Falsă identitate, Mirela Oprea – Editura Tritonic

Cartea m-a dus pe o pistă falsă. Mi-a dat fiori reci atunci când i-am văzut numărul de pagini și m-a determinat să o amân ceva timp. Fals! Nimic mai fals, căci  nimic din ceea ce credeam.. nu a fost adevărat.
Falsă identitate de Mirela Oprea este cartea care te duce în eroare până te hotărăști să-i acorzi  timpul tău. Te poate păcăli, speria și determina să-ți conturezi scenariu în privința ei, dar te și atrage precum un magnet – prin titlul ei și coperta foarte colorată.
Eram gata să o încep, să mă înfrupt din ea. Și-o tot priveam întrebându-mă când oare o voi termina? Nu mi-e frică de sutele de pagini, ci doar de ideea că mă pot rătăci prin poveste.
Așa cum spuneam și mai sus, nimic mai neadevărat, căci povestea scrisă cu un penel perfect, sigur pe el și pe ceea ce vrea să transmită, te poate prinde complet în mreje. Mi-a fost suficientă o singură frază pentru a mă lăsa condusă într-o lume de poveste.
Falsă identitate mi-a vorbit, în primul rând, despre autoare. Un suflet blând, o inimă plină de iubire și bunătate, ce nu a făcut altceva decât să-și pună sufletul în această carte. Un autor capabil să surprindă, să captiveze, să se arate pe sine – prin ceea ce scrie, să se depășească și care poate oricând aborda stiluri diferite, care să o definească perfect.
Falsă identitate vorbește despre ușurința cu care etichetăm, ne formăm o opinie atunci când privim oamenii, analizându-le fizicul și îmbrăcămintea, despre încăpățânarea de care dăm dovadă atunci când credem că avem dreptate, despre simplitatea cu care privim tot ce ne înconjoară, dar și despre superficialitatea cu care tratăm orice și pe oricine, uitând că suntem oglindă pentru cei din jur.
Falsă identitate este despre momentul în care viața se transformă cu ușurință, ți se dă peste cap, ies la iveală rănile sufletești, frustrările și toate durerile îngropate adânc în suflet. Despre neacceptare, adevăruri greu de digerat, lecții de învățat și emoții refulate, secrete și un trecut plin de durere, ce te tranformă inevitabil. Sensibilitate mascată în duritate, zâmbete și fericire mascate în seriozitate.
Și nu în ultimul rând, Falsă identitate de Mirela Oprea este despre modul în care poate apărea iubirea, pe neașteptate – o iubire fulgerătoare, pasională, infinită, ce poate penetra orice mască de pe chipul transfigurat de durere. Despre bogății materiale și sărăcie emoțională, prietenie, caracter, personalitate, bunătate, înțelepciunea vieții ce poartă de cele mai multe ori masca suferinței fără margini.
Nicio întâlnire nu este întâmplătoare, nicio întâmplare nu este altceva decât o oportunitate de a te descoperi pe sine, de a renunța la frică, la mască și la aparențe, la duritate, la replici acide și la idei precum cea pe care o avea Nicky: nicio femeie nu va îndrăzni să mă înfrunte și să-mi conteste spusele.
Joanna devine importantă pentru gașca crailor, reușind să atragă simpatia lui Ross și Will, doar prin felul ei de a fi – lucru care nu prea îl putea face o femeie ușoară. Dar ce face Nicholas? Nu crede nimic, atitudinea Joannei o consideră teatru ieftin, iar el nu poate decât să o jignească, să se revolte, să fie tăios atunci când îi vorbește.
Poate oare o femeie ușoară să reacționeze în fața unei tinere pregătită să se arunce în gol? Poate o femeie ușoară să renunțe la haine, doar pentru a le da unei femei forțată să cerșească? O femeie ușoară salvează vieți, le transformă total? Răspunsul îl știi deja. Toate reacțiile Joannei atrag atenția lui Nicholas, o admiră în tăcere și ascunde totul sub nasca indiferenței și a batjocurei. Dar totil e un bal mascat. Nu și-o poate scoate din minte, dar nu are puterea să recunoască în fața celorlalți sentimentele noi care-l încearcă. Și care oricum, fie că le recunoaște, fie că nu, îl schimbă total.
La un moment dat, Nick îi recunoaște: se simte atras de ea, dar spune el, e vorba doar de atracție fizică, de o nevoie trupească, pur carnală. Fiind atras de Joanna, e capabil să facă orice pentru a o avea. Îm patul lui, doar pentru el, căci știe că e o femeie ce ajunge mereu în patul oricui, nu-i poate rezista tocmai lui.

Dar aparențele înșeală mereu, adevărul va ieși întotdeauna la iveală, iar regretele vor fi ucigătoare.

Vine și ziua adevărului pentru bărbatul galant și plin de bani. Convingerea că știe el cine este Joanna și că ceilalți se înseală în privința ei, este motorul care-l determine să forțeze destinul să-i arate purul adevăr.

Regretele au întotdeauna gust amar, vinovăția înfinge multe tăișuri în suflet, iar soluția este despărțirea. Sau poate iubirea.

Când Nicholas nu mai fuge de propriile sentimente, Joanna este sigură că povestea lor a ajuns la final. Iar ea trebuie să se întoarcă acasă și să-și reia propria viață
Sfârșitul este mereu un nou început. Iubirea dintre Joanna și Nick există, este acceptată, dar se întâmpla ceva: cei doi sunt despărțiți, piedicile dintre ei nu sunt doar mari, ci și foarte periculoase, căci răutatea naște monștri – pe care Joanna trebuie să-i înfrunte. Pericolul e sigur, dar nu numai viața ei atârnă de un… glonț.
Pericolul nu trece doar cu o îmbrățișare, e nevoie de mult mai mult. E nevoie de puterea iubirii și de credință, dar disperarea lui Nick atinge apogeul, neputința îl sufocă, timpul îi devine dușman.
O poveste periculos de captivantă, o poveste surprinzătoare prin multitudinea de situații cotidiene pe care le scoate în evidență, iar măiestria autorului transformă totul într-un succes, într-o lecție de viață și o binecuvântare.
Falsă identitate sau culoarea intensă a iubirii. Falsă identitate și forța iubirii adevărate ce nu te lasă niciodată să renunți făra a lupta înainte cu proprii demoni, cu trecutul și durerea interioară.
Mulțumesc mult, Mirela Oprea! Mulțumesc pentru încrederea acordată, pentru lectura deosebită și pentru doza de optimism pe care ai dăruit-o sufletului meu.
Falsă identitate este atingerea fină de cașmir.Poți să transformi multe din personajele cărții în prieteni de suflet. Cum? Cumpărând cartea de pe site-ul editurii Tritonic.
Lectură savuroasă.
 
 
 
 

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

9 august 2017 at 9:04 AM

Trebuie sa caut si eu cartea, poate ma atrage din primele pagini.



17 august 2017 at 9:13 PM

Ce bine ca am cartea! Recenzia ta mi-a trezit curiozitatea. Rau rau! Multumesc mult pentru tentatie, Laurica!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.