Tag tomnatic by Ioanna (povestea toamnei)

Ioanna a întrebat pe grupul Bookcaffe, iar Laura răspunde pe blog la cele mai simpatice întrebări de sezon. Dar nu o voi face într-o ordine anume, căci mereu mi-a plăcut să fac numai cum simt. Mulțumesc mult Ioanna pentru provocare și motivația de a scrie, de a citi, de a fi ceea ce sunt!
1. Ce carte crezi că face pereche bună cu o cană de ceai fierbinte?
2. O lectură perfectă pentru o zi răcoroasă de toamnă.
3. O carte cu o copertă „tomnatică”.
4. Ce carte/cărți vrei să citești în această toamnă?
5. Ce îți place cel mai mult la acest anotimp? 
 

tag tomnatic

Și așa a început povestea mea…
🍂🍁🍂  Toamna este o mireasmă, o splendoare de culori, emoții, senzații, arome, trăiri, amintiri.
Ador toamna cea caldă, blândă,  încărcată de culori, de imagini, de bucurii, de bunătate. Ador toamna cea bogată în planuri mărețe, realizări așteptate, idei, magie, mirosuri și gusturi îmbietoare.
Ador frigul ce-mi atinge obrazul, îmi colorează fața în nuanțe de bujor. Iubesc soarele prietenos, cerul curat, verdele amestecat cu galbenul auriu și sângeriul apusului.
Toamna iubesc ceaiul fierbinte și aromat, savoarea fructelor zemoase, gustul mustului dulce, dar și ciocolata. Toate îmi spun propria poveste emoționantă. Și toate-mi parfumează toamna sufletului, dar și vremea de afară.
Toamna mă cuibăresc în suflet, la căldura lui. Și ascult cântecul melancoliei, al iubirii împlinite.
Toamna mea dragă vine la pachet cu pături pufoase, șosete colorate, nevoia de a mai pune o haină atunci când nu rezista să nu privesc soarele în ochi.  Toamna ies afară doar pentru ca razele soarelui să mă mângâie pe chip, pe suflet. Și toate grijile dispar.
Toamnă dragă să știi că dar cu tine am zile de duminică petrecute doar în pijamale, doar în patul cald. Într-o astfel de zi, mă bucur de lectură, de o nouă realitate, de o companie inedită pentru ca ceașca aburindă să fie savurată-n tihnă.
Într-o zi friguroasă de toamnă, mă cufund în pat, între perne și călătoresc pe aripile unei povești pline de miracol și magie. Atunci este momentul pentru cărți groase sau serii, cu cât mai multe volume. Vă invit la un ceai de măceșe, cald și potrivit de acrișor. Voi aveți nevoie doar de Seria Alina Marinescu de Monica Ramirez, Seria Am murit din fericire de Theo Anghel sau  de Somerset și Trandafiri de Leila Meacham. Cărțile acestea vor îndulci atmosfera, o vor încărca până la refuz cu emoții și reacții neașteptate.
Toamna înseamnă bogăție, diversitate.  Înseamnă să devorezi, sau dimpotrivă, să savurezi tot ce place sufletului, tot ce încântă ochiul, papilele gustative, tot ce încălzește ființa, o relaxează și o ajută să se detașeze pentru a se putea îndrăgosti de fiecare experiență literară trăită la maximum, alături de personajele-prieteni. Fiecare lectură este o călătorie, care te face mai bogat, mai fericit, mai împlinit – un alt om. Nu te feri să trăiești fiecare emoție, nu te feri să râzi și să plângi, să fii tu.
Toamna este romantică, este despre iubirile de poveste, este plină de acțiune, de dragoste, de umor Toamna este autentică, este autentic românească, dar este și universală. Toamna râde și plânge odată cu prietenii ei. Toamna suferă, iubește, este dramatică, însângerată, dar niciodată clișeică, anonimă, banală. E plină de surprize, de bucurii, de taine ce merită descoperite, iar eu voi descoperi o parte din secrete, taine, povești, lăsându-mă captivată de misterul, magia și spendoarea din:

  1. Măștile fricii de Camelia Cavadia,
  2. Secretele Rodicăi Mijaiche, 
  3. Zbor întrerupt de Monica Lebădă,
  4. O zi de David Nicholls,
  5. Somerset
  6. Trandafiri de Leila Meacham,
  7. Povestea slujitoarei de Margaret Atwood,
  8. Nebunul Alb de Allex Trușcă,
  9. Dragonii din Abator de Lisa Darlent,
  10. Pragul de Doina Roman,
  11. Aripi smulse de Corina Savu,
  12. Iubirile croitoresei de Maria Duenas,
  13. Între pământ și apă de Raluca-Andreea Chiper,
  14. Drumul spre lumină de Nora Roberts,
  15. Ispitirea unui înger de Mary Balogh,
  16. Aproape de cer,
  17. Ceva minunat de Judith McNaught. 

Și nu numai, căci sper să mă întâlnesc și cu:
 

  1. Andreea Blându,
  2. Nicoleta Tudor,
  3. Raluca Butnariu.

Și câte povești nu aș vrea savurez toată toamna. Mai sunt și vor mai fi. Mereu vor fi cărți de citit, iar tot ce voi citi luna asta îmi va intensifica fiecare clipă.
Toamna este o fantezie de momente intense, de iubiri împlinite sau platonice, de dileme, miracole, de realizări, renunțări, remușcări, îndoieli și dureri. Toamna plânge, dar nu se plânge niciodată de oamenii nemulțumiți
Toamna simți și tesimțit totul ca făcând parte din tine.
🍁🍁🍁🍁🍁
 

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

30 septembrie 2017 at 8:28 PM

Imi place lista pe care ti-ai propus sa o citesti in aceasta toamna.



30 septembrie 2017 at 9:19 PM

Ai transformat acel mini tag de pe grup intr-o minunata poveste aici pe blog 🍁 Foarte frumos Laura și ce de recomandari… ❤️





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Instigare la lectură

2 octombrie 2017