Despre mine printre cărți: Aceleași cuvinte – Provocare #our15daysofwriting – Ziua 5

Sau cum se mint părinții la început de drum..”copilul meu va face doar ceea ce îi place, eu îl voi susține. Niciodată nu voi fi împotrivă”. Totul este bine și frumos până la vârsta la care nu poate învăța pian, vioară și altele asemenea.

Pe la 5 ani numai vezi că mămicile se ”laudă” că odrasla lor face înot, dar și balet, chitară, dar și nai, baschet, dar și box. Asta deși toate mămicile ȘTIU că rezultate bune, reușite au (sau vor avea) doar la anumite activități. Deși știu că puii lor NU au cum să simtă chemarea pentru toate dorințele părinților și că nimeni nu le poate îndeplini dorințe pe care, atunci când au putut, ei nu și le-au împlinit, din diverse motive.

Și aș întreba ce faci dacă minunea care-ți este copil și-a venit să-ți împlinească viața, nu se simte atras de nimic din ceea ce face? Sau de ceea ce te simțeai tu atrasă, copil fiind?Copilul ți-a împlinit viața, iar o vârstă fragedă începe să-și împlinească propria misiune. Lasă-l! Respectă ceea ce ai zis atunci când el nu te-a putut auzi și înțelege. Respectă-l pe el!

Dacă la 12 ani vrea să renunțe la ceva, susține-l și nu te mai minți că îi plăcea. Îi plăcea până atunci. Sau ca să te bucure. Respectă și învață de la copilul tău!

Copilul tău nu ești TU! Nu are cum să facă fix ceea ce ți-ar fi plăcut ție să faci, dar nu te-au susținut părinții sau nu ai avut banii pentru a urma propria pasiune și chemare interioară!

Fii exact așa cum ți-ai fi dorit să fie părinții tăi în relația cu tine! Susține-ți copilul! Exact așa cum ți-ai fi dorit să te susțină ai tăi!

Ți-ai promis că vei fi altfel atunci când vei deveni părinte.

Sau cum se mint părinții la început de drum…


Iar nu am respectat, dar am simțit să transmit scurte gânduri pentru viitoarele mămici, căci am trăit experiența asta: există mame care cred că binele lor este binele copilului, iar asta-i cam departe de adevăr, dar ne mințim…încă. Și o vom  face mereu… Dragă viitoare mămică, te provoc să-ți scrii o scrisoare cu tot ce (nu) vei face atunci când vei fi alături de minunea ta. Fă-o! Sincer! Scrie! Și deschide scrisoarea peste 5 ani – atunci încă se pot îndrepta lucrurile! Succes!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.