Femeia misterioasă, Amanda Quick

Amanda Quick un univers abia descoperit de cititoarea din mine. Aceasta a fost prima mea întâlnire cu autoarea Amanda Quick. Prima carte citită, prima dată când am simțit misterul, romantismul și emoțiile într-un trio fabulos. Mi-a plăcut mult întreaga poveste, cantitatea de iubire și elementele de thriller – mistery au fost foarte bine dozate, iar fiecare pagină m-a încântat, m-a relaxat și agitat deopotrivă.
Începutul poveștii m-a băgat într-o ceață densă – de credeam că nu o să mă captiveze nici Beatrice Lockwood, nici Joshua Gage, nici secretele ce învăluiau totul într-un mister ciudat și greu – în acel moment – de deslușit.
Cine este Omul Oaselor și cât de departe va merge în misiunea lui de a o elimina pe misterioasa Beatrice? Cât de mult o ajută simțurile să fugă de asasin și  să se ascundă preț de câteva luni? Cine este Joshua Gage și de ce crede că Lockwood nu e decât o șantajistă? Cât de important va deveni Joshua pentru Beatrice? Dar oare reciproca e valabilă?
Toate aceste întrebări își găsesc treptat răspunsurile, deși nu este nimic atât de ușor pe cât pare, nu este nici roz și nici unul dintre personajele – care fac povestea aceasta mult mai savuroasă, iar acțiunile lor ce transmit fiori, liniște și control. Atitudinea fiecăruia aduc în fața cititorului caractere puternice, cu personalitate deloc de ignorat.
Pe domnișoara Lockwood și domnul Gage îi leagă mult mai mute lucruri decât vor să creadă amândoi. Îi leagă dorința pentru descoperirea adevărului, meseria, pasiunea și ceva… paranormal.
Echipa Lockwood-Gage reușesc să descopere adevărul treptat, ambii au parte de părți din marele puzzle. Tot împreună le pun cap la cap, reușesc să ajungă la persoanele cele mai în măsură să îi ajute în toată ancheta, fug și înfruntă asasinul de nenumărate ori.
Omul Oaselor o caută pe Beatrice, dar de fiecare dată eșuează. Sau mai bine spus, fuge ca un laș , iar de fiecare dată lasă urme vizibile (sau nu), dar și arme puternice, care duc la descoperirea unui adevăr înspăimântător.
Ce te faci atunci când, din dorința de a proteja pe cineva, chiar tu îți împingi protejata  în brațele celor care au nevoie de ea, de puterile ei. Joshua înțelege că a picat în capcană, dar are mereu soluții de rezervă. Sau, mai bine spus, o minte ageră, care poate găsi soluții chiar și în situație de criză.
Totul e învăluit în cel mai întunecat mister, Beatrice este în pericol, dar meseria ei, o ajută, știind mereu cum să rămână pe linia de plutire. Nici măcar, față în față cu pericolul fiind, ea nu cedează, nu renunță, nu se panichează.
Intuiția, paranormalul, pasiunea, îl aduce pe Joshua Gage la momentul potrivit, exact atunci când minunata lui Beatrice avea cea mai mare nevoie de el, avea nevoie să scape de cei care nu voiau să accepte un adevăr: pierderea femeii și fiicei iubite.
Toată povestea se bucură de și mai mult mister decât am scris eu aici, dar dacă aș spune totul, nu ar mai rămâne nici măcar un singur motiv pentru care iubitorii de lectură, mister și povești de iubire, ar mai fi tentați să citească Femeia misterioasă de Amanda Quick.
Printre atâta fugă, agitație, căutări, descoperiri, te întrebi când a mai fost timp de pasiune, poveste de iubire, împlinire, fericire. Adevărul este acesta: printre toate cele întâmplate, în timpul în care cei doi misterioși își acordă câte o pauză, atunci când pauza este timpul pe care și-l acordă reciproc.
E adevărat că totul se învârte mai mult în jurul descoperirii adevărului și a trecutului care îi bântuie, că de această dată, în această carte este mai mult mister, tensiune, suspans, decât iubire descrisă  și plasată în scene fierbinți, dar pentru mine a fost perfect, pentru mine totul a fost mai mult decât bine. Mi-a plăcut mult, m-a ținut într-o tensiune frumoasă, am fost captivată cu totul în poveste.
Pentru o prima întâlnire cu autoarea Amanda Quick mă declar încântată și mulțumită, dar și foarte nerăbdătoare să descopăr următoarea poveste pe care mi-o va oferi autoarea. Dacă nu ai citit până acum cartea, nu e timpul pierdut, dar să nu o citești, ar fi o mare pierdere. Recomand să citești Femeia misterioasă, să accepți provocarea aceasta plină de adrenalină. Va fi încântător de savuroasă această experiență literară.
Mulțumesc Editura Litera și paginii Cărți Romantice pentru carte și încredere!
Lectură plăcută!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

26 martie 2017 at 6:34 PM

Nu ai mai citit Amanda Quick pana acum? Cartile ei au un farmec aparte. Acum peste 20 de ani am citit prima oara o carte scrisa de ea si imi face placere lectura cartilor ei si in ziua de azi. Imi plac mult personajele construite de ea.



27 martie 2017 at 11:20 AM

Mie imi place Amanda Quick, tocmai pentru doza de mister si de paranormal, pe care le incadreaza in cartile ei. Ma bucur ca ti-a placut cartea.



Cornelia
8 iunie 2017 at 7:06 PM

mie imi place cum scrie Amanda Quick ,dar recunosc ca nu am mai citit ceva scris de ea de mult timp.Din cartile ei preferate sunt cele historical.As fi curioasa de parerea ta dupa ce citesti una si din acest gen.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

#iubire, Oana Calusa

28 martie 2017