Deziluzii, Raluca Butnariu – Recenzie

Deziluzii, Raluca Butnariu este despre viață, despre iubirea cu iz de trecut și povești nemuritoare. Este precum un basm din care nu ai mai vrea să te trezești.
Sunt în acel moment în care mi-aș dori să îmbrățișez fiecare deziluzie, să o îmblânzesc și să o fac să doară mai puțin. Sunt în acel moment în care-mi amintesc fiecare etapă a vieții mele – cu fiecare decepție, cu fiecare rană rămasă-n suflet și fiecare picătură de amar ce curge încă din interiorul meu.
Deziluzii am trăit și voi trăi oricând, nu mă tem, nu le invit în viața mea, dar sunt sigură că vor veni neinvitate, fără să întrebe măcar dacă-s de acord sau dacă-s pregătită. Dacă tot vor veni, de ce să mă mai tem? Dulce-amarul vieții va fi mereu prezent, viu și amăgitor.
Dar mereu  voi găsi un antidot, o portiță de scăpare, un refugiu perfect pentru a mă vindeca. Și pregăti pentru următoarele deziluzii. Nu totul este deziluzie, nu totu-i regret. Există în orice o frumusețe, o mângâiere, o șoaptă, o nemărginită iubire deghizată în durere și o putere infinită.
Prima întâlnire cu Raluca Butnariu a fost o Regăsire, de fapt. Exact așa am simțit-o – ca pe o reîntâlnire, ca pe o revedere după ani de distanță și tăcere. Am simțit în ea o sursă de putere și energie, iar în mine o dorință acută de a visa, de a spera din nou în binele și frumusețea din jur.
Cartea Deziluzii am citit-o în cel mai bun moment, în cel mai prielnic episod al vieții. Atunci când am simțit că m-am pierdut, că m-am lăsat pradă exteriorului, iar eu nu mai pot avea acces la ceea ce se întâmplă în interiorul meu. Am citit-o în ziua în care am simțit că am nevoie de altceva, că am nevoie de o baie infinită de iubire, de o deconectare sigură de la tot ce înseamnă realitate
Am citit Deziluzii de Raluca Butnariu cu dor, cu sete, cu patimă, cu nevoia unei salvări, cu dorința arzătoare de a părăsi o stare ciudată – o stare de tristețe venită de nicăieri. Am citit Deziluzii cu poftă nebună, cu pofta și nevoia de a citi la nesfârșit dintr-o realitate altfel – pe care aș fi făcut orice..numai să nu o părăsesc atât de repede.
Deziluzii m-a ajutat să mă cufund, să mă deconectez, să mă rup total și să zâmbesc. Să trăiesc, să simt, sâ-mi doresc, dar și să accept realitate, nu ca pe o durere, ci ca pe un moment de răscruce – în care răbdarea va fi răsplătită așa cum se cuvine, iar răsplata va fi doar pentru cei care au răbdare.
În Deziluzii de Raluca Butnariu se simte iubirea, se  simte și frumusețea, se simte și nerăbdarea, dar și încăpățânarea personajelor. Se simte dorința, speranța, neputința și lupta pentru a deveni bun pentru celălalt, pentru a se ridica la înălțimea statutului pe care căsătoria – așa aranjată cum e, îl oferă protagoniștilor.
În lumea lor totul e aranjat, căsătoria se petrece cu ani în urmă, libertatea lui Morgan este neștirbită, el continuând să-și trăiască viața exact așa cum simte, după pofta inimii. Ea, Jessica, are timp să se transforme într-o femeie demnă de soțul ei, de rangul lui. Iar când întâlnirea dintre ei nu mai poate fi evitată, Morgan pornește la drum cu același gând: că nu-și vrea soția, că nu o suportă.  Și nici nu stă pe gânduri atunci când află cum poate să schimbe realitate.
O soluție deloc demnă de familia lui, dar atât de dorită. Peste puțin timp, căsătoria lui va fi istorie, va fi liber și își va putea continua viața fără griji și fără o nevastă insuportabilă. În trei zile va putea fi fericit cu adevărat.
Michael oferă fratelui șansa asta, îi deschide ușa spre libertatea totală. Și tot el, știe că ideea divorțului va fi uitată, atunci când Morgan și Jessica se vor vedea. Trei zile pentru ca iubirea din sufletele lor să înflorească, să-i cuprindă cu totul… și să-i lase fără suflu.
Trei zile sunt deja prea multe, căci întâlnirea dintre ei este fulgerătoare, cu ceva durere și multă agitație. Destinul mereu va surprinde, va găsi căi să apropie, sp aducă împreună și să unească pentru totdeauna.
Divorțul este o decizie comună și eliberatoare – deși Jessica își iubește soțul, dar gelozia și o serie de evenimente nefericite – accidente intenționate, o pierdere inevitabilă și ireversibilă, dar și o femeie- pericol, care îi pune lui Morgan soția în pericol, teama de a o  pierde, îl trezește la o realitate deloc greu de acceptat: își iubește soția mai mult decât crede, decât își poate imagina.
Am citit fiecare pagină a cărții Deziluzii de Raluca Butnariu cu sufletul la gură, fiecare cuvânt și emoție îmi ajungea la suflet, făcându-l să vibreze, să se bucure, să lăcrimeze sau să simtă durerea. Pe tot parcursul cărții, emoția și-a trimis fiorii în tot corpul, am vibrat sute de pagini, fără să mă plictisesc. fără să simt când trece timpul sau când dau pagină după pagină.
Povestea Deziluziilor este scrisă atât de frumos, cu ușurință și cu bucurie. Am simțit fericirea transmisă dincolo de cuvinte, dincolo de acțiune, dincolo de coperți – am simțit fericirea autoarei în interiorul meu.
Deziluzii de Raluca Butnariu a fost și va rămâne un dar de suflet – un dar ce depășește materialul și palpabilul, un dar pentru care-i mulțumesc  Ralucăi. O să rămân veșnic recunoscătoare autorilor a cărot povești rămân în mine, și cu mine mereu – indiferent de anul în care am pătruns în tainele lor.
Deziluzii  mi-a vorbit despre legi, despre supunere, societate, decizii prea puțin gândite, dezamăgire, dorință, schimbare, nepuțință. luptă, destin și multă iubire – concretizată într-o și mai mare schimbare.
Deziluzii de Raluca Butnariu spune o poveste fascinantă, fabuloasă. O poveste despre iubirea recunoscută, acceptată și eliberată, despre acea iubire furtunoasă, focoasă , periculos de înălțătoare și foarte capabilă de a produce miracole în viața acelora care aleg să creadă în iubire, în miracole și în propriile persoane.
Deziluzii NU dezmăgește, Raluca Butnariu NU dezamăgește, ci încântă și cucerește. Iar Deziluzii(le) ei.. NU ai cum să nu le iubești, nu ai cum să le consideri dureroase, ci doar benefice, ușoare ca o adiere de vând, blânde ca un fluture. Deziluzii încălzește și ajută să-ți recapeți încrederea că totul va fi bine.
Deziluzii de Raluca Butnariu – o carte plină de surprize și emoții ce te vor face fericită! De ce? Pentru ceea ce vei citi și simți, dar și pentru vestea bună: Pentru că de pe data de 29 noiembrie 2017 poate ajunge  și la tine. Doar prin curier și doar cu reducere.
Mulțumesc mult, Raluca Butnariu! Mulțumesc mult, Librex!
 
 
 

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.