Semnul sorții (Refugiul#1), Nora Roberts – Litera/Lira

În vacanțele de vară petrecute departe de oraș, Nora Roberts era nelipsită din lecturile mele estivale, dar tot ce-am devorat se încadra la roman de dragoste – cu scene fierbinți și povești ce-mi tăiau respirația.
Reîntâlnirea cu autoarea a fost o adevărată surpriză. După ani, am regăsit o Nora Roberts curajoasă, puternică, savuroasă, încântătoare, misterioasă, prin tot ce scrie, prin modul cum scrie, cum transmite emoția și conturează personajele. E mult mai bună, îmi place mult mai mult, iar prin Semnul sorții m-a surprins și mai mult.
Sigur, poveștile de dragoste sunt frumoase, se simt, se trăiesc, ard pe interior, bucură, dar o poveste care are mai mult decât o poveste de dragoste fierbinte, este de două ori mai frumoasă, are ceva special, unic, are și emoție, dar și un mesaj puternic – o lecție, un răspuns și atrage precum un magnet.
În momentul în care viața te ia pe nepregătite, te aruncă la pământ, te lasă acolo – poate doar pentru a te proteja, îți mai dă zeci de motive pentru care să te gândești la tine și viața ta ca la un miracol.. ia taurul de coarne, pornește pe un nou drum, înfruntă totul sau fugi pentru a nu știu câta oară. Dar va veni ziua în care va trebui să alegi să fii tu sau doar o fantomă care se sperie de tot ce o înconjoară.
Reece Gilmore lucrează în restaurantul care i-a deschis oportunitatea spre un viitor luminos, dar tot viitorul ei este înghițit de întuneric, de durere, de o realitate sinonimă cu iadul plin de traume, frici și fobii, sechele – ce par că nu vor mai dispărea niciodată din mintea și viața tinerei misterioase.
O defecțiune o forțează să se oprească într-un loc frumos și linștit – la prima vedere.  În ciuda problemelor, a trecutului și a secretelor despre care nu vorbește cu nimeni, are puterea de a se organiza, de a lua decizii importante pentru a reuși să trăiască o perioadă în locul unde nu o cunoaște nimeni.
Reece este persona care nu stă niciodată într-un singur loc, nu se leagă sufletește de nimeni și nimic, căci nu știe când e nevoită să pornească din nou la drum. Angel’s Fist este locul unde totul se poate schimba pentru Reece. Este pregătită să trăiască aici, să muncească și să viziteze toate frumusețile ce o înconjoară și o ademenesc.
Ziua lucrează, socializează, dar odată cu noaptea, se întoarce coșmarul, simte din nou frica, tremură la fiecare sunet puternic, dar refuză să lase copleșită de panica pe care o simte  precum un ghimbe în inima ce-i bate puternic mereu. Rezistă puțin, dar locuitorii din Angel’s Fist devin prietenoși, suspicioși și iscoditori.
De aici până la a spune fiecare propriul scenariu despre viața și sosirea lui Reece în oraș, nu mai este nici măcar un pas. Oamenii sunt calzi, buni și blânzi cu necunoscuta tăcută și misterioasă.
Deși își tot spune că va pleca în curând, deși nu vrea să se atașeze de nimen, soarta îi arată semne clare că planul ei va fi dat peste cap, căci nu seamănă în niciun fel cu planul pe care soarta îl are pentru simpatica subțirică.
Semnul sorții vorbește despre puterea destinului, a dorinței, despre nevinovății, despre un adevăr dureros, despre nevoia de a uita, de a vindeca, de a fi un om normal – un om ca toți cei care o înconjoară pe Reece.
Primul volum al romanului  Refugiul vorbește despre puterea prieteniei care alungă singurătatea, despre puterea iubirii care vindecă foarte bine rănile trecutului, despre căutatea liniștii, a păcii departe de Boston.  În Semnul sorții se evidențiazîă puterea propriului destin, căci Reece nu este singura supraviețuitoare a tragediei – pe care încă o vede și o simte tot mai des.
M-am regăsit în felul de a fi a lui Reece, m-am revăzut și în povestea ei. Mă asemăn mult cu personajul isteric, fricos, ce  intră des în panică, se sperie și se retrage. Povestea ei mi-a vorbit despre teama pe care o simte la gândul că nimic nu va mai fi la fel, că întotdeauna o va urmări evenimentul dureros. O doboară și în prezent.
Cu toate fobiile, cu tot trecutul plin de răni, cu planul ei de a încerca să trăiască viața precum un om normal, Reece are parte de un al doilea eveniment tulburător. Participă la durerea unei femei, pe care nu o poate ajuta, nu o poate salva, iar vina îi umple din nou mintea și sufletul.
De această dată are parte de sustinerea necondiționată a lui Brody, scriitorul misterios și foarte atrăgător. Legătura lor devine puternică. Îi unește  un adevăr ce nu poate fi dovedit prea ușor, dar și o pasiune mistuitoare.
Și parcă nu era suficient trecutul plin de durere și traume. Prezentul este plin de mister, frică, nesiguranță, panică. Oricât și-ar dori un viitor liniștit lângă Brody și ceilalți, există motive serioase să plece, să se imdepărteze. Ce alegere va face Reece? Va învinge dorința inimii sau…va fi nevotă să dispară iar?
Vor ceda în fața adevăratelor sentimente, vor accepta ceea ce simt reciproc? Oare nu există nicio piedică în calea iubirii lor? Vor fi fericiți sau vor avea de înfruntat umbrele ce îi urmăresc fără să-i scape din ochi?
Ei doi – suflete mistuite de dorință, de iubire, de plăcerea de a fi unul lângă celălalt. Iubirea lor aduce vindecarea adevărată și completă pentru Reece. Dar nu e totul atât de simplu. Amândoi vor avea de înfruntat piedicile, dar fericirea îi așteaptă.
Refugiază-te într-o poveste plină de mister, iubire și putere. Un roman ce te va cuceri prin intensitatea fiecărei pagini pe care o vei citi.
Mulțumesc mult, Cărți Romantice pentru faptul că mi-ați reamintit și mi-ați arătat clar Semnul sorții.
 
 

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.