Destinul nu te ia pe ocolite: Cercurile mistice (Cercurile mistice #1), Nicoleta Tudor – Librex

La  sfârșitul lunii martie – da, știu.. suntem în aprilie, dar eu cam de atunci mă tot chinui să mă adun pentru a scrie pe blog – parte din sufletul meu ce deja se simte abandonată. Mi-e dor de lectură, de scris în fiecare zi aici, de energia, inspirația și motivația pe care o simțeam și o aveam la începutul acestui an.

Mi-e dor de mine, iar dorința mea de regăsire mi-a adus în brațe o autoare cu care abia așteptam să mă întâlnesc la o șuetă literară, la o poveste și o îmbrățișare de urs. Încă de la prima pagină am simțit aroma unei povești de iubire.

Cercurile mistice de Nicoleta Tudor îmbină prezentul cu trecutul, noul cu vechiul, iubirea cu ura, blestemul strămoșesc cu misiunea a doi tineri, magia neagră cu durerea și iubirea neîmplinită.

Primul personaj pe care l-am întâlnit în această călătorie a fost Maria – protagonista romanului, alături de familie – una destul de unită, dar și specială. Maria are parte de vise nocturne, vise ce reușesc să-i dea o stare de agitație și confuzie. Acesta este doar începutul, doar un indiciu despre cine este, cum este și care este misiunea ei, de fapt.

Adevărul și secretele, dar și visele o ghidează, o transformă – din interior spre exterior, iar realitatea devine dură, fără să o poată schimba – deși ar fi putut face foarte multe, cu toate darurile cu care fusese înzestrată, dar nu și asta, nu și vindecarea mamei.

Înainte de despărțire, Maria primește de la mama sa un lănțișor cu un medalion – cele trei cercuri mistice care îi tot apar Mariei. În misiunea pe care află că trebuie să o ducă la îndeplinire, tânăra este ajutată de mătușa ei, este și tatăl ei aproape – deși el a fost cel mai afectat de plecarea bruscă a soției.

Într-o zi, la școală, îl cunoaște pe Matei, iar întâlnirea lor nu este întâmplătoare. Nu e o banală coincidență. Lor le-a fost scris să se întâlnească, să se îndrăgostească la prima vedere. Ei doi.. au o misiune, aceeași misiune..pe care doar împreună o pot împlini. Doar împreună își pot salva strămoșii.

În scurtă vreme află că au aceleași vise în fiecare noapte, că au lănțișoare identice – pe care Matei îl primește de la tatăl lui, înainte ca acesta să plece.  Află cine sunt cu adevărat, ce trebuie să facă, iar de acum înainte au de descoperit – tot împreună, CUM anume să facă pentru a reuși să împlinească ceea ce le este scris.

Maria și Matei află, treptat, totul unul despre celălalt. Doamne, câtă durere am putut să simt în povestea lui Matei! Cât de mult a suferit acesta – exact ca și tatăl lui, câte zile a fost internat și diagnosticat aiurea – pentru ca mama lui să ascundă adevărul. Dar a cunoscut-o pe Maria, o iubește și vor rămâne mereu împreună – acesta este planul lor. Oare și al destinului?

Până la viața fericită și liniștită, Maria și Matei.. au o mulțime de piedici de traversat, au o groază de aflat, de umblat, de rezolvat și de salvat. Vor reuși să facă tot ce trebuie pentru a încheia cu succes această misiune?

Pentru început descoperă un jurnal, cu ajutorul căruia afla toată povestea, tot adevărul și simt pe propria piele pericolul, ura și puterea magiei negre. Dar amândoi au parte de protecție – cu ajutorul lănțișoarelor cu cercurile mistice. Astfel reușesc să țină departe puterea Elvirei și ura care încă atacă pe cei din prezent.

O poveste cu foarte mult momente tensionate, cu foarte multe pericole și situații limită. O poveste întortocheată, o iubire puternică, dar împovărată de ură va dăinui chiar și după dispariția țiganilor și a vrăjitoarei care nu și-a dorit decât să facă rău, să instige la ură, separare și dispreț.

Cercurile mistice de Nicoleta Tudor este genul  de poveste care îți dă de gândit. De ce? Pentru că nu poți să nu te gândești la cât de îndoctrinat era un om, la cât de multe poate face răutatea, urâțenia, ura și propria frustrare și neîmplinire.

Nu am putut să nu fac o paralelă cu realitatea de astăzi. Nu am putut să nu mă gândesc la cât de îndoctrinați sunt unii – chiar și acum – în era evoluției, a rapidității și a libertății. Până și astăzi.. părinții decid viitorul copiilor – ce carieră să aibă, pe cine e bine să iubească..de parcă poți porunci inimii o secundă măcar!

Revenind la povestea Cercurilor mistice și la misiunea Mariei și a lui Matei.. acestea urmează ghidarea primită în vis, se lasă ajutați de rude, ba chiar și de sătenii – care încă simt prezența și răutatea Elvirei. Trec, este adevărat,  prin foarte multe provocări, dar știu cum anume să înfrunte totul, cum să se protejeze, cum să-și țină sub control – sau când să-și folosească puterile.

Dar crezi că răutatea întruchipată cedează așa ușor?! Niciodată! Răutatea Elvirei atacă din toate părțile, prin toate modalitățile pe care le are la dispoziție: îi atacă pe cei doi, dar cedează în fața cercurilor mistice purtate de către salvatori. Atacă și pe tatăl Mariei, dar nu-l poate înlătura – în ciuda oricărei încercări.

Revenirea în satul Elvirei și a țiganului Iani, nu-i scapă pe niciunul de prezența vrăjitoarei. Le anticipează fiecare mișcare, dar nu-i poate împiedica să descopere adevărul, să facă tot ce trebuie pentru a înlătura blestemul puternic.

Dacă reușesc tot ce și-au propus, dacă vor învinge puterile magiei negre, dacă vor elibera pe strămoși.. au o șansă la fericire. Dar ceva îmi spune că în Orașul de deasupra și Toria lucrurile se vor complica destul de mult.. și presimt că iar voi sta cu sufletul la gură. Și da, la ultimul volum voi mai avea nevoie de unul pentru lămuriri.

La final.. totul va fi bine, iar dacă nu va fi bine.. înseamnă că nu s-a ajuns la sfârșitul poveștii.

Mulțumesc din suflet autoarei Nicoleta Tudor pentru faptul că mi-a împărtășit povestea ei! Mulțumesc mult pentru faptul că mi-a dăruit o parte din sufletul ei frumos. Cercurile mistice, primul volum al seriei cu același nume, precum și următoarele două volume pot fi cumpărate de pe site-ul Editurii Librex. Tot aici poți cumpăra trilogia la jumătate de preț! Detalii ai chiar aici.

Lectură plăcută!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

18 aprilie 2018 at 11:22 PM

Super recenzia…m-ai făcut foarte curioasă. Trebuie să am cartea. Mulțumesc mult Laura 🙂



19 aprilie 2018 at 8:22 AM

Și mai ziceai că ispita este prenumele meu? Am tot auzit de seria scrisa de Nicoleta Tudor, dar drumurile nu ni s-au încrucișat pana acum. O voi pune și pe lista mea. 😘



19 aprilie 2018 at 5:20 PM

O carte frumoasa, plină de misticism. Am apreciat atât povestea, cât și faptul ca acțiunea se petrece in țara noastră.



19 aprilie 2018 at 5:34 PM

Cu drag! Lectura plăcuta in continuare!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.