Îmbrățișarea e gratis: De asta facem economie?

Hai cu motivele de sărbătoare – văd că se poartă internațional acum, că național nu ne mai ajunge. Azi a fost este Ziua internațională a îmbrățișării. Minunat! Dar ne trebuia o asemenea zi? Păi ce? Mâine nu mai e ziua asta, deci nu ne mai îmbrățișăm gratis, ci contra-cost. Mâine costul unei îmbrățișări va fi un pumn în meclă.
Tot azi a fost și Ziua internațională a zăpezii, știai? Ei, aș! Da la ce ne trebuie nouă ziua asta? Lasă mai bine cu îmbrățișatul. Că e cool și arată cât de buni și iubitori suntem noi, unii cu alții. Gluma-i bună, dar nu am râs deloc!
Serios! Uneori am impresia că doar gura e de noi, oamenii, în general. Vorbim așa frumos despre nu știu ce zile, evenimente, o mai ”ardem! și cu motivaționale, dar suntem praf! Ete așa! Teoria e beton, practica ne aruncă-n mocirlă până în dinți!
Nu sunt contra zilelor internaționale, dar nici nu mă dau în vânt după ele! Știi cum mi se pare mie un astfel de eveniment.. – ca multe altele, de altfel (ziua prieteniei, ziua sărutului și ziua lui valentin cel  veșnic îndrăgostit de prostia omenească). Eu le asemuiesc doar cu un bărbat matol care are nevoie de motive să n-o căsăpească pe nevastă. Ei, na că are acum Gigel motive să nu o mai bată măcar de dragul lui Valentin, că nu-i mai dă palme, ci sărutări de să-i ajungă cât pentru un an, iar Gigel ăsta de ziua lui și ziua prietenului Costel.. nu mai beau ca porcii, ci joacă poker pe bani – ca să aibă mâine ce turna în stomac.
Lăsând la o parte gluma, ironia și umorul colorat, eu chiar nu mă dau în vânt după astea.
Îmbrățișarea este un gest – al prieteniei, al iubirii, al susținerii și înțelegerii. Este o bucurie, o șansă, un dar, o dovadă de iubire, iertare și împăcare. Este un mod prin care se poate vindeca un suflet rănit. Este și… un mesaj: ”Nu ești singur”. Este o nevoie umană – de asta se și spune că o îmbrățișare valorează cât o mie de cuvinte. Este tot ce vrei și cum vrei tu să numești. Reprezintă atât de multe această banală îmbrățișare, e gratis, e simplă, nedureroasă și nesupărăcioasă – nu s-ar supăra dacă ne-am folosi mai des de ea, deci vezi tu..câtă bunătate încape într-o îmbrățișare!
Și deși e simplă, e gratis, e bună, e mare și durează cât vrei tu, tot o singură zi pe an îți amintești de ea. Și nu pentru că te-ar fi ”lovit” dorul să îmbrățișezi pe cineva, ci pentru că e Ziua internațională a îmbrățișării.
Îmbrățișează! Oricând, oricât și pe oricine! Că nu se supără nimeni, zău, iat dacă se supără – este excepția, dar de acum doar nu o să renunți la plăcerea ta, doar pentru că se supără un insensibil, nu? Oamenii au nevoie de iubire, de gesturi simple, pline de suflet, iar îmbrățișarea (din senin) e mană cerească
Îmbrățișează soția și iubita dimineața, îmbrățișează atunci când te simți obosit sau celalalt e frânt. Nu vei avea nevoie de cuvinte pentru a simți starea de bine și recunoștința.
Adormiți îmbrățișați. Eu poate sunt mai romantică – romantismul ăla hidos, în opinia unora, dar eu dacă nu sunt îmbrățișată nu dorm! Nu pot să dorm dacă nu mă simt îmbrățișată, prefer să număr oi.. decât să dorm. Dacă copiilor mici trebuie să le spui povești sau să le cânți ca să adoarmă, pe mine trebuie să mă îmbrățișezi – da, sunt un copil mai mare.
Flori și îmbrățișare la pachet. Dacă ești așa bărbat bine, atunci când îi dăruiești flori femeii, mai dăruiește-i ceva – îmbrățișarea. 2 în 1 la același preț de numai 50 de lei. Profită acum!
Suferința e prietenă cu îmbrățișarea. O problemă nu se rezolvă pocnind din degete, dar durerea din suflet poate fi ameliorată cu o simplă îmbrățișare. Iar norocosul se va simți ceva mai bine, se va simți înțeles, susținut și va simți că are pe cineva aproape, iar asta îi va ridica moralul.
Îmbrățișează dansul fără teamă. Când vrei să-i spui ce simți, dansul este una din soluții. Dansează cu ea, adu-o cât mai aproape de tine și simte cum inima vă bate în același ritm nebun. Pasiunea dintre voi nu se poate sfârși prea ușor, iar îmbrățișarea de la final este dorința mută că povestea voastră abia începe.
Împăcarea-i dulce, îmbrățișarea văpaie continuă. Doamne, da ce romantism a dat azi peste mine? Ei, revenind.. Da, împăcarea-i dulce, iar îmbrățișările aprind focul interior de neoprit, acel foc ce va intensifică dorința ce vă ține uniți mereu.  Și de la îmbrățișare te las să acționezi singur sau să visezi frumos în continuare.
Mi-am amintit acum că există și Ziua internațională a sărutului. Haaa! Sunt curioasă pe asta o preluăm? Dar atenție! Sărutul va fi cu măsură până în ziua cea mare – ziua sărutului,  Adică, pe 6 iulie.   Realizezi că am deveni niște zombi? Ce eram noi frustrați, dar fără sărut murim încet.
Ce zici de ziua salutului? Asta-i comedie mortală! Ar fi simplu. Unii chiar o aplică și în rest, nu doar pe 21 noiembrie. Și le place tare când trec pe lângă oameni ca pe lângă niște vitrine ticsite cu de toate.
Ne-am distrat, acum hai să mai facem și ceva treabă. Cum adică? Moralul sus, mâine e luni!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.