Moșul bun e unul rău!

Acesta este un text plin de umor. Este un pamfșet și trebuie să fie tratat ca atare… E un fel de ”nu te supăra frate!”
Ultimatum pentru Moș Crăciun!
Și acum chiar nu glumesc! Și nici nu mai amân momentul! Și nici nu mai sunt dispusă să aștept să vină de bună voie cu energia mea în tolba sa mare. Apropo. știi de ce e așa mare tolba moșului în fiecare an? Știu că habar nu ai! Și știi de ce? Pentru că Moș Crăciun a păcălit pe toată lumea.
Și ție îți spune că are tolba plină ochi cu cadouri pentru copiii cuminți. Ei pe naiba! Nu are atât de multe, dar mereu, an de an, ține în tolba sa și energia mea. Daaaa! De la ea tolba moșului e gata să explodeze și să dea pe afară!
Nu mă plâng, doar îl rog pe Moș Crăciun să facă un pustiu de bine să-mi redea starea de bine, căci el e singurul care a plecat cu ea în depărtare și văd că nu mai vine. Și treaba devine serioasă, Moșule, căci NU așa ne-a fost înțelegerea.
Nu sunt rea, am tot așteptat, iar până anul ăsta moșul nu a întârziat niciodată. Și nici nu a avut evoie de avertisment sau ”amenințare” scrisă, dar văd că acum nu se mai poate! E aproape finalul anului, el se scaldă în energie – și nici măcar nu este a lui, iar eu stau și trag de mine. Și pe tine, moșule… te doare la..tolbă de mine. Păi cum era aia cu ”Moș crăciun e bun. Și aduce cadouri tuturor copiilor cuminți. Și iubește pe fiecare?” E un mare fake, iar tu îți facu familia de râs!
Ce? Nu mai sunt copil? Hai nu serios?! Dar tu nu ai auzit de copii mari sau copii de toate vârstele?! Dar de ”Moșul bun e unul rău”, ai auzit? Nu?! Auzi acum! Și pentru că.. gata m-am supărat! Tu nu ești un copil cuminte deloc, iar eu nu am să dăruiesc energia mea unui astfel de copil! Nu o meriți! Gata! Adu-mi acasă energia!
Să mă supăr? Să izbesc pe aici? Să mă cert? Pe toate le-am făcut. Rezultatul este același: o minunată și continuă durere de cap, o durere de inimă și o stare de oboseală psihică cronică. Pentru ce? Dar mai ales.. pentru cine? Pentru Moșul bun care-i rău anul acesta! Știu nu merită!
Moșule, mă bucur de nu se mai poate! Mă bucur că TU citești scrisori, cărți poștale, romane fantasy, SF, chiar și romance, dar să știi că mai am și eu treabă. Și nici nu-i prea profi din partea ta să-mi furi mie energia și cheful, să le folosești pe ale mele (pe ele = cheful și energia) și pe mine să mă lași să aștept. Mi te-ai plâns că ai pierdut urma energiei tale debordante.
Și m-ai rugat să te ajut, dar te rog eu, NU FĂ ABUZ că ne supărăm! Hai fuga, fuguța la mine. Cu energia mea debordantă și cu o mare de chef.. de treabă. Asta ți-am dat, asta să-mi dai înapoi.
Dacă nu vii până mâine dimineața, să știi că voi încuia ușa și nu mai intri în casa mea anul ăsta. Și nu, nu te gândi că hornul e salvarea ta, că nu o să poți intra nici pe acolo.
Nu-ți cer cadouri, nu le vreau, Tu doar aduci cadouri, nu împlinești dorințe, așa că vreau doar ceea ce este al meu. Pentru cadouru fii TU moșul bun, dar pentru dorințe împlinite, am eu Moșul meu minune..care face minuni. Fii moșul bun și adu-mi ce-mi aparține! Până atunci voi spune tuturor că Moșul bun este rău
Dacă nu vii până dimineață cu… promit că voi scrie despre tine. Și toți vor afla că mi-ai furat toată energia și acum ai dispărut cu ea în sac.
Să ai drum bun! Și te rog. nu mă trezi mâine dimineață, lasă-mi energia lângă pat!
Te-am pupat!
Articolul nu era programat, am începyut să-l scriu fără intenția de a-l transforma într-un articol, dar blogu-ul îmi sime lipsa și cam începe să țipe la mine – pe bună dreptate. Nu-l cnsiderați lipsit de suflet sau o răutate în prag de sărbători, căci nu este!
UN GÂND BUN – unul pentru fiecare suflet care-mi este alături întotdeauna. Un gând plin de recunoștință pentru fiecare dintre voi și-o încercare pentru mine de a face haz de necaz (a glumi).
Hai să avem pace și iubire în suflet și un motiv de a nu renunța!
Văd că încă mai știu să scriu, deci..nu e totul pierdut. Nu de tot.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments



23 decembrie 2017 at 11:55 AM

Craciun fericit, Laura! Clipe magice alaturi de cei dragi!



23 decembrie 2017 at 8:24 PM

Interesant articolul, l-am citit cu drag și chiar m-am amuzat la unele faze. Sărbători fericite!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.