Fii într-o continuă căutare și devii învingător: Nebunul Alb de Allex Trușcă – Quantum Publishers

Într-o lume nebună de tot, prea puțini se mai relaxează astăzi în fața tablei de șah. Într-o lume nebună, nebună de tot, toată lumea se luptă cu toată lumea, fără vreun rezultat favorabil, fără să știe niciunul ce vrea.. sau de la ce s-au luat. Într-o lume nebună, ducem o luptă acerbă, dar nu contra cuiva sau contra ceva, ci contra noastră. A venit momentul să ne oprim, să ne întrebăm ce naiba vrem de la noi și de la viața noastră, dar și să luptăm contra morilor de vând, să înfruntăm piedici și limitări umane. Să luptăm cu folos, pentru noi, alături de noi.

Cine ești și de ce crezi că ai venit în această viață? Pământul nu are nevoie de ură, de urâțenia din noi sau de răutatea pe care o împroșcăm fără niciun stres. Pământul are nevoie de noi pentru altceva. Gândește-te profund la treaba asta, căci răspunsul îl vei primi, iar el va fi cel care îți va deschide ochii, te va surprinde și te va zdruncina din temelii. Viața te provoacă la un joc de șah. Accepți să lupți pentru a câștiga sau o lași să-ți dea șah-mat din câteva mutări sigure și fără pic de greutate?

Această poveste am simțit-o ca pe o luptă de redescoperire de sine, un îndemn de a descoperi CINE EȘTI și care-ți este scopul, o luptă interioară. Am  simțit-o ca pe o  călătorie în care afli multe adevăruri despre umanitate, despre sine, iar viața capătă un nou sens, un scop măreț.

Este un nou îndemn pentru oricine vrea să-și afle scopul real, să cunoască viața în profunzime. În această poveste am simțit că se ascunde un adevăr ce nu poate fi citit, ci simțit: scopul pentru care e aici și acum în această viață pământeană. E ocazia perfectă să citești și să-ți adresezi întrebări – și dacă nu se vrea, dacă nu este descoperirea misiunii personale un scop, tot vei fi pus să-ți îndeplinești scopul pentru care ai fost trimis aici – indiferent ce înseamnă asta și la ce anume trebuie să renunți ca sa ajungi acolo unde trebuie să fii.

În momentul în care îți descoperi misiunea, știi că o voce interioară va vorbi întotdeauna te va ghida, o forță mare te va împinge de la spate, te va scoate din zona de confort, te va purta prin abis – și totodată te va încuraja să înoți prin marea învolburată și plină de obstacole. Știi atunci că nu doar rezultatul contează, dar cea mai importantă este călătoria și evoluția ta.

Am simțit cartea asta altfel, mult mai profund, dincolo de fantastic și de toate detaliile de suprafață. Am simțit cartea asta ca un sacrificiu. Sacrificiu pentru că se mesajul – misiune ajunge la responsabil, primește totul: misiune și armele cu care să-și ducă la îndeplinire scopul. Era ghidat în lupta aceasta a binelui cu răul. Niciodată nu știi finalul, știi doar că trebuie să continui, să mergi până la capăt.

Nebunul Alb de Allex Trușcă e o carte cu greutate, cu mesaj puternic -un mesaj ce va cântări mult în tot ce urmează în viata ta. Sigur că aceasta carte poate fi și o banală poveste fantastică, una care îmbină paranormalul cu fantasticul, dar pentru mine este mult mai mult de atât, este un semn clar ca viața înseamnă alegeri, asumare, responsabilitate, curaj, luptă interioară, reușită, răsplată, bucurie.

Nebunul Alb a lui Allex Trușcă este un test al credinței și iubirii, al prieteniei și-al încrederii în sine, este o evadare forțată din zona de confort, o chemare răsunătoare, care nu mai poate fi amânată.

Cine crezi că este Nebunul Alb

Mi-a trebuit ceva timp să înțeleg și eu de ce Nebunul Alb. Pentru mine, Nebunul Alb nu este doar o piesă pe o tablă de șah, pentru mine, Nebunul Alb este curajul, forța, puterea, încrederea. Este întruchiparea unor calități, este cel ales și trimis. Nebunul înseamnă forță, înseamnă imposibil de oprit, invincibil. Alb înseamna, pentru mine,  un nou început, înseamnă claritate, drum netezit spre înainte de forțe nevăzute, care luptă cot la cot cu Misionarul, iar Alb nu înseamnă altceva decât – dreptatea divină învinge. Alb trebuie să fie sufletul celui ce crede, ce speră, visează și simte că NU întâmplător a venit pe pământ.

De ce Nebunul Alb

La întrebarea asta aș răspunde cu o alta: De ce vrei să fie bine? De ce e nevoie de  Nebunul Alb? Pentru că lupta se dă  între doi. Nebunul Alb, așa nebunul cum este..reprezintă binele.  Pentru că îți trebuie o doză de nebunie curată pentru a te arunca în luptă – din care nu știi dacă ieși învingător sau învins .Nebunul Alb pentru că numai curajosul este demn de răsplată, de puritate, de un titlu precum acesta: invincibilul.

Nebunul Alb de Allex Trușcă este un joc de șah. Cine sunt jucătorii? Tu și Destinul. Atenție mare la ceea ce îți dorești și la ce mutări faci! Sunt mutările tale de pe tabla de șah declanșatoare de dorințe împlinite?

Nebunul Alb este un dar divin – așa-mi imaginez eu. Dumnezeu vine la fiecare și fără să spună ceva ne arată cele două cadouri împachetate. Unul e frumusețea sclipitoare, iar celălalt e frumos, dar are mici defecte. Totuși promite același lucru ca și primul: Fericirea. Dar tu știi deja, nu? Tu știi că  ”Drumul scurt, drept și fără obstacole nu duce nicăieri”. Știi ca darul cel mai greu va aduce cu sine și cele mai multe binecuvântări, miracole și transformări spectaculoase. Care este alegerea ta?

Uneori în fața tablei de șah nu mai ești TU și destinul, căci uneori e vorba de toți, de toți la un loc, de binele superior pentru fiecare dintre noi. Și-atunci oare ce se întâmplă, ce se schimbă? Se schimbă jucătorii. Tatăl Ceresc (binele și reprezentantul umanității) și întruchiparea răului își scot armele în față, jocul minții dintre ei nu este deloc ușor  – se luptau pentru supremație. Fiecare își ghida ”pionii” și resursele vii – și sufletești pentru a reuși, a fi declarat învingător în fața celuilalt. Cine câștigă oare? Cel care are cele mai multe mutări bune și nestemate în jocul minții.

Nebunul Alb este o oportunitate, o alegere, o poartă deschisă spre nou, o cheie spre schimbarea sigură și continuă. Este un bilet la Loteria Libertății și eliberării de trecut, de tot ce-i rău în tine sau în jur.

Nebunul Alb are în ea o oază de magie – acel strop de lumină care spune un adevăr de necontestat: că mereu există soluții, că întotdeauna tu ai puterea de a le aplica și de a înfrunta rezultatele sau consecințele. Este un mesaj viu care spune că mereu se poate, că mereu există o cale, că mereu se poate face ceva pentru a reuși. Este calea prin care divinul pătrunde și mai adânc pentru a reaminti că imposibilul nu există, că limita singuri o trasăm și că mai putem imediat după ce spunem răspicat ”Nu mai pot”.

Dacă ai de dus o luptă, bulgare de iubire, du-o! O poți duce, iar răsplata va fi pe măsură. Numai cel curajos este puternic și se transformă într-o comoară reală. Nu te opri niciodată din aflat, căutat, descoperit : în cărți, suflete și bucăți de viață

Orice lupta vei avea de dus, întotdeauna, de va fi grea sau imposibil de câștigat, nu teama trebuie să te conducă, ci iubirea și credința – sentimentul întăritor ca nu ești niciodată singur..nici măcar un pas. Oricât de greu ar fi drumul, oricât de des ai cădea, oricât de mult ai avea de așteptat, binele va învinge. Orice decizie ai lua, oricât de  mult ar fi, orice ar fi, continuă să mergi spre înainte, dar niciodată nu te opri. Greutățile nu te vor la pământ, nu ăsta e scopul lor, ci vor să te înalțe, să-ți arate cât de valoros și puternic ești – doar pentru că ai trecut prin ele, nu le-ai evitat și nici nu te-ai prefăcut că nu există.

Merită Nebunul Alb

Da! Iți va da bătăi de cap – doar e nebun, dar iartă-l doar.. și numai pentru că este Alb și nu altfel. Merită să te ”chinui” puțin poate, merită sa te dai chiar și cu capul de pereți. De ce? Pentru că.. la final.. vei iubi aceasta carte!

Nebunul Alb de Allex Trușcă nu a fost o carte ușor de citit, din punctul meu de vedere. Am avut nevoie de timp, de o minte deschisă și de sufletul perfect conectat la ceea ce citeam . Numai asa am putut simți cartea asta la acest nivel. Depinde doar de puterea și capacitatea fiecăruia de a percepe și asimilare a mesajului acestei cărți.

Mulțumesc mult, Allex Trușcă și Editura Quantum Publishers pentru o altfel de poveste, pentru o poartă spre cunoaștere. Mulțumesc mult editurii pentru răbdare și încrederea acordată! Chiar dacă-ți cumperi Nebunul (tău) Alb de Allex Trușcă adevărata luptă o vei purta singur! Ia-ți doza de inspirație și putere de aici și aici!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

25 iulie 2018 at 1:37 PM

Nu știu de ce fug de cartea asta!! Știi tu?





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.