Rebela, Corina Cindea – Librex

Corina Cîndea avea mari emoții atunci când am început citesc romanul Rebela, iar acum am eu emoții foarte mari. Aș vrea să spun doar cât să trezesc dorința ta literară. Mi-e cam greu pentru că îmi caut în suflet cuvintele încă de sâmbătă, dar cred că Rebelei îi cam place de mine de nu mai vrea să plece.
Prima întâlnire cu autoarea Corina Cîndea a fost o adevărată surpriză. Mi-a bucurat fiecare oră în care am citit cartea. Povestea lui Dominic și Violet mi-a reamintit cât de rebelă mi-e mintea și sufletul atunci când mă abandonez visării. Rebela Corinei nu vorbește doar despre o persoană raportată la nivel fizic, ci despre tot ce înseamnă o persoană dincolo de reprezentarea ei corporală.
Dacă ar trebui să spun doar un cuvânt care să descrie romanul de față, acesta ar fi emoție. Emoția care mi-a trezit sufletul din amorțire, cea care mi-a încălzit sufletul și mi-a alungat somnul vineri noaptea.
Stilul în care este scris romanul este accesibil. Autoarea a reușit să redea acțiunii o valoare aparte , folosind simplitatea în exprimare.  Stilul comun ar putea duce la concluzia că povestea este una simplă, lipsită de complicații și dedesubturi care să ofere momente pline de tensiune și suspans.
Dacă citești cartea doar pentru a te relaxare, atunci te vei bucura de câteva ore departe de tumultul cotidian, dar cred că e mai mult decât o banală poveste de dragoste. Viețile protagoniștilor vorbesc de la sine și pe tot parcursul lecturii despre secrete îngropate adânc în suflet, despre un trecut întunecat și dureros, cu experiențe de care nimeni nu ar vrea să aibă parte niciodată. Rănile nevindecate cer să fie închise într-un sertar a cărui cheie trebuie neapărat să se piardă.
Din acest motiv, Violet caută un nou oraș – unde poate simți că este acasă. A luat-o de atâtea ori de la capăt…încât nu mai simte niciun fel de emoție pentru schimbarea ce o adoptă în viața ei.
Deși știe că nu poate rămâne multă vreme într-un singur loc, se obișnuiește rapid cu locurile, oamenii și locul ei de muncă, iar de aici până la a nu mai dori să plece, nu este decât un pas. E nevoie doar de o mică schimbare interioară pentru ca Violet să-și dorească liniște și stabilitate.
Dominic este cel care vede în Violet mai mult decât un corp și o frumusețe care-I încântă ochiul, îi mângâie inima și îi cucerește sufletul pentru totdeauna. El poate citi dincolo de privirea ei pătrunzătoare, doar el îi pătrunde în suflet. Cum? Prin ceea ce face pentru ea, dar și prin ceea ce află despre trecutul ei – deloc roz.
Ce urmează? Nu e o ceartă, nicio despărțire, ca mai apoi să se regăsească și a trăi o poveste demnă de romanele de senzație. E mai mult decât atât. Între Dominic și protejata lui este mai mult decât o poveste, mai mult decât o nevoie ce se consumă imediat, o senzație de cunoaștere. Între ei e o legătură ce va rezista și va face fata timpului,  depărtării și distanței pe care, însăși pericolul o va  cere și pune între ei. Legătura este intre sufletele lor – ce ajung să se cunoască fără să fie nevoie de cuvinte, se simt și se iubesc dincolo de…orice persoană și orice piedică.
Trecutul ajunge să fie cunoscut, atât de către Violet, cât și de către Dominic, iar în relația lor nu mai există loc pentru minciuni și secrete. Există acum doar ei și doar prezentul ce devine comun. Cu voie și nevoie au  o luptă de dus împreună – lupta binelui contra răului, a adevărului scos la lumină. Dominic luptă pentru toate acestea cu toată puterea – chiar dacă asta înseamnă să se alieze cu cei pe care-i urmărește de ani buni.
Violet îi este de un real folos, iar ea nu se dă înlături de la nimic. Dar atunci când totul ia o întorsătură neprevăzută, iar ea devine paravanul răului, Dominic acționează fără să se gândească prea mult. Cu ce preț?
Într-o lume a afacerilor dubioase, pericolul nu poate fi niciodată tăiat de la rădăcină. Noi pericole pândesc întotdeauna, iar lupta nu este niciodată încheiată cu adevărat.
Tocmai pericolul îi aduce pe cei doi împreună, dar în altă țară, iar totul începe pentru ei – noua viață, dar nu numai asta este nou pentru Dominic. Pentru ei doi, aceasta este o altă  etapă… Și cel putin pentru o perioadă, sunt în siguranță  cu toții.
Pare o poveste simplă, o simplă poveste de iubire. Nu e! Mesajul ei este mult mai amplu Și ascuns…printre rânduri și cuvinte. Finalul lasă loc de… o continuare, pe care eu aștept cu nerăbdare să o citesc – oricât ar fi nevoie să aștept.
O mare de emoții, secrete și perfecțiune mascată, persoane cinstite ce joacă murdar și care duc o viață dublă – pentru a nu trezi suspiciuni, nu pot fi piesele unui puzzle facil de aranjat. Misterul, iubire și un strop de nebunie..este combinația perfectă pentru a avea parte de o lectură savuroasă.
Rebela vrea la tine acasă, depinde doar de tine dacă o primești, dacă o accepți și dacă îi vei înțelege adevărata poveste – ce poate fi etichetată în fel și chip.
Mulțumesc mult autoarei Corina Cîndea pentru bucuria de a cunoaște o poveste care va rămâne mereu în sufletul meu – fiind prima noastră întâlnire literară.
 

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

Oli
27 aprilie 2017 at 8:34 PM

Foarte frumoasă și bine punctata recenzie!
Cât despre carte, m-a încântat!



27 aprilie 2017 at 9:50 PM

Frumoasa recenzie! Cartea am devorat-o si eu de cum am primit-o!



Corina Cindea
29 aprilie 2017 at 8:53 AM

Multumesc frumos pentru recenzia minunata, Laura! Ma bucur ca ti-a placut si ca am reusit sa iti transmit emotiile personajelor. <3



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.