HALLOWEEN BOOKTAG || BLOGGER SESSION

Am fost provocată de Ioana Maxim – Din dragoste pentru cărți  să răspund la câteva întrebări cu tematică horror, așa că iată-mă scriind și despre acest subiect, aici pe blog.  Trebuie să recunosc faptul că nu sunt o împătimită a acestei zile, dar mereu îmi place să ies din zona mea de confort literar și creativ, așa că aceasta este oportunitatea perfectă pentru a posta pe blog și altceva în afară de opinii, recenzii și recomandări de carte. Și  dacă tot sunt în acțiune, sper ca mâine să vin și cu câteva recomandări literare și nu numai pentru împătimiții genului horror.
1. Sculptat de dovleci: Ce carte ti-a dat un exemplu, te-a format ca persoana? (Hoața de Cărți)
Fiecare carte citită până acum.. m-a format ca persoana – acea persoană care se slefuiește cu fiecare lectură parcursă. Îmi aduc aminte că primele cărți care mi-au plăcut mult sunt cele ușurele, dulci ca mierea și dragoste cât încape, dar cel mai mult mi-au plăcut cărțile lui Mircea Eliade: Nuntă în cer și Isabel și apele diavolului – împrumutate de la biblioteca din satul în care mi-am petrecut copilăria. Apoi mai sunt dramele și cele care au la bază fapte reale – cărți în care am vizualizat și simțit foarte bine durerea: Printre tonuri cenușii, Seria Alina Marinescu (aici, aici și aici), Noaptea samurailor, semnata Michael Crichton
2. Citești o carte de groază cu o zi de Halloween care se repetă la nesfârșit, iar la finalul lecturii afli că anul acesta în ziua sărbătorii vei păți la fel și tu. Ce ai face? (Angels from books)
Sincer? Aș trăi și aș vedea ce se întâmplă – poate nimic din ceea ce ar fi previzibil, nimic de speriat, nimic din ceea ce scria în cartea citită, Sunt optimistă de felul meu și vreau să cred că sunt un suflet special. Nu știu de ce, dar asta simt și așa mă simt.
3. Dacă ai putea fi un personaj dintr-o carte legată de Halloween, ai vrea să fii victima sau vânătorul? (The Symphony Of Books)
Într-o anumită perioadă din viață am fost victimă și mi-a cam plăcut asta, până într-un anumit moment. De atunci – când am înțeles că nu mă ajută cu nimic acest rol, am încheiat capitolul, am schimbat foaia și tot ce era vechi în viața mea. Acum, pentru că a trecut ceva timp de atunci, pentru o zi/câteva ore aș vrea să reintru în pielea unei victime  – victorioase, într-un final.
4. Este rândul tău să organizezi o petrecere de Halloween, iar pentru asta mai ai nevoie doar de un singur lucru: costumațiile. Vrei ca prietenii tăi să se bucure de petrecere, iar pentru asta ai nevoie de multă convingere. Ce carte de sezon ai folosi pentru petrecerea ta? Carte a căror personaje să poată fi interpretate de petrecăreți? Cum ai convinge prietenii să citească acea carte horror – știind că nu mulți apreciază genul acesta de romane? (Bookcaffe)
Bun. Nu sunt împătimită a genului, cred că am citit una sau două cărți horror până acum, dar nu spun nu provocărilor de genul acesta. Și vreau să cred că am prieteni – cititori care-mi seamănă, cărora le place să-și depășească limitele și să-și abandoneze zona de confort literar. Cum aș convinge? Aș alege o frază care să spună tot: să trezească curiozitatea negreșit. Eu aș provoca pe participanți să joace o scenetă – cea mai întunecată din Parfumul, romanul lui Patrick Süskind.
5. O legendă urbana care te sperie cel mai mult? (Far away from reality)
Pentru această întrebare a fost necesar să mă documentez mai întâi. Și am găsit legende urbane – de care habar nu aveam. Am citit câteva și nu pot să spun că m-am speriat, dar ceva fiori mi-au dat pe șira spinării. Legendele urbane cu și despre copii – acestea sunt cele care m-au mișcat cumva, M-au îndurerat enorm,
Statuia îngerului vorbește despre un cuplu care șia lăsat copiii în grija unei bone și au plecat în oraș. Copiii au dorit să se uite la televizor, și-au întrebat părinții dacă au voie să se uite. Ceea ce a urmat a alertat părinții: cei mici au cerut voie să acopere statuia îngerului pentru că nu se simt comod. S-a alertat poliția – căci în casa familiei nu exista o astfel de statuie. Poliția au găsit bona și copiii fără viață, iar statuia îngerului dispăruse. Și la fel de cunoscută este și legenda cu Jeff, copilul sadic. Brrrr..
Tag 2
6. Ce creatură supranaturală ai vrea să fii dacă ai avea posiblitatea asta doar în noaptea de Halloween? (Reader in blue)
Cred că mi-aș dori să fiu un vampir. Dar unul mai blând și mai uman. Există așa ceva?! Vampirii sunt puternici și mereu fericiți. Asta mi-aș dori și eu – și cred că nu numai eu, căci oricine își dorește fericirea.
 7. Dacă ai putea merge la colindat cu un autor, care ar fi acela?               (Books&Me)
Aș lua cu mine autori români. Știu eu câțiva care, pe lângă faptul că scriu foarte bine, au mulți cititori, le citesc romanele cu sufletul la gură, au și foarte mult umor. Ar fi o zi/noapte de neutat. Theo Anghel și Monica Ramirez sunt alegerile mele!
8. Ce ecranizare a unei cărți horror ți-a plăcut mai mult decât cartea în sine?  (Blog de idei)
Acum ceva ani am încercat să vizionez ecranizarea cărții Parfumul de Patrick Süskind. Ideea e că nu am putut să privesc până la capăt. După 15 minute am oprit filmul. Dar am văzut Coraline – ecranizare după cartea cu același nume, scrisă de Neil Gaiman
9. Ce carte ți-a făcut pielea de găina/te-a speriat foarte tare?                                 (Captive in the world of books)
Nu am citit multe de genul, dar pot nominaliza aici cartea Andradei Posedarul. Necunoscutul poate oricând speria orice cititor.
10. Pumpkin Spiced Latte: Care e bautura/snack-ul tau preferat in timp ce citesti? (Hoața de cărți)
Cel mai des mă însoțește ceaiul sau crănțănele din cartofi. Asta atunci când beau și mănânc în timp ce mă cufund în lectură. Dar nu fac asta foarte des, să știi.
Mulțumesc mult, Ioana Maxim!  Provoc și eu pe Anca Rucăreanu de la Anca și cărțile. Iar de pe Booktube pe Ioanna H și pe Carmen Florentina – răspuneți cum și unde vreți, fetele!
 
 

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

31 octombrie 2017 at 5:07 PM

Îți multumesc din suflet ca te-ai gândit la mine! 😍 E un tag foarte frumos, iar tuuuu, prin felul tau de a scrie, stii cum sa ajungi la inima noastră…



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.