Triplu H (vol.1), Corina Cîndea – Librex

Triplu H, de Corina Cîndeate poartă într-o călătorie absolută, plină de tensiune – în care nu prea ai timp să reacționezi, dar trăiești din plin. Savurezi povestea, zâmbești și trăiești într-o poveste fabuloasă.
În sfârșit am aflat povestea celor trei crai, ale căror nume dau titlul romanului.  Am aflat povestea ce a atras atât de mulți cititori în mediul online și, chiar pot înțelege entuziasmul, căci este o poveste plină de fericire, cu acțiune foarte alertă, iar replicile stârnesc râsul sănătos al cititorului.
În această poveste totul e frumos, este dragostea fulgerătoare care schimbă viața oricui, o iubire în care mulți se regăsesc, pe care mulți tineri și-ar dori să o traiască și în viața reală. Multe fete s-au văzut în locul lui Kim și ale colegelor ei de facultate. Și mai multe i-au îndrăgit pe frații Morgan – Hayden, Heaton și Holden.
Triplu H, de Corina Căndea este o carte de dragoste, iubirea este tema centrală a cărții, dar pe lângă iubire, strâns legată de aceasta, mai sunt și altele: prietenia. relația cu famila, relația dintre frați, maturitatea sau lipsa ei, relația cu colegii și profesorii, curajul (care uneori face casă bună cu un strop de nebunie), atitudinea față de viață, poziția socială și modul cum te raportezi la situația financiară pe care o ai acasă, dar și dorințele și modul cum te raportezi la propria viață, la ceea ce îți dorești de la ea.
Kim părăsește orașul în care locuiește, casa  și tot ce are, pentru a studia. Își dorește foarte tare să lase în urmă cine este, având în vedere poziția sa în societate, pentru a fi cine este cu adevărat, fără haine scumpe, fără eleganță, fără să atragă atenția asupra sa. Kim chiar este de apreciat, căci vrea să fie ea și atât. Un om simplu printre oameni. Vrea să reușească, dar fără să se folosească de beneficiile pe care i le oferă viața îndestulată, ci prin curaj,  simplitate și muncă.
Kim este cea care, ajunsă la cămin atrage atenția celor trei H. Toți roiesc în jurul ei, toți o vor, dar numai unul o câștigă, căci pentru ceilalți doi frați Morgan, viața le rezervă alte surprize, iar iubirea e doar una dintre ele

Surprize de proporții! Uneori destinul are nevoie de un ghiont – pe care îl primește de la Kim.

Tânăra  este surprinsă de ceea ce simte pentru Hayden,  dar devine Cupidon și pentru Sam și Healton. Ajutor primesc și Holden și Marlene. Schimbarea are loc în viața tuturor,  lumea este fericită, împlinită și pusă pe șotii, dar ceea ce urmează surprinde pe toată lumea.
Da, de cele mai multe ori, ești surprins atunci când te aștepți mai puțin. Din acest motiv este viața atât de frumoasă, nu? Din moment ce cuplurile sunt formate începe din nou nebunia – care mi-a umplut fața de zâmbet.  Tot ce-a urmat mi-a dat o stare de bine.
Triplu H este o carte despre viață pe care nu mereu trebuie să o iei foarte în serios, despre dorință, nebunie, tineret și energia pe care ei o dețin. Triplu H este și despre ceea ce este dispus  tineretul să facă pentru a atinge fericirea, dar mai ales pentru a păstra ceea ce îl face cu adevărat fericit.
Romanul Triplu H aduce în fața cititorilor situații pline de umor, situații limită și secrete, povești de iubire și necunoscut, aventură și bucuria de a gusta din tot ce-ți oferă viața. Aduce fericirea perfectă, care nu se găsește așa ușor în viața reală.
Mi-a plăcut cartea. Și am citit-o foarte repede,  dar… și de aici cred că voi întrista pe toți cei care au citit ambele volume din Triplu H… Nu vreau asta, doar spun ceea ce mi-ar fi plăcut mie, la ce m-am așteptat înainte să mă apuc de citit.
Este frumoasă fericirea. Și atunci când nu o simțit în realitatea noastră, dăm fuga la o carte, căci într-o carte suntem siguri că o găsim repede și ne bucurăm. Numai că viața nu e ca în cărți, nu e roz și nici ideea de fericire nu este atât de ușor de atins chiar și într-un cuplu în care partenerii se iubesc, iar banii nu rezolvă totul..ca prin farmec.
Iubirea la prima vedere există, dar este mai rar întâlnită, iar peste scenele de gelozie nu se trece atât de ușor. Uneori..m-am încruntat în fața superficialității personajelor. Am ridicat din sprânceană și m-am enervat văzând cum reacționau și cum, de fiecare dată, se scuzau folosind același motiv pentru ieșirea lor. Iubești, ești gelos, dar cât? O vrei doar pentru tine, dar până când o să tot spui că e doar a ta, că nimeni nu are voie să se uite la o femeie – doar pentru că e partenera ta?
Am înțeles plăcerea pentru tachinare și glumele. Și parcă s-au întâmplat atît de multe lucruri minunate, iar greutăți puține. Nici în viață nu există o proporție egală, ba chiar greutățile înclină cam tare balanța. Cred că vreau să trăiesc într-o carte. În aceasta dacă s-ar putea.
Am apreciat povestea, caraterul personajelor (în mare parte), umorul din fiecare situație, tăria și curajul fiecăruia.  Ba chair și glumele au fost ok, căci așa e în iubire. Am zâmbit mult și am apreciat și ideea de libertate și asumare. Am înțeles și gelozia pe care și-au arătat-o unul celuilalt. Dar posesivitatea nu este de apreciat, din punctul meu de vedere.
Nu a fost nimic forțat, am simțit ușurința cu care a fost scrisă întreaga poveste. Dar pe undeva, s-a alunecat în cealaltă extremă, devenind totul mai puțin credibil.
Cu toții vrem iubirea și fericirea în viața noastră, ne folosim de umor, dar peste unele situații, s-a trecut prea ușor, după părerea mea. Mi-ar fi plăcut să se insiste pe anumite situații, care să scoată în evidență și mai mult adevăratele probleme din cuplu, care să arate maturitatea partenerilor.
Nu este o carte pe care nu o recomand, ci dimpotrivă, chiar te rog să o citești. Tu poți să ai o altă părere. La mine poate fi și vârsta, dar și viața care nu mi-a fost ca la carte până acum. Eu am scris din punctul meu de vedere, comparând totul cu realitatea mea. E o carte de citit. Apoi de gândit la toată povestea, eu așa am făcut.
Să ai lectură plăcută! Eu am în plan să citesc și continuarea, pentru că, recunosc, sunt curioasă ce anume se mai întâmplă până la final.
Mulțumesc mult, Corina Căndea pentru carte, pentru faptul că m-ai ajutat să-ți cunosc personajele și povestea lor interesantă. Triplu H poate fi comandat de pe site-ul Librex.
 
 

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

Corina Cindea
31 august 2017 at 2:56 PM

Multumesc frumos pentru recenzie, Laura! ❤😘



1 septembrie 2017 at 1:46 AM

Felicitari pentru recenzie .:)



1 septembrie 2017 at 1:19 PM

Raman la fel de curioasă:) pui sare pe rana



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.