Uneori iubirea se oferă pe sine, alteori oferă și lecții: Eu sunt femeie, Maria Cristiana Tudose – Bestseller

Iubirea – sentiment unic, sentimentul cel mai profund, mai frumos și mai grăitor. Iubirea – petala unei flori parfumate, roua de pe firul de iarbă, fructul zemos și aromat ce îmbată simțurile. Iubirea este viață, este emblema fericirii, este zborul sigur spre fericire, dar și legătura invizibilă dintre suflete.

Există mai multe feluri de iubire? Nu! Iubirea este una, doar una! Ceea ce diferă nu este modul cum iubim – sincer, sufocant, cu patimă, cu bucurie, cu blândețea unei atingeri suave, carnal,  ceea ce diferă în iubire este modul cum îl privim pe cei pe care îi iubim. Există iubirea care ne-a creat, există iubirea care a luat chipul nostru – al fiecăruia dintre noi, există iubirea care ne-a adus în această viață, există iubirea care ne va duce mai departe și ne va ajuta să evoluăm, există iubirea care ne va purta pașii – prin nisipul fin și pietrele de încercare ale misiunii noastre. Există iubirea! IUBIREA care pe toate le poate și pe toate le face.

Cum iubim când iubim

Iubim cum simțim, cum trăim, cum visăm, cum respirăm, cum ne dorim să fim iubiți. Cum iubim? Cu foc, în grabă sau pe îndelete, cu disperare sau cu blândețea unui fluture ce apare de nicăieri, vijelios, ca într-o furtună caldă de vară menită să răcorească sufletul înflăcărat.

Iubim așa cu poate am visat să fim iubite încă de mici, iubim cu dorința de ne imprima iubirea celuilalt pe trupul asudat de emoția atingerii, iubim cu speranța că suntem un întreg, suntem totul și completul poveștii – la care suntem martori cu toată ființa. Iubim încet, iubim arzând sau reci ca gheața, iubim cu un scop – de a dărui și a primi iubire, iubim pentru că ne arde iubirea din noi, pentru că ne sufocă valul de iubire ce nu mai are limită. Iubim respirând iubire. Iubim dormind sau dimpotrivă, dar iubim. E un dar să iubim. E un dar să ne iubim pe noi – ca mai apoi să putem iubi pe ceilalți.

Nefericiți cei ce iubesc

De cele mai multe ori ajungem să exprimăm, cu lacrimile în barbă și resentimentele ieșindu-ne pe ochi și nări, că.. nefericiți sunt cei ce iubesc. Afirmăm atotștiutori că, iubăreții ăștia mereu și-o iau în freză și suferă întotdeauna din iubire, din cauza iubirii. Hai să ne maturizăm puțin. Nu suferă nimeni din iubire sau din cauza ei, ci tocmai din lipsa ei. Dar nu din lipsa iubirii pentru celălalt, ci din carența acută de iubire de sine.

Nefericiți cei ce iubesc doar pe celălalt, doar pe cei pe care-i consideră jumătatea, întregul lor, completarea lor. Fiecare femeie este completă, fiecare bărbat este complet. Ce am mai putea completa atunci când ființa umană este perfect completă. De ce suferim și suntem nefericiți? Pentru că ne considerăm incompleți fără celălalt, faptul că ne simțim fericiți doar dacă avem ceva, pe cineva, dacă ajungem undeva, atunci când, dacă și numai dacă ne iubește, numai dacă avem, numai dacă reușim să obținem..

Iubirea – câștigată la un maraton

Cum să fii fericit dacă alergi mereu după cineva? Dacă mereu ești într-o fugă continuă după job, casă, după un bărbat, după o diplomă, un trofeu, o altă reușită. Mereu alergi ca la maraton, dar iubirea după care ajungi să fugi nu este pentru tine, nu a fost niciodată a ta. Și nu va fi vreodată! Iubirea și fericirea ta nu te vor alerga până îți iese limba de-un cot. Ea doar te așteaptă – cuminte, relaxată, fericită că e a ta și numai a ta.

Da, aceasta poate fi oricând considerată ca fiind orice altceva, numai nu o recenzie. Poate nu este chiar recenzia cărții Eu sunt femeie de Maria Cristiana Tudose, dar  este am simțit să spun toate astea – pentru tine, draga mea femeie!  Este mesajul sufletului meu, ceea ce simte sufletul meu acum să transmită tuturor femeilor care vor să fie iubite, fericite și împlinite, dar care așteaptă ca bărbatul să le dăruiască tot ce înseamnă fericirea pentru ele.

Fericirea femeii – iubirea bărbatului

Fericirea femeii înseamnă mult mai mult decât iubirea bărbatului pentru ea. Înseamnă liniștea ei, înseamnă respectul de sine, încrederea în sine, iubirea pe care și-o poartă, înseamnă familia – chipul bucuriei – bunica, chipul momentului ei de liniște – mama, înseamnă retrăirea copilăriei la orice vârstă – chipul, zâmbetul,blândețea și povața bunicului. Înseamnă valorile, principiile, puterea, franchețea, dorința, independența, tăria. Înseamnă tot ce este important pentru femeie înainte de a cunoaște bărbatul și de a simți iubire pentru el – cum curge aceasta prin întreaga ființă feminină.

Eu sunt femeie de Maria Cristiana Tudose este un îndemn la eliberare, la independența inimii, la vindecarea sufletului, la iertare și împăcare cu trecutul, cu durerea și suferința trăită până acum. Este o poartă spre viitor, este legătura dintre trecut și viitor  – pe care  oricare îl vrea altfel, mai bun, mai luminos, mai plin de tot ce te face să te simți într-o nouă viață. Este o etapă din viața femeii, o modalitate prin care spui ”Te iert, mă iert! Mulțumesc pentru tot ce mi-ai dăruit și învățat!”

Eu sunt femeie de Maria Cristiana Tudose este o scrisoare adresată sufletului și minții, este o binecuvântare dăruită, din iubire, tuturor celor care au existat în trecut, care-au contribuit la nefericire și la noua formă a femeii – cea care a uitat de sine, de valoarea ei, de puterea ei, de faptul că poate zbura spre toate dorințele ei pentru a le împlini.  Este o dovadă clară că NU mai vrei să trăiești așa, că vrei schimbarea, că vei face pasul, că vei păși în afara bulei plină de lacrimi, critici, vinovății și responsabilități care nu-ți aparțineau.

Eu sunt femeie de Maria Cristiana Tudose este emoție. Este acea parte a copilăriei care-mi pune mereu pe tapet viața bunicilor, îmi repetă povești despre zâne, poezii sensibile, cântece și-mi vorbește despre vacanțele petrecute în casa lor, îmi arată neputința de-ai readuce la viață, de-a mai trăi măcar o zi bucuria revederii. Este emoția unei legături puternice mamă- fiică, este iubirea pentru semeni, iubirea pentru femeile din viața oricărei femei. Este o lecție de viață, sunt povețe și scrisori, sunt glasul viu al iubirii necondiționate.

Eu sunt femeie de Maria Cristiana Tudose este viață, este suflet pus pe hârtie, este bucuria regăsirii, bucuria eliberării, a puterii pe care oricare femeie trebuie să o recapete. Este încrederea într-un viitor mai bun, într-o relație fericită. Este o promisiune mută pe care orice femeie o face, la un moment dat, atunci când nu mai poate, nu mai vrea și știe că merită ca viața ei să arate altfel, iar asta stă doar în puterea ei.

Eu sunt femeie de Maria Cristiana Tudose poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Bestseller – pentru cititorii din Moldova. Dacă ești din afara Chișinăului, stai liniștit că există șanse foarte mari să citești cartea: Libris.ro îți aduce cartea Eu sunt femeie de Maria Cristiana Tudose în format fizic, iar dacă citești ebook-uri, Elefant.ro îți oferă varianta electronică a cărții, la prețul de doar 10 lei. Bucură-te de lectură!

Citește cu plăcere!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

25 iunie 2018 at 9:10 AM

Nu știu de ce mă tot feresc de cartea asta. Am văzut ceva fragmente și nu mi-au plăcut.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.