Pe strada Dublin, Samantha Young – Editura Trei

Habar nu am de când nu am mai citit o carte de la Editura Trei, dar cu oferta de carte irezistibilă de pe targulcartii.ro, am întârziat puțin întâlnirea cu Samantha Young. Este cartea pe care parcă nu voiam să o încep. De ce? De teamă să nu mă prindă în vârtejul plăcerilor vinovate. Dar cum se întâmplă mereu, ”de ce ți-e frică de aia nu scapi”, am comis-o.
Dacă-i musai cu plăcere, chiar nu regret nimic. Mă declar vinovată și cucerită de o poveste plină de emoție, de trăire puternică, de acțiune, vinovăție, durere, redescoperire, vindecare, prietenie și dragoste cu năbădăi.
În ciuda preconcepțiilor, a zâmbetelor pe sub mustață, a chicotelilor și discuțiilor pe la collțuri, a țipetelor de uimire, dar și al negării – suntem oameni care NU citesc niciodată cărți erotice, iată că eu, așa snoabă cum sunt, am citit cartea. Și mi-a plăcut. Și unde mai pui că am de gând să citesc toată seria? Vai, ce tupeu pe mine! Poți să-i spui cum vrei, dar pentru mine e asumare.
Despre asumarea a ceea ce ești, cum ești, despre acceptare, despre respectarea trecutului, a durerii. Și despre asta este cartea Pe strada Dublin de Samantha Young. Șoc și groază! Pe strada Dublin este și despre viață, durere, singurătate, pierdere, tragedie, boală, nu doar despre cum doi disperați se iubesc precum nebunii scăpați din junglă.
Jocelyn Butter  este un copil fericit alături de familia ei perfectă. Până îm ziua în care află un adevăr cumplit: moartea părinților. Atunci a pierdut totul: părinți, soră,  prietena cea mai bună, dar și pe sine. De atunci totul a fost altfel, dar nu s-a plâns, a fost puternică și-a continuat să trăiască.
Oriunde pleci, orice faci, oricât ai fugi, trecutul întotdeauna vine cu tine și te mai zdruncină din când în când. Doar că Joss e sigură pe sine și în siguranță, nu pentru că ar avea cine să-i stea alături, ci pentru că ea trăiește prezentul, îngroapă trecutul în interiorul ei, iar acesta nu se vede niciodată pe fața ei.
Adevărul interior nu-l vede și nu-l simte oricine, dar asta nu înseamnă că nu există, că totu-i perfect.
Joss și Braden se cunosc în taxi, iar contactul lor vizual este..electric. Nici unul din ei nu știu  ce anume le-a pregătit destinul. Oare sunt pregătiți pentru ce urmează? Nu prea cred. Sunt obligați oricum de împrejurări să se vadă, să interacționeze, să se împiedice unul de altul foarte des.
Braden este fratele colegei de apartament și a celei care va deveni cea mai bună prietenă pentru Jocelyn. De-ar fi doar atât…Povestea continuă, devine, profundă, intensă, interzisă celor care văd doar la suprafață.
Trecutul revine pentru Jocelyn. Trecutul o lovește în plin, o seacă de puteri, o pune față în față cu adevărul, cu frici nevindecate, cu sentimente ascunse, fericiri demult uitate și atacuri de panică.
În ciuda tensiunii dintre Braden și Joss, cei doi se apropie unul de altul, din ce în ce mai mult, se atacă verbal reciproc, dar se și destăinuie, își împărtășesc secretele. Au încercat să se ascundă, să mintă, să nu lase gelozia să fie atât de evidentă și explozivă. Au încercat, dar reușita a stat departe de fiecare.
După certuri nenumărate, împăcări la fel de multe, momente fierbinți, scene pline de tensiune, replici spumoase, adevărul lovește din nou, iar sentimentele lor răbufnesc, se clatină, dau în clocot. Durerea îi marchează pe amândoi, le întunecă inima, gândul și rațiunea.
Boala noii sale prietene, scoate la iveală frica lui Jocelyn, iar decizia cea mai simplă este să fugă, să refuze adevărul și iubirea bărbatului  de lângă ea. Trecutul lasă urme, durerea o face să plângă, teama o paralizează, boala o mobilizează, prietenia o încurajează, iar iubirea o vindecă.
O carte plină de viață. O carte care evidențiază destinul, necunoscutul, plăcerea vinovată. O poveste despre puterea iubirii, a prieteniei, dar și a dorințelor interioare ce nu au avut cum să iasă la suprafață – cauzate de lipsa iubirii, de prezența stării de vinovăție, a trecutului cu care Jocelyn a refuzat să se împace.
Vine o zi când viața ți se poate schimba într-o secundă. Nu te opune, nu-ți fie teamă. Ești în siguranță!
Mulțumesc mult, târgulcartii.ro pentru această carte. Mulțumesc pentru o lectură fierbinte, de o profunzime aparte.
libmag.ro
Intră și în universul Libmag. Îți va plăcea!
Lecură plăcută și plăceri vinovate nenumărate!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

25 iulie 2017 at 9:30 AM

Una dintre seriile mele preferate:) Ma bucur ca te-a incantat:D



27 iulie 2017 at 7:53 PM

Si stai.. ca m am zapacit. Mai este si pe strada Londra, imediat dupa Dublin 🙂 deci 3 traduse la noi in afara de Dublin😬😬



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.