Zi de iarnă cu povești: Maria și fulgii de nea, Rodica Pușcașu – Star Tipp

Am cunoscut universul cărților mult mai târziu, când nu mai eram chiar așa un copil. Și-am citit cât am putut de mult, dar cărțile copilăriei și poveștile au rămas în spate, nedescoperite. De  foarte multe ori am regretat încăpățânarea mea de a nu citi încă de când am învățat să citesc -de unde timp pentru lectură! Eu mă jucam cu cărțile ”De-a casa Eliott”. Acum am aflat că este și cartea, nu doar filmul, de care, apropo, mi-e tare dor.
La 31 de ani m-a apucat melancolia și dorința de a citi cărți pentru copii. Se poate spune că am dat în mintea copiilor, dar nu e un moft, ci o necesitate. Uneori simt nevoia îmbrățișării unei cărți de povești, carte scurtă, ușor de citit – care să-mi aducă în realitatea haotică un strop de magie.
Autoarea Rodica Pușcașu m-a ajutat astăzi să pătrund în universul magic al copilăriei. Cartea Maria și fulgii de nea este perfectă pentru această zi, pentru o duminică friguroasă sau pentru momentele în care oboseala vă răpește energia și cheful de a citi altceva.
Cărticica buclucașă este un buchet de fulgi de nea, un buchet imens de bucurie, liniște, dragoste, armonie, zâmbete, speranță, lecții de viață – pe care, cei mari le pot repeta, iar cei mici le pot învăța cu ușurință.
Într-un stil blajin, autoarea dăruiește copiilor de orice vârsta povestiri fantastice, care sigur vor reuși să înveselească, să trezească curiozitatea, să pună accent pe acele valori esențiale, pentru o viață frumoasă și fericită.
Rodica Pușcașu dăruiește tuturor din frumusețea sa interioară, dăruiește copiilor speranță, părinților liniște, iar mie îmi dăruiește un strop din tot ce înseamnă ea: iubire, bunătate, blândețe, dragoste de carte, iubire pentru cuvinte.
Prin oameni precum Rodica Pușcașu, lumea exterioară devine instant mai bună, mai veselă, mai liniștită, mai atentă, iertătoare și blândă, cu mintea limpede și sufletul deschis. Într-o lume ideală cea care contează este iubirea, cea de care avem nevoie este iubirea. Într-o astfel de lume, nu ar exista răutatea, invidia, tragicul. Nimeni nu ar avea nevoie de mai mult. Nu ar exista tristețea, sărăcia, ura, deznădejdea, frica.
Pare o carte atât de mică! Mică este – ca pentru un copil aflat la început de drum, dar conținutul ei este.. măreț! Între coperțile grăitoare se ascunde adevărata bogăție, valoare și hrană numai bună pentru suflet.
Lumea în care trăim nu este ideală, dar cu ajutorul cărții Maria și fulgii de nea de Rodica Pușcașu, lumea se poate transforma, se poate lumina, îmbrăca în culoare, îmblânzi. Azi multe suflete sunt înghețate și reci precum zăpadă, tot mai puțin cred în magie și minuni. Tot mai puțini admiră frumosul și simplitatea, tot mai puțini se mulțumesc doar cu ceea ce au deja și cu ceea ce sunt. Se-aleargă după avere risipită de timp și uităm că timpul ne este prieten și dușman, deopotrivă.
Cât de mult s-a schimbat totul, cât de puțin mai contează valoarea, cât de puțin apreciem iubirea, sufletul și omul. Azi se apreciază doar ce se vede, doar materialul și strălucirea, dar nu strălucirea care ar trebui.
Azi nu mai credem în noi, nici în viață, nici în om. Azi se crede doar în putere, în bani și obiecte mari. Azi am evoluat, dar la ce ne ajută? Evoluția ne îndepărtează tot mai mult de puritate, de sentimente curate și frumusețe. Timpul a evoluat, mulți au rămas pe loc. Sau și mai rău.. au regresat.
Azi iubirea e demodată, iertarea nu mai există, bunătatea este greșit înțeleasă, încrederea e atât de greu de câștigat, recunoștința e doi metri sub pământ. Știi? Măcar afară să fie cald, că-n interiorul omului este viscol.
Azi lumea nu mai e a oamenilor mari, ci a sufletelor mari. Lumea nu mai este a noastră, este a lor și pentru ei. Dar ei depind de noi, de ceea ce noi îi învățăm despre lumea în care au avut șansa să se nască. Azi depinde foarte mult de ceea ce văd la noi, căci ne vor copia atitudinea, ne vor imita gesturile și vor rosti aceleași cuvinte auzite la noi.
Lumea lor poate fi mai bună decât lumea noastră. Depinde din ce va fi construită, iar temelia stă în puterea noastră. Lumea lor depinde și de lumea noastră – citește povești și învață odată cu copilul tău.
Maria si fulgii de nea, Rodica Puscasu1
Citește Maria și fulgii de nea, Rodica Pușcașu și vei învăța odată cu copilul tău să vindeci suflete, să ștergi lacrimi, să colorezi tristeți, să salvezi viitorul, să râzi cu durerea, să dansezi cu rănile. Totul va fi mai simplu și mai frumos.
Poveștile nu sunt viață, dar odată citite prind viață. Maria și fulgii de nea este precum praful magic -imposibil să nu înveți din faptele bune și greșelile pe care le-au făcut micii prieteni.
Maria și fulgii de nea de Rodica Pușcașu vorbește despre puterea iubirii, puterea iertării, prietenie, frumusețea naturii, importanța și frumusețea unică pe care o are fiecare anotimp în parte, tristețe, bucurie. Spune suav prin vocea autoarei despre reacții și decizii, dar și acțiuni care fac rău, atât celor din jur, cât și celor care le pun în aplicare.
Pentru câteva clipe – ce par o frumoasă eternitate, Rodica Pușcașu aduce copilăria în realitatea ta, te reînvață să fii copil, să te bucuri de toate lucrurile simple, să-ți deschizi inima, să uiți tristețile și să revii zâmbitor și încrezător.
Maria și fulgii de nea, poate oricând să-ți spună că ”binele și răul vor fi întotdeauna răsplătite”, iar recunoașterea faptelor atrage întotdeauna rezolvarea și eliberarea sufletului de sentimentul vinovăției.
Tot această cărticică arată clar că totul va fi bine, că binele învinge răul, iubirea învinge ura, bucuria învinge lacrima, bunătatea este mai puternică decât răutatea. frigul din suflet va fi înlocuit de căldura vorbelor potrivite.
Cât de bogată s-a dovedit a fi Maria și prietenii ei! Au dat dovadă de foarte multă înțelepciune atunci când au înțeles că distrugerea naturii nu va împlini dorința sa, iubirea părinților nu va fi niciodată mai puțină, chiar dacă se împarte la doi, că darul făcut din suflet.. nu-i poate lua păpușa, că omul de zăpadă nu va dispărea pentru totdeauna sau că Spiridușul Întunecat nu va reuși să-și ducă planul la îndeplinire.
Ce carte frumoasă, ce iarnă frumoasă, ce frumos e să fii copil! Și poți copil atunci când vrei, de câte ori vrei.
Mulțumesc mult pentru cadoul tău și pentru reîntâlnirea mea cu prietena mea dragăm copilăria!
Lectură plăcută sigur vei avea, căci una din povestirile Mariei, sigur te va bucura, iar fulgii de nea.. ei te binecuvântează.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.