Dragoste cu un milionar, Linda Howard – Editura Miron. Colaborare TargulCartii.ro

Autoarea Linda Howard mă surprinde plăcut și în acest nou roman savuros, iar dacă până acum eram gata să renunț, voi da o nouă șansă cărții După o noapte- care nu m-a impresionat atât de mult – motiv pentru care l-am abandonat atunci, dar îmi place prea mult modul în care alege autoarea să-și captiveze cititorii. În Dragoste cu un milionar, nu găsești doar o poveste de dragoste interzisă, ci descoperi și tainele unei vieți ieșite din tiparele banalului.
Dragostea cu un milionar de Linda Howard nu e doar o poveste de dragoste. Bine, nici dacă ar fi doar atât, nu ar fi o problemă, ca să fiu sinceră. Este o îmbinare de stiluri, emoții și zâmbete perfecte pentru această toamnă colorată,
Povestea îmbină atât de bine câteva elemente cheie, dând naștere unor situații pline tensiune, suspans și romantism. Paranormalul, tablourile și secretele sunt chei spre descoperirea adevărului.
Milionarul are și el rolul său principal. Este unul dintre romanele, în care, deși este bogat, banii nu-i sunt de niciun folos, nu sunt o artă a cuceririi, nu se folosesc prea mult de ei și nici nu se aduc în prim plan în relația dintre cei doi.
A fost o nouă surpriză literară, una care m-a bucurat, m-a făcut să zâmbesc, chiar și după ce am terminat de citit cartea.
Paradoxal, toată povestea, tot misterul și elucidarea acestuia, are loc la New York, iar cea care are cea mai mare contribuție la aflarea adevărului este chiar Paris Sweeney -o pictoriță talentată.
Nu participă la niciuna dintre crime, dar prin pictură, știe de ele, chiar dinainte de a se produce. Tot prin actul creației, cunoaște și cine a ucis cu sânge rece.
Sweeney este dedicată muncii, iar asta o ține departe de bărbați – și nici nu gândește să lase pe cineva să-i acapareze spațiul și viața privată. Dar cum niciodată să nu spui niciodată,  este atrasă de cel pentru care credea că nu poate simți nimic altceva decât recunoștință, căci ea era ocupată cu cariera, iar el..puțin însurat cu prietena ei.
Dar ceea ce urmează, toate acele episoade nocturne de somnambulism, pictura realității viitoare, dar și vizualizarea criminalilor,  îi îngheață corpul și sângele,  la propriu și la figurat
Apropierea dintre Richard și Sweeney este necesară până la momentul aflării adevărului, iubirea reciprocă este evidentă, acceptată de amândoi, dar fericirea le este umbrită de moartea neașteptată.
În astfel de momente,  el este singurul care îi este alături, care află tot adevărul, dar și toate secretele ei, care o înțelege, bărbatul care o iubește, care o salvează de la prăbușire.
Cum a putut Sweeney descoperi ceea ce urna să se întâmple? A putut ea salva sau schimba ceva rezultatul anchetei?
Mi-a fost teamă că nu mă va captivă această, că Dragoste cu un milionar nu-mi va plăcea și nu voi reuși să o citesc până la capăt, dar am fost acolo, până la ultima pagină a romanului secund ce poartă semnătura Lindei Howard, pe care l-am devorat.
Îmi place mult Linda Howard. Nimic nu este ceea ce pare, deznodământul il intuiești, dar nu în totalitate – eu am bănuit că asasinul este senatorul amenințat de către victimă. Dar tabloul spune altceva.
Adevăratul final nu vorbește despre iubire, despre relatii, despre crime și făptași, nu vorbește despre cea ce se mai întâmplă între îndrăgoștiții din roman, finalul cărții face referire la modul cum te poate surprinde viața, dar și posibilitățile nenumărate pe care  le poate oferi, la alegeri, acceptare și împăcare cu sine. Chiar în ultima pagină a cărții, se subliniază un adevăr: nimic nu este imposibil, nimic nu este întâmplător. Și tocmai acest adevăr dă savoare și sens vieții.
Mă asteaptă o altă poveste Howard, dar numai După o noapte…de somn -recenzia aceasta a fost scrisă aseară, la ora 23:00. Pe voi vă asteaptă această recenzie nouă pe blog, dar și foarte multe reduceri atractive pe targulcartii.ro și Libmag – pentru o toamnă precum în cărțile pe care ajungi să le iubești!
Lectură plăcută!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

24 septembrie 2017 at 4:47 PM

Laura, m-ai convins. Merita sa citesc aceasta carte. Felicitari pentru recenzie.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.