până anul trecut citeam doar cărțile mele. Anul trecut am și împrumutat, căci nu am mai rezistat. Acum m-am împrietenit și cu cărțile altora – sunt tare prietenoase.
Fă un top al celor mai bune 5 cărți/serii pe care le-ai citit vreodată.
Hai nu mă înnebuniți cu topuri. Am și uitat ce-am citit. Ar trebui să stau ore să-mi amintesc și nici eu nu am răbdare să mă aștept. Citiți mult, citiți cărți frumoase și puteți să-mi faceți și recomandări.
Of Doamne! Bine, dar nu știu dacă o să fie 5.

  1. Urlet în tăcere, Marina Neagu
  2. Pași în trecut, Lina Moacă
  3. Seria Alina Marinescu – am citit doar două volume, dar povestea Alinei Marinescu m-a lăsat fără grai
  4. Provocarea, Simona Stoica, aici și aici, dar și aici
  5. Elsa, Florina Sanda Cojocaru

Realizez că mi-am amintit doar autori români. Bun așa.
Provocarea merge către Porția de citit, Prefață de carte,  Life is but a dream
Plimbare plăcută printre cărți!
 
 
 

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments



7 februarie 2017 at 1:04 AM

Recomand cu drag două romane superbe:
1.TE IUBESC,DAR N-AM SĂ-ŢI FIU NICIODATĂ AMANTĂ
2.UN SURÂS FRUMOS PRINTRE FRUNZE RUGINII



7 februarie 2017 at 12:09 PM

Frumoase răspunsuri, Laura! ♥ Și mie mi-a plăcut leapșa ( răspunsurile mele aici http://siminastatusuri.blogspot.ro/2017/02/leapsa-printre-carti-book-tag.html ) și chiar m-am distrat făcând-o. 🙂





8 februarie 2017 at 11:01 AM

Frumos! Urlet in tacere inca nu am citit, la fel si Seria Alina Marinescu, desi imi doresc tare mult! Imi plac raspunsurile tale, cand va fi acea zi speciala pentru scris cartea ta? Pupici



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.