Între dorință și pericol, Linda Howard – colaborare TargulCartii.ro

Linda Howard are exact prenumele pe care îl merită. Este frumos și numele, dar și cărțile pe care le-a scris. E adevărat, am citit-o doar pe aceasta,  Între dorință și pericol, dar, după lectură, am avut un sentiment că orice carte aș citi acum de la ea, mă va impresiona prin ceva anume.
Ce se află între dorință  și pericol în viața de zi cu zi? Riscul, adrenalina și teama care sfâșie pe interior, scenariile, gândul că răul triumfă în fața binelui, eșecul, suferința, negarea.
Între dorință și pericol se află curajul, energia, posibilitățile, pasiunea, sentimentul de aruncare în gol, starea că tu miști lucrurile, că tu ai putere asupra lor. Între dorință și pericol este rezultatul – bun sau neașteptat, este nelimitarea, este învingerea și aventura.
Ce se află Între dorință și pericol în cartea Lindei Howard. Între dorință și pericol se află John și Niema. Ei sunt prinși într-un labirint al timpului, al distanței, al falsei uitări, al vieții pe un făgaș..niciodată normal. Între dorință și pericol se află controlul, concentrarea, se află reușita și el… Dallas – un soț,  bărbat iubit de Niema, un coechipier, un salvator și un erou pentru John.
Între dorință și pericol se află meseria, misiunea și ideea de separare, se află refuzul, impunerea, frustrarea, secretele, dar și nevoia. În Irak, dorința lui John Medina era îngropată adânc, iar dorința ei, era aproape inexistentă, căci pericolul îi pândeau de prin toate părțile.
Dispariția lui Dallas schimbă total lucrurile, pericolul trece, dorința devine inactivă, iar durerea este sfâșietoare, mușcă din sufletul femeii, o paralizează, o lasă fără lacrimi, fără un scop – doar pustiul o bântuie pentru multă vreme, chiar și după ani. Rămâne doar golul din femeia cândva fericită și bărbatul care promisese că va avea grijă de ea.
O reîntâlnire neașteptată, reaprinde în sufletul lui John dorința – pe care și-o reprimă. Iar pentru Nemia este momentul în care retrăiește trecutul dureros (și încă nevindecat), află secrete și începe luptă interioară – cu propriile gânduri, cu dorul și cu dorințele ascunse.
Deși furioasă și cu o mulțime de întrebări, propunerea lui John devine tentantă. Tentația nu o bucură, ba chiar o ascunde într-un refuz vehement. O singură misiune, în care Niema să-l ajute, o singură misiune periculoasă, apoi despărțirea. Asta este gândul care o face să-și schimbe atitudinea față de bărbatul puternic, dar cu un trecut umbros și un prezent sub acoperire.
Dorința de a mai simți o singură dată pericolul, de a simți aventura în vene, de a avea pericolul pe urmele ei, dar și bucuria de a fi alături de John.. nu o lasă deloc să stea departe.
Acceptă și începe nebunia.
În fața celor care trebuie să joace perfect un rol, totul e perfect, dar și neașteptat. Niema descoperă pericolul într-o persoană care, în ciuda a ceea ce se spune, are un secret care înmoaie inima oricui. Vulnerabilitatea poartă un nume, iar Niema simte durerea, regretul și neputința. Dar misiunea este misiune, iar ea și John trebuie să reușească.
Reușita înseamnă despărțirea de John, alături de care se simte bine, în siguranță. Realitatea e dureroasă, dar nu-și permite să se lase pradă sentimentelor. Iscusința, perfecta mânuire a situației, dar și cu Niema alături, îi aduce lui John reușita cât mai aproape.
E nevoie de împlinire, de un rol jucat până la capăt, iar pericolul care le suflă în ceafă, schimbă puțin planul. Cât pe ce să fie descoperiți în fapt, teama și nevoia de a găsi cea mai plauzibilă dovadă a prezenței într-un birou securizat până în dinți, îi aduce pe cei doi la..orizontală mimând amorul sălbatic.
Numai că nici unul din ei nu mimează nimic. Au jucat un rol, au mimat până totul a devenit real, iar amândoi au fost copleșiți de adevăr – pe care nici unul nu-l recunoaște. Iese la iveală dorința arzătoare ce le-a unit sufletele, încă de pe vremea când ridicaseră între ei un zid al indiferenței.
Misiunea a fost un succes, dar realitatea nu a mai putut fi ascunsă, nu a mai putut fi refuzată, nici nu s-au mai putut minți. În fața acestui adevăr covârșitor, Nemia și John s-au lăsat în grija sufletelor, a iubirii ce le-a mistuit interiorul.
Așadar, Între dorință și pericol  de Linda Howard, se află iubirea. pasiunea și mevoia de a simți, de a retrăi, de a fi parte din celălalt.
Prima întâlnire cu Linda Howrd a fost o aventură arzătoare. Următoarea e pictată în secretele unei crime.
Lectură plăcută!
Mulțumesc mult, TargulCartii.ro pentru cartea oferită pentru recenzie.
Libmag îți potolește setea de lectură la prețuri de nerefuzat.  Toamna elungă și frumoasă cu lecturi la prețuri foarte mici!
 

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

2 septembrie 2017 at 1:01 PM

Cartea asta nu am citit-o încă…



2 septembrie 2017 at 1:11 PM

Felicitari Laura pentru recenzie. Cartea suna foarte bine si chiar miai trezit iteresul sa descopar cum evolueaza relatia dintre John si Nemia. Va fi un happy-end sau unul nefericit.



2 septembrie 2017 at 1:28 PM

Frumoasa recenzie. Felicitari! Am devorat toate cartile Lindei Howard .De fapt, nu exista an sa nu simt nevoia sa recitesc cateva dintre ele.
Iti recomand cu drag si cealalta carte din seria CIA spies – Periculos de indragostita 😀



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.