Ephialte. Începutul unui COȘMAR, Cristinne C.C – Recenzie

Ephialte. Începutul unui COȘMAR sau cum am terminat o carte atât de repede. Totul s-a întâmplat mult prea rapid și m-am trezit la ultima pagină a primului volum. Îmi era dor de o carte care să mă țină captivă, care să mă poarte pe aripile magice ale poveștii, să mă emoționeze. Să-mi dea fiori, să mă ajute să ies din starea mea. Am ales o carte de la Quantum – tot din cauza dorului. Și m-am lăsat în voia romanului – ce promitea că povestea începe și se termină repede.

A fost precum un vis frumos, din care nu aș fi dorit nicicum să mă trezesc. M-am trezit speriată de ultima pagină. Prea repede a trecut totul. Și prea mult mi-aș fi dorit să mai citesc. Acum am rămas cu dorința de a citi continuarea. Și ea promite. Nu dezamăgește. Sunt prea entuziasmată, prea curioasă și legată cumva de Ephialte, de povestea ei.
Am așteptat cu nerăbdare să o cunosc pe Alisia. căci între noi fie vorba, am trăit multe zile cu impresia că numai eu nu știu cine e Alisia Iacob.  M-a surprins autoarea cu povestea aceasta, cu ușurința cu care a creionat totul, emoția pe care a insuflat-o situațiilor limită pe care a fost nevoită Alisia să le depășească – situații care mi-au pus un nod în gât.
O carte de doar 226 de pagini, în care-au fost perfect dozate toate. Am fost surprinsă de evoluția personajelor, de atitudine, putere, perseverență, dorință. A fost și puțină nebunie în fiecare pagină. Mi-a plăcut lupta aprigă dintre ephialte, oameni și umbre. Care au avut de câștigat? Cine s-a retras? Și ce anume ni se pregătește în continuarea celui mai frumos Coșmar? Acestea sunt trei motive pentru care merită să o cunoști pe Alis.
Poate nu te-am convins. Poate că nici nu ai nevoie să fii convins de nimic în materie de lectură și autori români contemporani, dar fiecare pagină te ține în tensiune, te simți trezit din amorțeală. Te face și foarte curios. Nu am putut  renunța până nu am aflat ce se întâmplă la finalul primului volum.
Finalul a fost neașteptat și cu totul diferit de ceea ce mi-am imaginat eu că se va întâmpla. Am apreciat-o pe Alis aproape imediat, am înțeles-o, nu am judecat-o și nu m-a dezamăgit. Mi-a dăruit o lecție despre putere, loialitate, prietenie. Totul dintr-un  singur episod plin de tensiune și teamă.
În fața pericolului, aliată fiind cu Andreas, Alis își înfruntă toate temerile, riscă și descoperă foarte multe despre puterile ei, despre capacitățile ei dobândite odată cu Inițierea. În fața pericolului, cei doi, au o singură dorință: să părăsească celulele și locul în care au fost aduși.
Ephialte se hrănește cu energia pură a oamenilor, iar Umbrele sorb fiecare picătura de putere din cei pe care-i consideră împotriva lor. Ephialte pot, dar nu ucid, în timp ce Umbrele nu țin cont de nimic, ucid fără să clipească, lent, dar sigur.
Care putere va ieși învingătoare: Omul, Coșmarul sau Umbra? Care este mai capabilă și mai demnă de iubire? Aceasta este o altă întrebare ce-și are răspunsul în paginile cărții. O călătorie, o tranformare, o stare de împăcare sufletească la gândul că ai făcut ce trebuia.
O poveste care te ține cu sufletul la gură, captivează, cucerește. te poartă într-o nouă lume, într-o luptă continuă dintre bine și rău.
Un roman ce-am sițit că reflectă oarecum o realitate a zilelor noastre. Am asemănat-o cu o luptă foarte reală între:

  • oamenii sunt cei care nu se împiedică de nimic și care nu depind de absolut nimic din jur, sunt independenți, conștienți de puterea lor;
  • ephialte sunt cei care au nevoie de încurajări până descoperă adevărul despre sine, despre cine sunt, ce sunt, ce pot și cum pot obține rezultate favorabile pentru ei;
  • umbrele sunt cei care, poate nu știu cine sunt, ce pot, cât pot, cum să reușească, dar nici  nu fac nimic să afle ceva din tot ce le-ar putea schimba viața. Cei cărora le place să depindă de altceva și de altcineva din afară, cei care orice ai zice sau face, apelează la energia celor din exterior

Ciudată rău paralela, știu. La asta m-a purtat gândul în timpul lecturii
Odată ce intri într-o astfel de lume, secretele ies la iveală, devin arme puternice – cu două sau mai multe tăișuri. Pericol, trădare, taine ce pot schimba totul, pe de o parte, prietenie, loialitate, iubire, pe de alta. Ești sigură de faptul că poți rezista fără să o citești?
Alis cu al său curaj, dar și puterea, tăria, încăpățânarea, asumarea riscului, a responsabilităților, ascultarea propriei intuiții, au dus la câștigul unei lupte, dar nu a întregului război.
Până apare continuarea, voi sta în tensiune, iar curiozitatea nu-mi va da pace deloc.
Felicitări autoarei Cristinne C.C pentru o carte briliantă. Sper să nu aștept prea mult – așteptarea e un coșmar. Și e abia începutul. Lasăte cuprinsă de energia Ephialte. Începutul unui Coșmar, de Cristinne C.C
Mulțumesc mult editurii Quantum Publishers pentru tot:  pentru darul frumos, pentru povestea FANtastică și pentru autorii minunați pe care-i trimite în viața mea!
Lectură plăcută!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

22 iulie 2017 at 11:09 PM

Pare foarte interesanta aceasta carte. Si coperta ei chiar ma atrage 😉 !!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.