Nu și da cu Monica Ramirez

Pe Monica Ramirez o știu din mediul online de ceva ani. Ba nu! O știu de-o viață și mai vreau multe alte vieți în care să mă bucur de ceea ce scrie,  dar și de sufletul ei. De atunci am apreciat-o în tăcere, i-am urmărit activitatea din umbră, căci nu am îndrăznit să-i scriu de la început.
Azi, după atâta vreme, pot să scriu – negru pe alb: o apreciez și mai mult, îi savurez fiecare pagină, mă încarc cu energie – atunci când am în mână a carte ce-i poartă semnătura. O iubesc pentru modul cum scrie, pentru ceea ce lasă în urmă și pentru modul în care își pune sufletul pe hârtie de fiecare dată
Azi vorbesc despre autoarea Monica Ramirez. Despre cea care a dat naștere unui univers pe care nu ai cum să nu-ți dorești să-l explorezi, pe care vrei să-l cunoști, să-l descoperi, să-l simți, să-l trăiești până la… ultimul punct.
Nu și da cu Monica Ramirez este calea prin care simt să o descriu pe cea care m-a cucerit iremediabil cu Seria Alina Marinescu. Și continuă să mă surprindă mereu, căci de curând m-am întors din Veneția (recenzia cărții Viață dublă la Veneția, în curând).
Nu și da cu Monica Ramirez. Vreau să-ți spun de ce nu o recomand pe Monica Ramirez – cine trebuie să evite întâlnirea cu autoarea. Am cinci motive plauzibile, iar la final, primele, și cele mai bune, cinci motive pentru care merită să o cunoști pe Monica Ramirez, prin intermediul cuvintelor și poveștilor unice cu care încântă sufletul cititorului.
 Cinci motive pentru care să NU citești Monica Ramirez… și cinci motive pentru care TREBUIE NEAPĂRAT să le citești!
NU citi Monica Ramirez dacă:

  1. Îți plac romanele de tipul telenovelă infinită în care nu se întâmplă mai nimic în afara iubirii inutile pe pereți.
  2. Îți plac personajele simpluțe la creionarea cărora autorul s-a bazat mai mult pe aspectul fizic.
  3. Îți plac romanele clișeice în care băiatul cunoaște fata, băiatul face o greșeală minusculă și pierde fata, băiatul se agită puțin și recucerește imediat fata, they live happily ever after.
  4. Îți plac dialogurile seci, fără substanță care nu-ți transmit absolut nimic.
  5. Ești slab de inimă și nu faci față unor povești complexe care-ți pot schimba percepția asupra vieții, pentru că romanele Monicăi te vor bântui mult timp după ce le termini de citit.

Citește Monica Ramirez dacă:

  1. Îți dorești romane care nu se citesc, ci se trăiesc și se simt cu fiecare celulă, fiecare părticică de suflet.
  2. Îți plac personajele creionate cu măiestrie, atât de bine, atât de atent încât devin reale.
  3. Îți plac poveștile complicate de dragoste, imposibile, incredibile, dar atât de reale încât începi să te raportezi la ele într-un mod cât mai personal.
  4. Adori dialoguri spumoase, spontane, replicile geniale și câteodată cu atât mai amuzante cu cât protagoniștii se confruntă cu situații limită.
  5. Ești genul de cititor care se lasă purtat de poveste, bucurându-se de genialitatea ei și de talentul incredibil al autorului, fără să te oprești la fiecare pagină pentru a te lamenta că happily ever after pare tot mai îndepărtat.

Sunt sigură de un lucru: cititorii Monicăi au mai multe, mult mai multe motive de adăugat la motivele mele, iar cei care nu au avut încă parte de o întâlnire literară cu Monica Ramirez, fie vor sta departe, fie vor cumpăra cel puțin una dintre cărți- au de unde alege, pe care o vor devora. Alegerea e simplă și aparține fiecăruia.
Pentru mine totul e clar: savurez, nu devorez fiecare roman scris de Monica. Și voi continua să fac asta. Bucuria e foarte mare, căci autoarea mă surprinde des cu câte o nouă surpriză literară. Ce pot să-mi doresc mai mult? Mai mult timp de citit, asta e și mai clar.
Pentru mine, Monica Ramirez e cel bun autor român contemporan! Va mai trece multă vreme până va apărea alt autor care să-i ia locul!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

Sorina
29 iunie 2017 at 2:58 PM

Foarte frumos articolul, felicitari! Scrii cu sufletul!



29 iunie 2017 at 3:48 PM

Si eu ador cărțile Monicai Ramirez. Ii apreciez munca enorm. Merita ce este mai bun pe lume pentru ceea ce face❤❤



29 iunie 2017 at 5:04 PM

Monica Ramirez e una din autoarele mele preferate! Ador modul in care isi construieste povestile si personajele care le dau viata, iar articolul tau a punctat foarte bine caracteristicile stilului Monicai! Ai pus multa emotie in cuvintele tale, Laura, si se simte acest lucru.
Felicitari pentru articol!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.