înAltă iubire, Flavius Simion

înAltă iubire, de Flavius Simion este despre iubire,  despre emoții, trăiri și sentimente ce lasă urme în inimă oricui. E despre durere și partea întunecată a iubirii – a sentimentului care te poate învăța să zbori, dar la fel de bine, te poate arunca la pământ.
Am crezut că acestă carte o voi citi foarte repede – nu mai pot devora cărțile, dar intuind subiectul încă din clipa în care am văzut titlul ei, am știu că întâlnirea cu sentimentele și trăirile intense, nu se va sfârși foarte rapid.

înAltă iubire – Pansamentul durerii este scrisul

Ai avut vreodată senzația că te doare prea tare, că durerea ce o simți în interior este sfâșietoare, că durere taie în carne vie, iar ceea ce simți nu mai poți îndura, că ai face orice numai să ți se mai aline durerea, să nu mai simți cum neputința de a schimba ceva.
A scrie despre tot ce simți, cum simți, când simți, ajută la eliberare, la vindecare. Scrisul mai este și dorința sufletul de a redeveni liber să simtă, să trăiască, să iubească, să fie fericit.
Scrisul eliberează, te ajută să călătorești printre soluții, să visezi că vei trăi exact așa cum a simțit sufletul să scrie, oferă o altă perspectivă (sau mai multe), te ajută să simți, să vezi și ceea ce nu vedeai cu minute în urmă. Când scrii, nu scrii doar pe hârtie – ce se îngălbenește în timp, ci scrii în sufletul tău și a celorlalte suflete care te citesc precum o carte deschisă și te simt ca pe un al doilea Sine. Scrisul vindecă dureri interioară curăță suflete înnegrite de resentimente.
Durerea se va vindeca doar atunci când va exista puterea de a se exterioriza. Suferința e doar un mijloc prin care poți asculta sufletul. Doar prin suferință poți aprecia fericirea, liniștea, pacea, bucuria.
Scrisul face lumină în mintea și sufletul îngenunchiat al omului. Prin suflet, omul continuă  continuă să privească cerul speranței, să prindă putere pentru a se înălța, în altă iubire înAltă..

înAltă iubire: O carte despre cel mai profund sentiment, nu poate fi scrisă decât cu inima înmuiată în cerneala vieții – experiența

Ceea ce am simțit citind înAltă iubire nu poate fi decât o lecție pe care sufletul meu a primit-o cu recunoștință și cu bucurie. Ceea ce am citit în paginile cărții, trece dincolo de ceea ce s-a scris între cele două coperți. Citești paginile toate și citești mult, foarte  mult și printre rânduri, printre emoții și în spatele cuvintelor banale. Nu uita: tor ce este cu adevărat important, nu va putea fi spus niciodată cu ajutorul cuvintelor, ci în tăcere totală, atunci când vorbește singura care contează – iubirea.
Suferința nu te vrea trist, ci pregătit pentru fericire. Suferința nu te vrea la pământ, ci vrea să te învețe să zbori, să te înalți fără teama de singurătate, fără frica și gândul că nu meriți o a doua șansă.
Prin suferință devii conștient și revii în prezent, căpătând puterea de a te axa doar pe propria persoană, propriile trăiri – în sfârșit înțelegi cât de important ești și cât de mult te-ai depărtat de tine și de scopul tău.
înAltă iubire, de Flavius Simion este inspirată din realitate. Nu mă întreb și nici nu sunt curioasă să aflu dacă am dreptate sau nu, eu doar afirm asta, căci am simțit asta de la prima propoziție. Cartea se scaldă în emoție, iar sufletul cititorului intră într-o baie de durere, recunoștință, putere, iubire, încredere, curaj, forță, dorință.
înAltă iubire este scrisă în cuvinte triste, posomorâte și triste, dar mesajul cărții nu este nicio secundă trist, depresiv, dureros.  – nu atât de dureros și insuportabil, încât să nu o citești până la final.
Cartea înAltă iubire descrie atât de bine acele povești de iubire care, deși încheiate, continuă să trăiască, să se hrănească, să sufoce, să devină piedică. Este și despre iubirile care, nu mai au nevoie de parteneri, dar care rănesc tocmai prin absența (nu neapărat fizică), dar sugrumă chiar dacă separarea s-a produs de ceva timp.
Există iubiri care nu rezistă atunci când celalalt e la un singur pas de tine, dar și iubiri toxice, care nu se vindecă și nici măcar despărțirea nu aduce liniștea, eliberarea și libertatea partenerilor.
înAltă iubire este despre răul pe care îl poți face celuilalt, chiar fără să intenționezi, tocmai prin dorința unuia de a rămâne acolo unde nu ți-e locul, de a nu părăsi locul și de a-ți urma inima, de a fi cu trupul acolo de unde sufletul tău a plecat încă din secunda în care a simțit că nu mai poate, nu mai simte, nu mai este fericit, împlinit, liniștit, întreg.
înAltă iubire mi-a transmis foarte clar un lucru despre care mulți au citit doar în alte cărți, dar pe mine m-a convins de un lucru, un fel de axiomă a iubirii: Există și bărbați care iubesc prea mult… femei care demonstrează cât de puțin merită să fie iubite, aș completa.
Știu că nu am scris o recenzie, ci doar ceea ce am simțit, doar despre ceea ce mi-a transmis această mică-mare cărticică. Cumpără-ți chiar acum un exemplar ca să fii și tu înAltă iubire înAltă. Meriți!
Mulțumesc mult, Flavius pentru cuvintele de pe prima pagină, pentru autograf, pentru emoții. Aștept cu nerăbdare continuarea, dar și următorul roman.
Lectură plăcută!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

Cornelia
8 iunie 2017 at 7:03 PM

Cat ma bucur ca ti-a placut asa de mult,felicitari pentru tot ce ai scris despre ea.Eu din pacate cand am citit-o nu prea mi-a placut,adica dupa parerea me nu e rea doar ca nu prea m-a prins pe mine si am fost putin dezamagita pentru ca am avut asteptari mari de la ea.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.