Invitație la cină: The Pizza Book Tag

Știu că ți se pare o oră nepotrivită pentru cină, dar invitația mea nu o vei putea refuza. În primul rând este vorba de pizza, apoi este o pizza delicioasă, bogată în cărți. Și un ultim motiv pentru care merită să accepți această masă – la o asemenea oră.. este.. această pizza nu îngrașă deloc, poate fi consumată oricând – ba chiar este și recomandat consumul zilnic de pizza literară.
Ei, hai! Nu te mai plânge că ești gras și te-ai tot gândit la dietă! Oricum nu te cred. Și dacă tu chiar ești la dietă, rețeta mea nu te va face mai pufos, garantez!Știu că nu ai mâncat în seara asta decât cu ochii. Ai făcut ochii cât cepele la bucata de friptură suculentă. Gata! Nu te mai înfometa atât. Lectura te va ajuta să uiți, dar și să te hrănești sufletește, iar asta nu te va face niciodată pătrat.

Îți lasă gura apă: Gustă cu încredere! The Pizza Book Tag

 

Cașcaval – o lucrare simplă, dar profundă

Delicios! O porție de Cine mi-a furat cașcavalul de Spencer Johnson  poate fi perfectă pentru pizza. O poveste care te poate ajuta să faci față unor schimbări, pasul important care poate arăta viața din alt unghi sau dovada că viața valorează mult mai mult decât ai putea crede. Acest fel de cașcaval nu este agreat de toată lumea, motiv pentru care, am pentru doritori și o altă opțiune.
Mai am o variantă de cașcaval. E mult mai tolerat de stomacul multora, așa că spun că este absolut divin o porție generoasă de Oscar și Tanti Roz de Eric Emmanuel Schmitt. Vei dori să nu se mai termine, să mai guști din el la infinit, fără să ai vreodată senzația că te-ai săturat, că e prea mult sau că  te simți rău de la atâta cașcaval consumat.

Pepperoni – o lucrare cunoscută, veșnic populară

Am să-ți servesc Mândrie și prejudecată de Jane Austen. Mi-a plăcut enorm, mă dau în vânt după cartea asta, fără niciun fel de comentariu extra. Nu aș avea ce să spun, dar e prima carte clasică (pot să o numesc așa?) pe care am citit-o cu sufletul la gură.
Dacă ești alergic la clasici, zic să te ajut cu un Harry Potter de J. K. Rowling. Am gustat și eu, ca să nu mor de poftă. Bun, bun, dar nu mi s-a făcut din nou dor și nici poftă de volumul al II-lea.

Ciuperci – lucrare obligatorie din școală care ți-a plăcut

Au fost mai multe romane din lista de lectură obligatorie. Mai multe mi-au plăcut, dar nu te gândi că am exagerat, căci nu e deloc așa. Dar un roman mi-a rămas în suflet și-mi amintește și de proba scrisă de la Bacalaureat: Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război de de Camil Petrescu. Nu mă întreba de ce mi-a plăcut, dar dacă tu nu te dai în vânt după intelectuali, am pentru tine altă bunătate de pe vremuri. Pădurea spânzuraților de Liviu Rebreanu m-a ținut cu sufletul la gură până la final.
O a treia variantă și ultima este Baltagul de Mihail Sadoveanu. Știu că nu multora le-a fost pe plac, dar pe mine m-a încântat, atât romanul, cât și ecranizarea.
Cârnat – o carte care are doza perfectă dintr-un anumit gen literar
Nu știu de ce, dar imediat cum am citit cerința, m-am gândit la thriller. Fata cea bună de Mary Kubica. Este povestea care te ține captiv până la final,  care te face să ridici din sprânceană, să-ți pui întrebări și să aștepți deznodământul cu inima tremurând.

Extra-cașcaval – carte mai lungă decât trebuia să fie

Nu e vorba că nu-mi place cașcavalul din abundență. ba dimpotrivă, dar nu știu la ce să mă opresc. Îmi vin în cap doar cărți mult prea scurte. Așa că aici te las pe tine să-mi atragi atenția, să mă pregătești moral cu niște titluri.
Pizza vegetariană – vegetarianul preferat – personaj sau autor
La acest capitol sunt praf, căci nu stau să cercetez viața autorilor, să văd dacă-s vegani sau vegetarieni, pentru mine sunt autori pe care-i citesc și autori pe care nu-i citesc – din diferite motive.
Cu toate astea, aș zice o carte pe care mi-aș dori să o citesc într-o zi. Cartea Vegetariana a lui Han Kang, a fost cea care mi-a ajuns în minte, atunci când am ascultat cerința.

Pizza rustică – carte care te face să te gândești la bunicii tăi

Cred că nu va mai fi nicio surpriză pentru nimeni. O să spun doar un titlu destul de previzibil: În casa bunicilor de Ionel Teodoreanu. Mă gândesc mereu la tot ce mă leagă de ei, îmi amintesc fiecare vara, cu bucuriile și tristețile sale, dar și la despărțirea iminentă

Pizza hawaii – o carte cu o atmosferă tropicală

Habar nu am cât de tropicală este cartea ce-o voi nominaliza, dar cu siguranță este una cu foarte fierbinte, umedă, dar și cu furtuni. E o carte care mi-a plăcut nesperat de mult. în ciuda categoriei sau genului literar din care face parte: Pe strada Londra de Samantha Young. Să-ți mai spun că povestea este plină de durere, de căutări, de nevoi, dar și de iubire și prietenie devotată? Tocmai ți-am spus..

Anșoa – o carte pe care nu o agreați

Cea mai recentă ”anșoa” pe care am gustat-o mi-a lăsat un gust amar și dureros, o senzație neplăcută de trunchiat. Alegerea mea este Cântec lin de Leila Slimani. Dacă mai vrei una, îți mai spun, căci mi-am amintit acum de Adulter de Paulo Coelho. Este ultima carte a lui citită de mine. Despre altele nici nu știu, căci nu m-am mai trezit ducându-i dorul autorului, după dezamăgirea Adulter.

Crustă umplută – o carte ce ți-a atras atenția încă de la început

Am văzut coperta și m-au trecut fiori. Privește-mă de Nicholas Sparks. Abia aștept să o am în bibliotecă și să o citesc – așa spun la toate cărțile de pe lista de dorințe și prea puține sunt deja citite. Dar abia aștept această carte.

Cea mai bună. Care este pizza preferată

Îmi place pizza! Chiar mult! Și mănânc de fiecare dată când mi se face dor. De vreo trei ani, doar pizza cu brânză. Sau oricare alta, dar care nu are pic de carte (asta am scris prima dată) carne, și da.. nu are nici carte, te asigur.

Pizza party – cui dau acest tag

Dacă-i musai, cu plăcere! Accept invitația la masă din partea Ancăi, Oanei, Adrianei și Cătălinei. Accept cu drag și alte invitații, numai să știu și eu  – ca să verific agenda. Abia aștept să mănânc o nouă pizza alături de fiecare!
Îmi doresc să te fi simțit bine alături de mine și în această seară de weekend! După o așa masă copioasă… merge o doză generoasă de lectură, nu-i așa?

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

18 februarie 2018 at 10:22 AM

Sa ai pofta la pizza, Laura! 😛 Mulțumesc de tag. O sa preiau si eu, zilele astea. 😀



Adriana Ivan
18 februarie 2018 at 10:23 AM

Mulțumesc mult pentru tag. Il voi prelua cu drag 😉





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.